Thincal Zayıflama İlacı Yan Etkileri - kadinvsaglik.com

Thincal Zayıflama İlacı Yan Etkileri

Thincal Yan Etkileri

Thincal 120 gr Nedir?

Thincal 120 gr kapsül şeklinde üretilen ilaç bir zayıflama hapıdır. Obezite tedavisinde kullanılan bir kaç ilaçtan bir tanesidir. Bağırsakların yağı emmesini engelleyerek vücudun yağ almasının önüne geçen ilaç, kilo verdirmek amaçlı üretilmiştir. Thincal zayıflatır mı, thincal yan etkileri nelerdir, thincal kullanımı nasıldır, kimler kullanamaz? Bu gibi sorularınıza yanıt vermeye çalışacağımız makalemiz de öncelikle şunun bilinmesi gereklidir ki bu ilaç doktor tarafından verilmeden kullanılmamalıdır.
Gıdalar midede öğütülür ve bağırsaklara giderek burada suyu emilir ve posa halinde dışarı atılır. Vücuda giren yağların emilimini en aza indirmek için üretilen ilaç, bu sayede hızlı kilo kaybına neden olur. İçildiğinde mide de şişerek kişiye tokluk hissi vermektedir. İçerisinde Orlistat maddesi etken olarak bulunur. İlaç uzun süre midede şişerek kalır ve yediğiniz yiyeceklerin yağ emilimini durdururken kişiye tokluk hissi verdiği için kişi çabuk acıkmaz. Yenen yağların % 30 kadar kısmını tutarak bağırsaklarda emilimini yaptırmadan dışarı atar.
Thincal 120 gr Amerikan sağlık kuruluşu tarafından üretilen iki zayıflama ilacından bir tanesidir. Bu ilacın  distbirütörlüğünü Koçak Farma ilaç sanayi alarak ülkemizde dağılımını yapmaktadır.

Thincal Zayıflatır mı?

Thincal ciddi kilo kaybına neden olan obezite ilacıdır. Bu ilaç doktor kontrolünde başlanır ve doktorunuzun verdiği diyet listesi ve egzersiz programı ile birlikte uygulanır. Direk yenen gıdaların yağını dışkı yolu ile attığı ve tokluk hissi verdiği için ciddi kilo kaybına neden olur. Thincal zayıflatır ve özellikle şeker hastaları için üretilen iki ilaçtan biridir.Thincal yan etkileri olan kafaya göre başlanmaması gereken bir ilaçtır. Mutlaka doktor kontrolünde içilmelidir.

Thincal 120 gr Kullanımı Nasıldır?

İlaç yemeklerden 15 dakika önce günde 3 öğün içilir. Aç karna içilen ilaçla birlikte bol bol su içilmelidir. İlaç midede şişeceği için ilaç alırken bol su içmek önemlidir. Genelde ilaç kullanımı 6-12 ay kadar devam edilir ve istenilen kiloya erişince kiloyu belirli bir sınırda tutabilmek için bir müddet daha ilaç kullanımına devam edilir. Eğer ilaç kullanırken yemek öncesi unutulur ise hemen bir saat içerisinde alınmalıdır. Bir saatlik süre içerisinde de alınamamış ise o öğün alınmadan devam edilir. Bir dahaki öğün ilacın ikisi birden alınmaz. O öğün atlamış olur ve iki ilaç almak tehlikelidir. Kesinlikle iki tane içilmemelidir.
Thincal Zayıflatır mı?

Thincal Kimler Kullanamaz

  • Thincal kullanımı yetişkinler için olduğundan 18 yaşın altındaki kişiler kullanamaz.
  • Yaşlılarda bir çok soruna neden olabileceğinden doktor önermedikçe belirli bir yaşın üstündeki hastalar kullanmamalıdır.
  • Karaciğer yetmezliği gibi karaciğer hastalarının kullanması kesinlikle önerilmez.
  • Böbrek taşı oluşumuna neden olabileceği için böbrek hastaları kullanmamalıdır.
  • Hamileler kesinlikle kullanmamalıdır. Yenen her gıda bebeğe kan yolu ile geçeceğinden bu ürünü hamilelerin kullanması kesinlikle sakıncalıdır.
  • Emziren annelerin yediği her şeyden bebek de süt yolu ile etkilendiği için emziren annelerin kullanması kesinlikle yasaktır. 
  • İlacın içerisindeki Orlistat maddesi yada diğer ekten maddelere alerjisi olanlar bu ilacı kullanamazlar.
  • Hasta da  kronik malabsorbsiyon sendromu, kolestaz gibi mide ve bağırsak hastalıkları varsa ilacı kesinlikle  kullanmamalıdır.


