Taze Fasulye Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır - kadinvsaglik.com

Taze Fasulye Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Taze Fasulye Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Taze Fasulye Nasıl Saklanır?

Taze fasulye yaz aylarında çıkan ve neredeyse her sofrada severek yenen sebzelerin arasında gelir. Özellikle zeytinyağlı pişen taze fasulye yemeği çok lezzetlidir. Yaz aylarında ayıklanarak hazırlanıp kış aylarında yemek için saklanmaktadır. Taze fasulye nasıl saklanır, buzluktan çıkan taze fasulye nasıl pişirilir, taze fasulye derin dondurucuda nasıl saklanır, nelere dikkat etmek gerekir?

Kurutma Yöntemi İle Saklama

Taze fasulye istenir ise kurutularak da saklanabilir. Aynen yemeği yapılacak gibi ayıklanıp kırıldıktan sonra ister ipe dizin bir yere asın, isterseniz bir tepsiye koyarak güneş görmeyen bir yerde üzerine bir tülbent koyarak kurutun. Kurutulduktan sonra bir cam kavanoz içerisinde yada buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Taze Fasulye Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Kışın ihtiyacınız kadar olan taze fasulyeleri ayıklayıp kırdıktan sonra bol su içerisinde yıkayalım. Bir süzgeçte sularını süzdürerek kurutalım. Taze fasulyeleri buzlukta saklamanın bir kaç yolu vardır.

Şoklama Yöntemi

Şoklama yönteminde öncelikle sıcak suya atılan taze fasulyeler sonrasında soğuk su içerisine atılarak şoklama yapılır. Bir tencereye bol miktarda su konur ve kaynatılır. İçerisine bir yemek kaşığı kadar tuz konur. Bir mutfak leğenine de buzlu su konarak hazırlanır. Ayıklanan ve kırılmış olan taze fasulyeler bu sıcak suyun içerisine atılır ve bir kaç kez çevrildikten sonra renginin dönmesi  beklenir. Bir kaç kez çevrilen fasulyeler bir kevgir yardımı ile sıcak sudan alınır ve suyu süzüldükten sonra soğuk su içerisine atılır. Biraz da soğuk su içerisinde kalan fasulyeler alınarak bir süzgece konur ve suları süzdürülür. Süzülen fasulyeler birer yemeklik ölçülerde buzdolabı poşetine konur ve içerisindeki fazla hava da çıkarıldıktan sonra ağızları bağlanarak derin dondurucuya konulur.

Kavurma Yöntemi

Taze fasulyeler ayıklanıp, kırılıp yıkandıktan sonra bir tencerede bir miktar rengi dönene kadar kavrulur ve bir tepsi üzerine konur ve soğumaya bırakılır. İstenir ise fasulyeler kavrulurken biraz da domates rendelenerek içerisine konur. Bu şekilde yapılır ise pişirirken de domates ihtiyacı karşılanmış olur. Soğuyan fasulyeler buzdolabı poşetlerine konur ve içerisindeki hava da çıkarıldıktan sonra ağızları bağlanarak derin dondurucuya yerleştirilir.

İşlem Yapmadan Derin Dondurucuya Koymak

Taze fasulyeler ayıklanıp kırılır ve yıkayıp suyu süzüldükten sonra buzdolabı poşetlerine direk konur. Bu şekilde yapılır ise çok yer kapladığı için çok tercih edilmemektedir. Ama vakti olmayan ve derin dondurucusunda yer olan kişiler için uygun bir yöntemdir.
Buzluktan Çıkan Taze Fasulye Nasıl Pişirilir

Buzluktan Çıkan Taze Fasulye Nasıl Pişirilir

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1-2 diş sarımsak3 kaşık kadar zeytinyağı
  • Buzluktan çıkan bir paket fasulye 
  • 1 kaşık salça
Kış aylarında buzlukta sakladığımız sebzelerin yemekleri yapılarak taze taze yenmektedir. Vitamin değerlerinden bir şey kaybetmedikleri için gönül rahatlığı ile pişiririz. Öncelikle yemeğimiz için zeytin yağını tenceremize koyalım ve içerisine iki orta boy soğan doğrayalım. Kavurduktan sonra içerisine kabukları soyulmuş iki adet domates rendeledikten yada ince ince doğrayalım. İçerisine bir kaşık kadar salça da koyarak kavuralım. Kavrulan içimizin içerisine dolaptan çıkardığımız fasulyelerimizi su ile yıkadıktan sonra koyarak tenceremizin altını kısalım ve kavrulması için bırakalım. İçerisine çok az sıcak su koyun ve bir iki diş sarımsak doğradıktan sonra tuzunu atalım ve pişmesi için bırakalım. Fasulyelerimiz pişince altını kapayalım. Yemeğimizi biz zeytinyağlı yaptık siz isterseniz etli yada kıymalı da yapabilirsiniz. Türlü yapımında derin dondurucudaki poşetler içerisinde kullanacağınız kadar alıp gerisini yeniden dondurucuya koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok