Retro Evler Nasıl Dekore Edilmelidir? - kadinvsaglik.com

Retro Evler Nasıl Dekore Edilmelidir?

Retro Evler İle Şıklığı Evinizde Yaşayın

Retro kelime anlamı itibari ile geriye dönüş demektir. Retro dekorasyon ise geçmiş dönemden mobilya ve dekorasyon ürünlerinin yeniden kullanılması demektir. O dönemlerde kullanılan renkler, desenler, objeler günümüzdeki halleriyle kullanılmaya başlanır. Retro tarzda hakim olan şey canlı renklerin bir arada kullanılmasıdır. Canlı renklerin kullanımı insana bir enerji yükler. Bu renkler genelde turuncu, yeşil, fuşya, kırmızı ve mor dur. Günlük yaşantı içerisinde yaşam konforu olan evlerde kendi zevk ve istekler çerçevesinde ev döşemesi ve tasarlaması her zaman arzu edilendir. Bu aşamada ortaya çıkan da ev döşeme kategorileridir. İşte bu kategorilerden biri de retro evlerdir. Örneğin retro evlerde ahşap malzemeler ve döşemeler sıkça tercih edilir.
retro evler nasıl dekore edilmelidir

Retro Evler Nasıl Dekore Edilmelidir?

Retro evlerde perdeler yerlere kadar uzundur. Duvar renkleri koyudan açığa doğru ilerleme kaydeder. Eşyalar odaların büyüklüklerine göre dizayn edilmelidir. Özellikle bir retro yatak odasında yan lambalar olmalıdır. Salonda farklı renklerde koltuklar olmalıdır. Ya da koltuk örtüleri ile bu canlılık kazandırılabilir. Retro evlerde bol çerçeve kullanılmalıdır. Genelde bu bol resimler evin her yerine yayılmalıdır. Olmazsa olmaz eski tarzda bir duvar saatidir.
  1. Retro tarz evlerde canlı kumaşlar ve desenlerin hakimiyeti vardır.
  2. Mobilyalar seçilirken evin tipine göre bir seçim söz konusudur. Sonrasında canlılık ve renklendirme yapılmaya başlanır.
  3. Retro tarzda mobilyalar kadar aksesuarlar da son derece önemlidir.
  4. Aynalar, çerçeveler, duvar saatleri retro tarz için olmazsa olmazdır.
  5. Retro tarzda eskitilmiş eşyalar ön plandadır.
retro evler nasıl dekore edilmelidir

Retro Tarzın Geri Dönüşü

Bir evde salonun dekorasyonu diğer odalara göre bir tık ötededir. Salon dekorasyonuna hem sıcaklık hem de bir imaj yaratma gerekliliği önem taşır. Bunun için ayrı bir özen hatta gerekirse gösteriş lazımdır. Bu gösteriş de aksesuarlar ile olur. Retro tarzın geri dönüşü ile birlikte uygulamalarda öncelik her zaman renktir. Rengarenk bir tasarım ile retro tarz oluşturulmaya başlanabilir.

Retro Tarz mı? Vintage Tarz mı?

Retro tarzla genelde vintage tarz sık sık karıştırılır. Hatta bazen dekorasyonda ikisinden de parçalar hakim olur ki o zaman karışıklık çok daha fazla hissedilir. Her ikisi de geçmişe hitap eder ancak retro geçmiş bir dönemin dekorasyonunu alıp günümüz modern dekorasyona uygulanması halidir. Vintage ise tasarımlı eşyaların ve özellikle antika eşyaların yenisi yapılmamış halidir. Yani retro da en az 20 yıllık bir geçmiş saklıdır.

Retro tarzı 1950lilerden itibaren 30 yıllık bir zaman dilimini kapsar. Bu yıllarda canlı tonlarda eşyalar ön plandadır. Modern ya da klasik çizgilerden bıkmış kişiler için retro tarz dekorasyon yapımı aslında hiç de zor değildir. Çünkü bu tarza ait uygun mobilyalar rahatlıkla bulunabilir. Eski yıllara ait bir tarz söz konusu olduğundan eskitilmiş eşyalar kullanılır. Yastıklarda renkli ve parlaklık ön plandadır. Ve evler son derece renklidir. Sadelik değil delicesine bir renklilik vardır. Retro tarzda geçmiş zamanlarda kullanılan eşyaların günümüze uyarlanması hali hakimdir. Dekorasyonda genelde eğlenceli renkler tercih edilir ve amaç mekana hareket vermesidir. Kullanılan sarı, kırmızı, turuncu, cam göbeği gibi renkler kullanılarak o pozitif enerji yakalanmaya çalışılır. Bu canlı renklere ek olarak parçalı örtüler, çiçekli, geometrik desenler de kullanılarak tarza bir tık daha yakınlaşır.

Retro tarz ile tek renk olan mekanlar hareketlendirilir. Mesela bir duvar canlı ve geometrik desenlerle düzenlenir. Ya da renkli kırlentler ya da berjerlerle ortam hareketlenir. Parça kumaş kullanımı olan patchwork uygulaması, yüksek ayaklı mobilyalar en tercih edilen retro tarzlarıdır. Retro stilli bir dekorasyonda hareketli ve eğlenceli bir yaşam alanı oluşturulabilir. Retro evler ile huzuru yakalamak isteyenler için dekorasyon önerileri ve dekorasyona dair merak ettiğiniz her şey kadin.com’da.

Hiç yorum yok