Thincal Yan Etkileri

  • Bazı vitaminler yağda çözülen vitaminler oldukları için vücut bu ilacı alırken bu vitaminleri alamaz. Bu vitaminler A,D,E, K ve beta karoten gibi vitaminler olup bu ilacı kullanırken mutlaka bir vitamin desteği alınması gereklidir. Vitamin takviyesi alırken bunu ilaç içilmeden 2 saat önce yada 2 saat sonra alınması şarttır. Yoksa vitamin desteğinin de faydasını göremezsiniz.
  • İç çamaşırınıza yağ lekesi çıkabilir. Bu yüzden gündelik hayatta ilaç alırken dikkatli olunması gereklidir. 
  • Bir çok cilt sorununa neden olabilir. Ciltte lekelenmeler, kızarıklık, kabarma, sivilcelenme gibi sorunlar yaşanmaktadır.
  • Hasta başka ilaç kullanıyor ise bu ilacı doktoruna ne sıklıkla aldığını söylemelidir. Alınan ilaçla etkileşim halinde olabileceğinden başka ilaçlarla birlikte alınması sakıncalıdır.
  • Baş ağrısı, karın ağrısı gibi ağrı şikayetlerine neden olabilir,
  • Devamlı tuvalete gitme isteği, ishal, gaz sancısı yaratır. Yağlı ve sıvı dışkı oluşacağından kişi ilaç kullanırken dikkatli olmalıdır.
  • Halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik gibi kişide kendini kötü hissetme yapabilir. Özellikle çok yağlı ve ağır yiyeceklerden sonra halsizlik şikayetleri çok fazla yaşanmaktadır.
  • Diş ve diş eti hastalıklarına neden olabilir.
  • Diyet yapılmalı ve karbonhidratlar, proteinler ve yağ her öğüne eşit miktarlarda dağıtılan bir liste yapılmalıdır. 
  • Hastalar ilaca başladıkları dönemlerde kendini kötü hissedebilirler. Böyle bir durumda hemen doktorunuza başvurmalısınız.
  • Bu ilaç özellikle şeker hastaları için olduğundan ilacı içerken kan şekerleri düşeceğinden ilaç kullanımı sırasında insülin miktarının doktor tarafından düşürülmesi gereklidir. İlaç ayarlaması yapmadan şeker hastalarının içmesi sakıncalı olabilir.
  • Thincal kullanırken makattan kan gelmesi yaşanabilir.
  • Karaciğer enzimlerinde bir artışa neden olabilir.
  • Bağırsak iltihaplanması ve mide de sorunlara neden olabilir.
  • Safra taşı, hepatit, kan pıhtılaşması yaşanmasına neden olabilir,
  • Mide bulantısı, kusma olabilir.
  • Yüzde, dilde, boğazlarda şişme yaşanabilir,
Bu gibi yan etkiler ile karşılaşıldığında hemen doktorunuza baş vurmalısınız. İlaç kullanmadan önce bazı testler yapılır ve ilaç kullanılırken ara dönemlerde değerlerinizde değişim olup olmadığına bakılır. Doktorunuz değerlerinizde değişim görürse ilacı kesebilir.
Bu ve benzeri ilaçlar ancak doktor kontrolünde içilmesi gerektiğinden kimsenin reçetesiz alması ve kullanması önerilmez. Thincal yan etkileri çok fazla olan bir ilaç olup ancak doktor reçete ederse başlanmalıdır.

Thincal İçmek Unutulursa Napılmalıdır?

İlaç kullanımında yemeklerden 15 dakika önce alınmalıdır. Unutulur ise ilk alınması gereken saatten bir saat sonraya kadar içilebilir. Alınması gereken bir saatlik dilim de geçmiş ise o ilaç o gün içilmez. Bir dahaki ilaçla birlikte alınmaz. İki ilaç birden almak tehlikeli ve sakıncalıdır.

Hiç yorum yok