Bulaşık Makinesi Deterjanı, Tuzu ve Parlatıcısı Yerine Ne Kullanılır? - kadinvsaglik.com

Bulaşık Makinesi Deterjanı, Tuzu ve Parlatıcısı Yerine Ne Kullanılır?

Bulaşık Makinesi Deterjanı, Tuzu ve Parlatıcısı Yerine Ne Kullanılır
Bulaşık makinesi deterjanı yerine ne kullanılır, kimyasal ürünler yerine makinemizde doğal içerikli neler tercih etmeliyiz?  Bulaşık makinesi deterjanının ille de fabrikalarda üretilmesi gerekmemektedir. Doğal ürünlerle de makinede bulaşık yıkamak mümkündür. Aynı zamanda da makinenin ömrünü uzamaktadır. Bulaşık makinesi nasıl çalışır anlarsak içerisine konan malzemenin makinemize ne derece de faydalı olduğunu da çok daha iyi anlarız.
Kanser son senelerde oldukça fazlalaşmıştır. Kimyasalların çok daha fazla hayatımıza girmesi ile birlikte kanserinde fazlaşaması bir raslantı değildir. Mümkün olduğu kadar kimyasallardan kendimizi ve ailemizi uzak tutmamız gerekmektedir. Bu nedenle makinenin ömrünü uzatmak ve kimyasallardan uzak kalmak için bulaşık makinesinde doğal olarak neler kullanılabilir.

Bulaşık Makinesi Nasıl Çalışır?

Bulaşık makinesinin çalışma şekli çok basittir. Basit bir düzende çalışan makinenin çalışma şekli şu şekildedir.
  • İçerisine su alır ve alt tarafında bulunan elektrik tesisatının yardımı ile suyu ısıtır. 
  • Makinenin deterjan konan gözü otomatik olarak su ısındığında açılıyor ve deterjan makine içerisine dökülüyor.
  • Makine içerisinde altta ve üstte pervaneler vardır. Bu pervanelerin yardımı ile deterjanlı su  makine içerisindeki bulaşıklara püskürtülüyor. 
  • Bu işlem sonrasında kirli olan suyu makine boşaltıyor ve yerine yeniden temiz su alarak makine içerisindeki bulaşıkları duruluyor. Durulama suyu da pervaneler yardımı ile püskürtülerek verilmektedir.
  • Durulama işleminin ardından durulama suyu da makineden atılıyor. Makine içerisindeki havayı ısıtarak ıslak olan bulaşıkları kurutuyor. 
  • Bulaşık makinesi deterjanı, tuzu ve parlatıcısı yerine ne kullanabiliriz.

Bulaşık Makinesi Tuzu Yerine Ne Kullanılır

Bulaşık Makinesi Tuzu Yerine Ne Kullanılır?

Bulaşık makinesi tuzunun görevi makinedeki kireci yumuşatmak amaçlıdır. Biz makinenize tuz yerine limon tuzu koymanızı öneririz. Limon tuzunun asıl görevi  kireç çözücü özellikte olan bir madde olmasıdır. Limon tuzu olarak bildiğimiz maddenin asıl adı sitrik asittir. Tamamen doğal ve insan sağlığına asla zarar vermemektedir. Yemeklerimizde, turşu ve salamuralarımızda limon tuzundan çok faydalanırız. Limon tuzu aslında çaydanlık temizliği, ketıl gibi kireç tutan aletlerdeki kireçleri temizlemek amaçlı çok kullanılır. Çaydanlığa bir avuç kadar limon tuzu koyun ve bir miktar su ile kaynatın içerisindeki kireçlerin çözüldüğünü ve çaydanlığınızın parıl parıl parladığını göreceksiniz. Kireç çözücü olan limon tuzu, çamaşır ve bulaşık makinelerine ayda bir, bir bardak kadar atılarak genel temizliği yapılmaktadır. Makinelerdeki kiri, yağı, kireci alır ve makinenin ömrünü uzatır. Peki bu limon tuzu makine için bu kadar faydalı iken ve kireç çözücü özelliği varken neden makine tuzu olarak kullanılmasın?
Makine tuzunun da görevi makine içerisinde kireci önlemek olduğuna göre makine tuzu olarak limon tuzu kullanmak son derece faydalıdır. Hem bir sürü para verilerek alınan kimyasal özellikteki tuz yerine doğal bir ürün kullanmış olunur. Suyu yumuşatır, kireci önler ve makinenin ömrünü uzatır.

Bulaşık Makinesi Parlatıcısı Yerine Ne kullanılır

Bulaşık Makinesi Parlatıcısı Yerine Ne kullanılır?

