Etkili Sigarayı Bırakma Yöntemleri - kadinvsaglik.com

Etkili Sigarayı Bırakma Yöntemleri

Etkili Sigarayı Bırakma Yöntemleri

Etkili Sigarayı Bırakma Yöntemleri

Bepositive' nin uyguladığı Abrahamson metodu adlı yaklaşık 30 yılı geçen süredir kullanılan sigarayı bıraktırma metodu bir çok kişinin sigaradan kurtulmasını sağlamıştır. Bepositive  En etkili sigarayı bırakma yöntemleri arasında olan bu yöntemin başarısı kanıtlanmıştır. Ülkemizde 16 milyondan fazla sigara bağımlısı bulunmaktadır. Bu sayı ise her geçen gün çok daha fazla artarak devam etmektedir. Bunun nedeni ise sigara içerisinde bağımlılık yapıcı ve keyif verici maddeler bulunuyor olmasıdır. Kişi sigaradan her nefes aldığında bu zehirli maddeleri içerisine çekerek bir çok hastalığa yakalanma riskini de içerisine çekmektedir. Bir çok hastalığın kaynağı olan sigarayı bırakmak ise sanıldığı kadar kolay değildir. Bunun için sigara bağımlıları tıbbi ve psikolojik yöntemlerden yararlanırlar. Alternatif tıp da yardımcı yöntemler arasında yer almaktadır. Fakat bu bağımlılıktan kurtulmanın en etkili yolu kişinin kendine olan inancıdır. Kişinin karar verme mekanizması ve kararlılığı bu süreçte en önemli etkendir. En etkili sigarayı bırakma yöntemleri nelerdir ve kişi öncelikle neler yapmalıdır?

Bireysel Olarak Hazırlanma

Her yıl 120 binden fazla kişi sigaradan yada onun neden olduğu bir çok hastalıktan hayatını kaybetmektedir. Bu derece insan sağlığına zararlı olan bir maddeyi ne yazık ki her yıl milyonlarca kişi tüketmekte ve bağımlı sayısı her geçen gün artmaktadır. Sigaranın ne derece bağımlılık yaptığı bu durumdan da bellidir.
Sigarayı bırakmanın en önemli aşaması onun bağımlılık yaptığını ve kişinin kendinin de bir bağımlı olduğunu kabul etmesidir. Bir çok kişi bağımlı olduğunu kabullenmek istemez. İstediğinde bırakabileceğini söyler ve içmeye devam eder. Bir türlü bırakma aşamasına gelemez. Bir çok kişide bırakmaya çalışır ve başarılı olamaz. Yeniden aynı stres ve sıkıntı içerisine girmemek için yeniden sigarayı bırakma yöntemlerini denemekten kaçınır. Sigarayı bırakabilmek için öncelikle bağımlı olunduğu kabul edilmeli ve zaman belirleyerek, bilinçli olunmalıdır.

1- Zaman Belirleme
En etkili sigarayı bırakma yöntemlerinden biri zaman belirlemektir. Öncelikle karar vermeli ve bırakmaya kararlı olmalısınız. Sonrasında takvimde sigarayı bırakacağınız bir tarih belirleyin. Bu tarihi çevrenizdeki arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmalısınız. Her gün kendinize belirlediğiniz tarihi hatırlatın ve bu konuda kararlı olun. Hatta arkadaşlarınızla sigarayı bırakacağınıza dair küçük iddialara girin. İnsan yapısı kaybetmeyi istemediği için bu konuda size yardımcı olacaktır.

