Perma Nedir, Perma Modelleri ve Perma Fiyatı Ne Kadardır? - kadinvsaglik.com

Perma Nedir, Perma Modelleri ve Perma Fiyatı Ne Kadardır?

Bugün sizlere perma hakkında geniş bilgiler vereceğiz. Perma saça yapılan bir işlem türüdür. Düz saç yapısına sahip bayanların saçlarına yaptıkları kıvırtma işleminin genel adıdır. Bayanlar için güzel bir farklılık kaynağıdır. Birçok bayana da bu şekilde kıvırcık saç şeklinin hoş durduğunu söyleyebiliriz. Perma modelleri de birçok seçeneğe sahiptir. Yani kısa, orta ve uzun saçlar için görünüm farklılığı arz eder. Bunun için size sunacağımız seçeneklerden tercihler yapabilirsiniz. Perma işlemini yaptırdıktan sonra uzun bir süre bu görünümde kalmak için bakım şarttır. Bakım yapmadığınız takdirde kısa süre de normal düz saçlara geri dönersiniz. Özellikle de bu işlem cansız, mat ve kötü görünümlü saçlara yapılır. Çünkü bu saçlara hayat verir ve görünümünü baştan ayağa yeniler. Şimdi de diğer ayrıntılarına hep beraber bakalım.
perma nedir perma modelleri perma fiyat

Perma Ne Anlama Gelir?

Perma, saç tellerine özel sıvı sürerek bigudilerle saçları kıvırcık görünüme getirme şeklidir. Doğal bir yöntem değildir tam tersine kimyasal bir işlemdir. Çok uzun süredir bayanlar tarafından denenmektedir günümüzde de sıklıkla tercih edilmektedir. Sürekli düz saç görünümler sıkıcı bir yapı oluşturur bunun için değişiklik her zaman size hayat verir. Bu şekil verilirken kullanılan ilacın bir zararı yoktur yalnız çok uzun süre bekletilmemelidir. Yoksa aksi takdir de fayda yerine zarar görebilirsiniz. Perma şekli ortalama 100 gün gibi kalıcılık sağlar. Sonra tekrar yaptırmak gerekmektedir. Bu yöntemi tüm saç tipine sahip bayanlar hatta erkekler deneyebilir. Yalnız erkeklerde güçlü saç yapısına sahip olanlar denemelidir. Aksi takdirde zarar verebilmektedir. Bir de güçsüz ince telli bayan saçlarına yapılabilse pek önermiyoruz. Neden derseniz zarar verme özelliği ortaya çıkabiliyor.

Perma Hangi Bayanlara Yakışmaktadır?

Bu sorunun cevabını net bir şekilde verelim. İnce, seyrek ve yıpranmış saç tipine yakışmamaktadır ve zarar görebilmektedir. Bunun için bu saç tipine önermiyoruz ve yakışmıyor da. Diğer saç tiplerine sahip bayanlar gönül rahatlığı ile deneyebilirler. Bunun yanından oval ve yuvarlak yüz tipine sahip bayanlarda daha hoş bir görünüm oluşturmaktadır. Yani bu iki yüz tipine sahipseniz kesinlikle denemelisiniz. Yalnız diğer yüz tipleri içinde kesin ve net ince bir çizgi yoktur. Diğer yüz tiplerine sahip bayanlarda deneyebilir ama en çok yakışan bu iki yüz tipidir.

Permanın Hangi Çeşitleri Vardır?

Permanın kendi içerisinden birkaç çeşidi mevcuttur. Görünüşteki bazı farklılıklar çeşitten kaynaklanmaktadır.
-Yoğun perma : Saçın her kısmına uygulanmış şeklidir.
-Mandal perma: Saçın bir bölümüne uygulanır.
-Genel perma : İri dalgalı perma çeşididir. İri ve kendini belli eder.
-Dip perma :Saçın tipi belirlenerek buna uygun görünüm uygulanan çeşididir.
-Dalgalı perma : Biraz daha sade perma şeklidir. Yani tam kıvırcık yapılmaz.
-Nokta perma: İhtiyaç hissedilen noktaya yapılan türüdür.

Perma Modelleri Nelerdir?

  1. Kısa saç için perma modeli
  2. Uzun saçlar için model
  3. Hacimli model 
  4. Kısmi perma modeli
  5. Dağınık perma modeli
  6. Katmanlı model seçeneği
  7. Renkli saçlar için model
  8. Kabarık perma modeli
En temel modeller bunlardır. Bunlardan birini deneyip kullanabilirsiniz. En iyi tercihler bunlardır öneririz.

Perma Fiyatları

Perma fiyatları birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Kuaförde kuaföre, kullanılan ürünün kalitesine, yapılan uygulamanın şekline göre fiyat değişiklik göstermektedir. Fiyatlar ortalama 250 TL ile 800 TL arasındadır. Uygulamayı yaptırmadan önce iyi bir araştırma yapın. Yaptıracağınız kuaförün önceki örneklerini mutlaka görün. Daha geniş bilgi için www.kizlaramoda.com adresini de ziyaret edebilirsiniz.

Permanın Zararları Nelerdir?

Doğru yapıldığında, uygulandığında ve de düzenli bakım yapıldığında zarar veren bir işlem değildir. Yalnız dikkat edilmediğinde çeşitli zararlar ortaya çıkabilmektedir. İşte ortaya çıkabilecek zararları;
  1. Saçlarda elektriklenme yapabilir. Bunun için saç bakım ürünü ihtiyacı ortaya çıkabilir. 
  2. Perma ilacı saç derisine temas ederse alerji yapabilir. 
  3. Yoğun işlem olursa saç kayıpları olabilir, bunun için deneyimli bir kuaförde yapılmalıdır. 
  4. Saçlar kırılma ortaya çıkabilir. 
  5. Bazı saç tiplerinde saç tellerinde zayıflık oluşturur.
Kaynak: http://kizlaramoda.com/perma-modelleri-ve-perma-fiyatlari-2018-2019/

Hiç yorum yok