Çin Takvimi Nedir? - kadinvsaglik.com

Çin Takvimi Nedir?

çin takvimi nedir

Çin Takvimi Nedir?

Köklerinin 700 yıl önceye dayandığı görülen Çin takvimi, astroloji hesaplaması ile bebek cinsiyeti tahmininin yapılmasında kullanılır. Gerçekçiliği sorgulansa da doğru çıkma oranı diğer uygulamalara göre son derece yüksektir. Fakat bu işin herhangi bir garantisinin olmadığını bilip hesaplamalarınızı ona göre yapmanız daha yerinde olacaktır. Çin takvimi hesaplama aslında ilk bakışta karmaşık gibi duruyor ama incelediğinizde çok kolay olduğunu anlıyordunuz. Bir tablo bulunuyor ve bu tabloda ilk olarak kişinin yaşı, sonrasında da aylar yer alıyor.

Örneğin kişi 20 yaşında ve Ağustos ayında son adet olmuş. Yaşının karşısında yer alan Ağustos ayına bakıyor ve orada K harfimi yoksa E harfimi yazıyor onu baz alıyor. K harfi yazarsa bu ayda bu yaş ile hamile kalmanız kız demek, E ise erkek demek. Dolayısı ile hem hamile kaldıktan sonra da bakabilirsiniz hem de planlı bir gebelik istiyorsanız, istediğiniz cinsiyete gelen aylarda ilişkiye girerek şansınızı diyebilirsiniz. Bazı aylarda arka arkaya kız ya da erkek görmek mümkün.

Çin takvimi güvenilir mi sorusunun yanıtı elbette hayır. Böyle bir şeye tam olarak bel bağlayıp planlama yapmanız oldukça yanlış olur değil mi? Sadece bilgi amaçlı ve biraz da umut ederek baktırmanın dışında farklı duygulara kapılmamanızı öneririz. Yıllardır bu tarz algoritmalar var lakin cinsiyet belirlemenin tıbbı olarak farklı durumlara dayandığı da bilmek gerekir.

Takvimin doğruluğunu kontrol etmek için sizin ya da çevrenizde ki çocukların doğum tarihlerini girerek test edebilirsiniz. Çocuğunuzu doğurduğunuz yılı ve hamile kaldığınız ayı hatırlıyorsanız kontrolü yapabilirsiniz. Bazı kişiler evet bire bir çıktı derken bazıları tam tersi çıktı da diyebiliyor. Bakalım çin takvimi sizin için ne kadar gerçekçi çıkıyor olacak. kız ya da erkek ne fark eder önemli olan evladının kendisi hayırlı olması değil mi? Dolayısı ile her zaman hayırlısını dileyerek bir evlat sahibi olmak için dua etmelisiniz. Çin takvimi nedir ne değildir böylelikle biraz daha detaylı olarak anlatmış olduk.

Hiç yorum yok