Sol Göğüs Ağrısı Başlıca Sebepleri - kadinvsaglik.com

Sol Göğüs Ağrısı Başlıca Sebepleri

Sol Göğüs Ağrısı

Sol göğüs ağrısı sol yıllarda en çok tedirgin eden konulardan biridir. Kalp krizinin 18 yaşlarına kadar düşmesi ve sol göğüs ağrısının neredeyse her insanda görülmesi sebebiyle çok dikkat edilmesi gereken bir konu. Fakat her ağrıyı kalp krizine bağlamakta kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Sol göğüs ağrısının sizler için başlıca sebeplerini açıklayacağız.
Sol göğüs ağrısı her insanda farklı şekillerde meydana gelmektedir. Bu farklı belirtiler hastalığın teşhisine ışık tutar. Kimi insanlarda göğüste baskı, yanma, batma gibi hisler duyulurken bazı insanlarda göğse saplanan bıçak gibi bir his duyulur. Bu hisler bizim için hayati değerdedir.
sol göğüs ağrısı
Kalp krizi belirtileri sol göğüste ağrı olmakla beraber omuz, kol, boyun ve sırtta ağrı gözlemlenmektedir. Bu bölgelerdeki kaslarda olan bir problem nedeniyle sol göğüste ağrı gerçekleşebilmektedir. Ağrı sadece kalp krizinden değil mineral ve vitamin eksikliğinden kaynaklanabilir. Kalsiyum ve magnezyum eksikliği sol göğüs ağrısında en çok karşılaşılan mineral eksikliği sebebidir. Uyku sırasında veya spor esnasında yanlış hareketler sol göğüs kaslarının yırtılmasına veya sıkışmasına neden olur. Bundan dolayı bile ağrılar görülebilir.
sol göğüs ağrısı sebebleri
Kalp Ağrısı : Kalp ağrısı göğüs kafesinin derinliklerinden gelen bir sızlama olarak hissedilir. Bu hissiyat kalp krizinin belirtisi olabileceği gibi fazla performans gösterdiğiniz bir günde kalp kasının kendini yada çevresindeki kasları yorabilir. Böyle durumlarda hemen birini çevrenize çağırın ve durumu anlatın. Her olayı ciddiye almak gereklidir.
Stres ve Kötü Yaşam : Stress ve kötü yaşam tarzı vücudumuzda ki her olumsuzluğun sebeplerinden gösterilir. Vücut kendini yanlış giden şeylere karşı koruyamaz.
Bağırsak Sorunları : Bağısaklarda ki gaz birikmesi diyafram üstü organlara baskısı sol göğüs ağrısına sebebiyet verebilir.
Fiziksel Sakatlıklar : Fiziksel sakatlıklar daha önce alınmış bir darbe sinirlerin hassaslaşması veyaz zedelenmesine sebep olabilir. Bundan dolayı sol göğüste ağrı hissedilebilir.

Ayrıca romatizma hastalığı, gebelik sonrası ağrıları, yaşlılıktan gelen kas ağrıları bu olaya sebep olabilir. Fakat sağlık konularında her zaman ihmalkarlık ağır sonuçlar doğurabilir. Şüphelendiğiniz her olayda öncelikle sakin olmalı ve en kısa zamanda muayene olmalısınız. Erken teşhis sonucu binlerce insan kalp krizi, kanser gibi hastalıktan kurtuluyor. Aynı şekilde erken teşhis olmayan binlerce hastada bu hastalıklardan ağır sonuçlarla çıkabiliyor.

Hiç yorum yok