Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

Şeftali Reçeli Tarifi
Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali yaz aylarının en çok sevilen meyvelerinden biridir. Şeftali reçeli de en çok yapılan reçeller arasındadır. Şeftali reçeli tarifi için bir kaç püf noktası vardır. Şeftali reçeli pişerken çok köpüren ve çok kaynarsa da meyvesi eriyebilen bir reçeldir. Şeftali reçeli nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekir?

Şeftali Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 1 kg şeftali
  • 1 kilo şeker
  • 1 limon
    Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır

Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

Şeftali reçeli yapımı için öncelikle şeftalilerin kabuklarını çok ince soyalım. Çekirdeklerini de ortasından çıkardıktan sonra dilimleyerek bir tencereye koyalım. Üzerine şekerimizi de koyalım ve bir iki saat dinlendirelim. Bu aşamada şeftaliler suyunu şekere vereceği için şeker sulanacaktır. Sulanan şeftalilerimizi ocağın üzerine alarak kaynatmaya başlayalım.
Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?
Şeftali reçeli kaynar kaynamaz altını kısalım. Şeftali yapı itibari ile reçel yaparken en çok köpüren meyveler arasındadır. Buna engel olmak için istenir ise içerisine bir çay kaşığının ucu ile tereyağı konabilir. Şeftali reçelimiz bir kaç taşım kaynadığında altını kapayalım ve soğuması için bir kenara alalım. Yumuşak meyvelerde çilek, incir, şeftali, kayısı gibi meyvelerden yapılan reçellerde bu yöntem uygulanmalıdır. Bir kaç taşım kaynatılır ve ocaktan alınarak soğutulur. Bu arada şerbeti soğurken koyulaşır meyveler daha diri kalır ve bir daha ki kaynatmada istenilen kıvama hemen ulaşır. Bu şekilde meyveler erimez ve istenilen kıvam harika olur. Soğuyan şeftali reçelimizi yeniden ocağa alalım ve kaynatmaya başlayalım. Kıvamına erişen reçelimizin içerisine bir limonu sıkalım ve 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapayalım. Reçelimiz sıcakken kavanozlara koyalım ve kapaklarını kapayalım. Kışın yenmek üzere bir kenara alalım. Hemen yenecekse sıcakken kavanozlara konmasına gerek yoktur.

Hiç yorum yok