Goji Meyvesi Faydaları - kadinvsaglik.com

Goji Meyvesi Faydaları

Goji Meyvesi Faydaları

Yaşlandıkça ortaya çıkan hemen her insanda görüldüğü gibi bizim de başımıza gelecek olan rahatsızlıkların önüne geçmek mümkün. Çeşitli organlarımızda oluşabilecek hasarları geciktirmeden bahsediyoruz bunlar; Karaciğer ve böbrekler, Beyin ve göz etkili olduğu organlar. Peki nedir bunun formülü Goji Meyvesi antioksidan bileşikleri sayesinde organlarımızı koruma altına alabiliyoruz.

İlerleyen yaşlarda özellikle de nöronlarımızda oksidatif hasar neticesinde ortaya çıkan görme kaybı durumunun önlenmesi taşımış olduğu bağışıklık sistemi üzerinde vücut direncini artırması amacıyla kullanıldığı biliniyor.
goji meyvesi nedir faydaları nelerdir

Goji Meyvesi ve Yaşlılık

Uzak doğu meyvesi olan Goji. Tibet’te yüz yıllar boyunca kullanılmış bir bitkidir. Ne yazık ki bu değerli bitki ülkemizde yetişmemektedir fakat fideleri satılmaktadır.

30 Asırlık Çin Tıbbi evraklarına göre Goji Meyvesi tüketildiği uzun yıllar boyunca yaşlanmayı geciktirdiği ve ömrümüzün de uzayacağı gibi olaylarla kayıt altına alınmıştır. Bundan dolayıdır ki yaşlandığımızda ortaya çıkan kronik hastalıkları engellemesinde etkili olduğu kabul edilmiştir. Yaşlanma geciktirici dendiğinde akla gelen bir bitki olmalıdır.

Karaciğeri koruma, tansiyon ve kan şekerini düşürme gibi etkileri sahip olduğu tespit edilmiştir. Yaşlanma süresince ortaya çıkan bir çok sorunu geciktirme özelliği vardır.

Goji Meyvesinin Koruduğu Organlar 

  • Bağışıklık sistemini düzenleyerek karaciğer, göz, böbrek gibi önemli organlar 
  • Damar ve sinir hücrelerimiz.
  • Yaşlanma üzerinde dolaylı yoldan değil doğrudan etkili olduğu bilinmektedir.

Goji Meyvesinin Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.

Etiket: Goji meyvesi nedir, antiaging nasıl önlenir, yaşlanmayı geciktirici bitkiler, organlarımıza iyi bakmanın yolları

Hiç yorum yok