Bulaşık makinesindeki parlatıcının görevi makinedeki bulaşıkları parlatmaktır. Parlatıcı eğer iyi durulanmaz ise bulaşıklarınız da kalabilir. Bu da kimyasal bir maddeyi yemeklerimizle birlikte fark etmeden vücudumuza kendi elimizle koyduğumuz anlamına gelmektedir. Bu yüzden biz parlatıcı olarak bulaşık makine parlatıcısı yerine sirke konmasını öneriyoruz. Sirke antibakteriyel bir maddedir ve mikrop öldürücü özelliği de vardır. Bulaşık makinesi iyi durulama yapamasa bile sirke bulaşıklarımızda kalsa bile hiç bir zarar vermez. Bulaşıkları parlatır ve doğal olduğu için faydalıdır.Aileniz ve sevdiklerinizi bu şekilde kimyasallardan uzak tutmuş olursunuz.
Bulaşık Makinesi Deterjanı Yerine Ne Kullanılır

Bulaşık Makinesi Deterjanı Yerine Ne Kullanılır?

Bulaşık makinesinde tuz ve parlatıcıyı doğal bir şekilde kullandıktan sonra sıra deterjan yerine ne kullanabileceğimiz konusunda. Bir çok kişi deterjan yenine bir çok ürün kullanım ve etkili sonuç vermediği için deterjana geri dönmüştür. Bulaşık makinesinde deterjan yerine limon tuzu ve sirke kullanılırsa çok etkili bir bulaşık makinesi deterjanı elde edilmiş olunur. Zaten makine temizliği için ayda bir limon tuzu kullanmak gerekmektedir. Makine boşken bir bardak limon tuzu koyup, uzun programda çalıştırmak makine temizliği için  ayda bir yapılmaktadır. Bu şekilde makine borularındaki kireç, kir ve pisliklerin yok olmasına ve makinenin uzun süre dayanmasına fayda sağlamaktadır. Bu temizlik sonrasında makine çok daha güzel yıkar ve bulaşıklar çok daha temiz olur. Bu kadar faydalı olan ürünü yıkamada yani deterjan olarak da kullanılmaktadır.
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
Makine içerisine su almaya başladığında makine içerisindeki deterjan kapağı açılır ve limon tuzu ve sirke karşımı makine boşalır. Pervaneler yardımı ile kireç önleyici olan bu tuz makinedeki bulaşıklara su ile dağılır, yağları ve kirleri çok kısa sürede yok eder. Kirli su makineden boşalır ve makine içerisindeki bulaşıklar temiz su ile durulanır. Kimyasal bir ürün kullanılmadığı için makinedeki bulaşıklar iyi durulama yapılmasa da ailemize zarar vermez. Bu nedenle içiniz çok rahat bu doğal ürünleri kullanabilirsiniz. Makinenizin de ömrünü bu şekilde çok daha fazla uzatmış olursunuz.
İlle de fabrikalarda üretilen kimyasallarla temizlik yapmak zorunda değilsiniz. Kanser çok yaygınlaştı ve bunun tek nedeni kimyasallarla çok içli dışlı olmamızdan kaynaklıdır. Bulaşıklar kimyasallarla yıkanmakta, çamaşırlar kimyasallarla yıkanıyor ve biz kendi temizliğimizi bile kimyasal ürünlerle yapıyoruz. Bu sebeple kimyasal ürünlerden ne kadar uzak kalırsak, kendimizi ve ailemizi o derece korumuş oluruz. Bizim önerimiz bu ürünleri denemeniz ve memnun kalırsanız denemeye devam etmenizdir.
Senelerdir bizim beynimize kimyasalların çok daha iyi olduğu işlenmiş ve yönlendirilmişiz. Aslında bu sadece bizim ülkemizde bu derece yaygın bir inanıştır. Doğal olandan asla vazgeçmemek kendi ve ailemizin sağlığı açısından çok önemlidir. Bulaşıklarda kalan kimyasalların yediklerimizle vücudumuza girmesi demek, bizim ileriki yıllarda kanser hastası olma riskimizin artması anlamına gelmektedir. Çocuklarımızın ve kendi sağlığımızı korumak açısından doğal ürünleri tercih etmeliyiz.
Bulaşık Makinesi Genel Temizliği İçin Ne Kullanılır

Bulaşık Makinesi Genel Temizliği İçin Ne Kullanılır?

Bulaşık makinesinin genel temizliği çok önemlidir. Biriken yağ ve kirler makine hortumlarını tıkamakta ve makine zamanla iyi yıkamamaktadır. Bulaşıklar yağlı ve kirli çıkmaktadırlar. Bulaşık makinenize ayda bir kere 1 su bardağı limon tuzu döker ve uzun programda çalıştırırsanız makineniz ilk gün ki gibi temiz olur. Bulaşıkları da çok daha güzel yıkar. Aynı zamanda da ömrü uzar. Çünkü limon tuzu kireç sökücüdür ve makine içerisindeki kireçlenen kısımlardaki kireci sökerek temizler. Deneyin farka inanamayacaksınız.

Hiç yorum yok