2- Bilinçli Olun
Sigaranın zararlarını araştırmak, kişinin bilinçlenmesinde en etkili yoldur. Sigaranın biyolojik, psikolojik, sosyolojik hatta ekonomik bir çok zararı olduğunun bilincinde olan kişiler çok daha kolay bu bağımlılıktan kurtulabilirler. İnternetten sigaranın zararlarını araştırarak neden olduğu bir çok hastalığı çok rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
Sigara öncelikle akciğerlere ciddi anlamda zarar veren bir alışkanlıktır. Akciğer kanserinin %85'i sigara kaynaklı olup bunun yanında bir çok solunum hastalığının da nedenidir. Nefes darlığı, uykusuzluk, yorgunluk gibi etkileri vardır. Sadece akciğer kanseri değil diğer bir çok kanser türünün de başlıca kaynağı sigaradır.
Sigara içen kişilerde kalp rahatsızlıkları çok fazla sayıda görülmektedir. Damar tıkanıklığına neden olan sigara dolaşım sistemini de çok kötü etkilemektedir. Verdiği bu zararlardan dolayı kalp krizi riskini 3 ile 5 kat arttırmaktadır.
Mide ve pankreas kanseri nedenleri de sigara kaynaklıdır. Mideyi saran görevi mideyi korumak olan mukus adlı tabakanın zarar görmesine neden olduğu için bir çok mide rahatsızlığının ana kaynağıdır.
Dişlerin çürümesine özellikle sararmasına neden olan sigara gülüşünüzü de çok kötü etkilediği için dış görüntünüz bakımından da hoş değildir. Cildin yaşlanmasına neden olan sigara kişinin erkenden kırışmasına ve zamanından önce yaşlı bir görünüm kazanmasının da nedenidir.
Kişilerin sigarayı bırakması için çok büyük nedenler vardır. Bu nedenler ve hastalıklar sayılamayacak kadar çoktur. En büyük nedenlerden biri de ekonomik yönden kişilere büyük bir yük olmasıdır. Kişi bilinçli olur ise çok kısa sürede karar vererek sigarayı bırakabilir. En etkili sigarayı bırakma yöntemleri nelerdir?

Abrahamson Metodu

Abrahamson metodu yada yöntemi olarak bilinen yöntemle çok kısa sürede bu bağımlılıktan kurtulmanız mümkündür. 30 yıldan fazladır kullanılan bu yöntem ile sadece sigara değil bir çok bağımlılıktan da kurtulmak mümkündür. Sigarayı bırakmada %80 gibi yüksek bir başarı oranına sahip olan bu yöntem de tamamlayıcı tıp teknikleri kullanılmaktadır. Biyoenerji  yardımıyla vücut enerji sisteminin, meridyenler ve çakralar üzerinden, kristal taşlar ile temizlenmesi ve dengelenmesi sağlanmaktadır. Bu uygulama terapistler vasıtası ile yapılır. Terapist  biyoenerji, akupresür ve kristal taşlar yardımı ile kişide bağımlılık yapan maddeler ile ilgili merkez noktalara müdahale eder. Çok başarılı sonuçlar alınan abrahamson metodunda kişi tüm bağımlılıklarından ve buna bağlı davranışlardan çok kısa sürede kurtulur.
Abrahamson Arınma Merkezlerinde sigara içme dürtüsü ve bağımlılığa bağlı davranışlar azalma gösterir. Çoğu kişi ilk seansta sigarayı bırakmaktadır. Nikotinden iğrenme ve sigaraya kayıtsızlık hissi ile seanslardan çıkılmaktadır. Bepositive bu metodun Türkiye'deki tek ve ilk temsilcisidir.

Mezoterapi

Mezoterapi yönteminde başarılı sonuçlar veren yöntemlerdendir. Bu yöntemde ise  her maddenin yaydığı frekanslara yönelik bir terapi uygulanmaktadır. Her madde farklı bir frekans yaymaktadır ve kişinin kullandığı sigaranın frekansının ayrılarak ters olarak vücuda geri verilmesi ile sağlanmaktadır.
Kişiler işlem sırasında genelde bir şey hissetmese de işlem sonrasında  sigaraya karşı yıllar boyunca oluşmuş olan tolerans ortadan kalkmıştır. Nikotine karşı duyarsızlık oluşurken kişi de  sigara dumanına karşı tepki verme ve sigara isteğinde azalma oluşur.

Hipnoz

Hipnoz yöntemi de Abrahamson metodu gibi başarılı etkili sigara bırakma yöntemleri arasındadır. Bir çok kişi bu yöntem ile sigarayı bırakmaktadır. Bu yöntemde kişinin sigarayı ilişkilendirme şekli ve kişinin bilinçaltının sigaraya verdiği tepki değiştirilmeye çalışılır. Bunlar gibi bir çok yöntem sigarayı bırakmak konusunda yardımcı yöntemler arasındadır.
Bu yöntemler ancak yardımcı olabilecek olan yöntemlerdir. Önemli olan burada kişinin gerçekten sigarayı bırakmak istemesidir. Kişi eğer kararlı ise bu yöntemler yardımı ile çok kısa sürede bu bağımlılıktan kurtulabilir. Hayat çok kısa ve her dakikası sağlıkla yaşanacak kadar güzeldir. Hayatımızı hastalıklarla yaşamaktansa sağlıklı yaşamak adına yapacağınız en güzel şey sigarayı bırakmaktır. Bu nedenle öncelikle karar vermeniz ve kendinize güvenmeniz çok önemlidir. Mutlaka bu  yöntemlerden de yardım almanız size bağımlılığınız dan çok kısa sürede kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok