Kadınların İlişkiye Girememe Hastalığı (Vajinismus) - kadinvsaglik.com

Kadınların İlişkiye Girememe Hastalığı (Vajinismus)

Kadınların İlişkiye Girememe Hastalığı
Kadınların İlişkiye Girememe Hastalığı

Kadınların ilişkiye girememe hastalığı diye bilinen hastalık vajinismus adı ile bilinen bir psikolojik sorundur. Vajinismus nedir sorusunun cevabı ise vajinismus kadının tam ilişkiye girecekken kaslarının istem dışı kendini kasarak kilitlemesidir. Kadın ilişkiye girmek istemesine rağmen tam erkek penisinin vajinaya girecekken kendini istem dışı sıkması ile kasların kasılması ve ilişkinin olamaması durumudur. Vajinismus tedavisi mümkün olan bir hastalık olup, her kadında vajinismus nedenleri birbiri ile farklılıklar göstermektedir. Bu problem kadının kendine olan güvenini yitirmesine neden olduğu gibi evlilikleri de çok kötü etkilemektedir.
Vajinismus Nedenleri?

Vajinismus Nedenleri?

İlk gece korkusu diye de halk arasında bilinen hastalık aslında bir çok kadında vardır. Bu durumun vajinal darlıkla alakası yoktur. Hastalık tamamen psikolojik nedenlere dayalıdır. Çünkü kadın tam ilişki sırasında bacaklarını kasar, vajinal kaslar kasılır ve erkeği kendine yaklaştırmaz yada yaklaştıramaz. İstem dışıdır ve her seferinde kadın bu durumdan çok kötü etkilenir. Vücudun kendini kilitleme mekanizması devreye girdiği için ne yapılırsa yapılsın bu kilit bir türlü açılamaz. Kas gevşetici ilaç alımı yada başka rahatlatıcılar almak ise kesinlikle işe yaramamaktadır. Bilinçaltı korku, endişe yada kaygılardan dolayı bu mekanizmayı ortaya koymaktadır. Geçmişte yaşanan bir takım olaylar istem dışı devreye girmektedir. Kadınların ilişkiye girememe hastalığı yani vajinismus nedenleri nelerdir ve vajinismus tedavisi nasıl yapılır?
  • Tecavüz yada eskiden tacize uğramış olmak,
  • Sert, otoriter yada baskıcı bir aile içerisinde yetişmiş olmak,
  • Kadının istemediği bir evliliğe zorlanmış olması,
  • Cinsel ilişki hakkında yanlış eğitim ile bilinmeyenden korkmak,
  • Bilinç altında ağrı ve acıdan korkmak,
  • Kızlık zarına bir şey olmasından korkmak yada kızlık zarını kaybetme korkusu,
  • Hamile kalmaktan korkmak,
  • Bilinçsiz ve yanlış eğitim, cinsel öğreti eksikliği gibi bir çok nedenden dolayı yaşanabilir.
    Vajinismus Tedavisi

Vajinismus Tedavisi

Vajinismus tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Öncelikle kadın bu sorunu kabul etmeli ve tedaviye başlamalıdır. Ülkemizde bir çok kadın da bu sorun olmasına rağmen doktora gitmeye çekinirler. Bu sorunun nedenleri farklı olduğu gibi tipleri de farklılıklar göstermektedir. Kimi kadın doktora bile fiziki muayene olamazken kimisi sadece ilişki sırasında kasılmaktadır. Bazı kadınlarda ilişki hiç yaşanmazken kimi ilişkilerde penisin ucu içeri girebilmektedir. Bazılarında ise istem dışı kasılmadan ilişki sırasında ağrı ve acı çok olmaktadır. Bu nedenle har kadının bilinç altını etkileyen olaylar farklıdır ve kadında vajinismus hastalığı hangi şekilde kendini göstermektedir. Öncelikle bu konuda deneyimli  bir kadın hastalıkları uzmanı ve psikiyatristle çalışılmalıdır. Vajinismus Tedavisi Ankara merkezli kliniğimizde hasta ile ücretsiz ilk görüşme ve danışma randevunuzu alarak bu sorundan tamamen kurtulmanız mümkündür. Tedavisi mümkün olan bu hastalıkta eş desteği ilerleme sağlanabilmesi ve erken tedavi için çok önemlidir.

Hiç yorum yok