Mısır Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır? - kadinvsaglik.com

Mısır Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Mısır Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Mısır Nasıl Saklanır?

Mısır derin dondurucuda nasıl saklanır sorusu yaz aylarında çok sorulur. Mısır yaz aylarında çıkan çok besleyici sebzelerin başında gelmektedir. Pizzalarda, çorbalarda, yemeklerde, salatalarda özellikle bebek mamalarında çok kullanılır. Yaz aylarında alınarak derin dondurucuda pişirmeden, pişirerek, közleyerek yada tane halinde saklanabilir. Mısır nasıl saklanır ve derin dondurucudan çıkan mısır nasıl pişirilir?
Mısır saklamak istiyorsanız yeni çıktığında çok taze iken almanız gereklidir. Özellikle iri dişli olanlarını tercih etmelisiniz. Mısırı buzluktan çıkardığınız zaman ister yemeklerinizde ister salatalarınız da çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle mısırı haşlayarak yemekten hoşlananlar hiç bölmeden saklayarak çıkarıp pişirebilirler. Organik, ne olduğunu bildiğiniz için de içiniz rahatlıkla yiyebilirsiniz. Mısır derin dondurucu da yaklaşık 1 yıl hiç bozulmadan kalabilir. Çıkardığınız zaman ise ilk aldığınız lezzettedir. Bunun için bir kaç şeye dikkat etmelisiniz.
Mısır Nasıl Saklanır?

Mısır Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Mısır derin dondurucuda bir çok şekilde saklanabilir. Bu nasıl tüketeceğiniz ile alakalıdır. Bütün olarak pişirip yemek için bütün şekilde, yemeklerde kullanılacak ise tane şeklinde saklanabilir.

Mısır Bütün Olarak Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Çiğ Olarak Saklama
Bütün bir şekilde pişirip yemeyi sevenler için mısır pazardan alınır ve soyulur. Üzerindeki püskülleri ayıklanarak yıkanır. Süzdürmeniz gereklidir. Çünkü üzeri hiç ıslak kalmamalıdır. Pişireceğiniz zaman ortadan ikiye kopararak yarım halde pişirenler onları buzluğa koymadan bölmelidirler. Tencere ebadı tam olarak pişirmeye müsait olanlar ise tam bir şekilde koyabilir. Bu tamamen sizin tercihinizdir. İster bütün ister ortadan ikiye bölerek koyabilirsiniz. Aile fertlerinin sayısına göre temiz bir poşet içerisine koyabilirsiniz. Poşeti bağlamadan önce içerisindeki havayı çıkarmak için güzelce bastırın ve her yerinden iyice mısırların havasını çıkarın. Bağladığınız torbanın içerisine hava girmeyecek şekilde mısırları içerisine koyup sıkı sıkı bağlayın. Üzerine bir poşet daha isterseniz geçirebilirsiniz. Mısırlar bu şekilde derin dondurucuya konur ve dilediğinizde çıkararak hemen tencereye konarak pişirilir.
Haşlama Yöntemi
Dilerseniz bütün mısırlarınızı haşlayarak da dolapta saklayabilirsiniz. Bütün olarak haşlayın ve soğuk suya atarak şoklama yapıp soğumasını bekleyin. Suyu iyice süzüldükten sonra poşetler içerisine koyarak havasını iyice alın ve derin dondurucuya kaldırın. Bu mısırlar haşlanmış olduğundan çıkardığınız zaman suya tutun ve buzunu alıp bir iki taşım daha haşlayarak ilk gün ki gibi pişirin. Bizim önerimiz çiğ olarak konmasından yanadır. Çiğ olarak konan mısır çok daha lezzetli olmaktadır.


Tane Mısır Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Tane mısır pizzalarda, salatalarda, çorba ve yemeklerde çok kullanılmaktadır. Bunun için öncelikle mısırları haşlamanız gereklidir. Haşlanan mısırlar soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra tek tek tanelerine ayıklanarak buzdolabı poşetlerine konurlar. Bu şekilde derin dondurucuya yerleştirilir. Dilediğinizde çıkararak kullanacağınız kadarını alıp gerisini buzu çözülmeden buzdolabına yeniden kaldırabilirsiniz. Yemeklerinize koyarken de yıkarsanız hemen buzu çözülecektir.
Tanelerine ayırma işlemini bir bıçak ile yapabilirsiniz. Bıçakla diplerinden keserek kolayca tanelerine ayırabilirsiniz.
Derin Dondurucudan Çıkan Mısır Nasıl Pişirilir?

Derin Dondurucudan Çıkan Mısır Nasıl Pişirilir?

Mısırı bütün bir şekilde çiğ olarak saklamışsanız dolaptan çıkarır çıkarmaz yıkayın. Sonra bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su koyarak pişirin. İçerisine bir miktar tuz atarsanız çok daha lezzetli olacaktır. İsterseniz çok daha çabuk pişmesi için düdüklü tencereye koyabilirsiniz. Mısırlar bu şekli ile pazardan alınır alınmaz pişirilmiş gibi olacaklardır.
Tane mısırlar haşlanarak derin dondurucuya konduğu için hemen yemek içerisine konarak pişirilebilir. Salatalara konmak için ise buzluktan çıkarır çıkarmaz suya tutun ve buzu çözüldükten sonra salatalarınıza koyabilirsiniz. Tane mısır en çok pizza yaparken kullanılır. Pizzaların üzerine buzluktan çıkardığınız gibi koyabilirsiniz. Mısır derin dondurucuda bir yıl gibi bir süre bozulmadan kalabilir. İlk gün ki lezzetinde olduğu için de çok rahatlıkla derin dondurucuda saklanabilir.

Hiç yorum yok