Çok Su İçmenin Faydaları ve Zararları - kadinvsaglik.com

Çok Su İçmenin Faydaları ve Zararları

Fazla Su İçmenin Faydaları

  • Böbreklerin temizlenmesine yardım eder.
  • Cildin yumuşak, parlak ve esnek olmasını sağlar.
  • Kilo vermemiz için su içmemiz gerekmektedir su içmek metabolizmayı hızlandırır.
  • Fazla su içmek kadınlarda süt üretimini arttırır.
  • Hamile bayanlarda su içmek bebeğin sağlığı için oldukça faydalıdır.
  • Kabızlığı önlemeye fazla su içmek yardım eder.
çok su içmenin faydaları ve zararları

Fazla Su İçmenin Zararları

Her gün 8 bardak su içmemiz gerektiğini söyleyen uzmanlar. Fazla su içilmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlarla karşı karşıya geldi.

Suyun yararsız olduğunu söyleyemesek de, çok fazla suyun da zararları mevcuttur. Aşırı terleyen insanlar, aynı zaman da bol su tüketen insanlardır. İhtiyacınızdan fazla su tüketmeniz aşırı terlemeye neden olmaktadır. Uyku bozukluğuna neden olabilir. Günlük ihtiyacın fazlasından su tüketmek derin uykuyu önlemektedir.

Gece Su İçmenin Zararları

Anti-diüretik hormon uyumaya geçtiğimiz zamanlarda salgılanır. Hormon sayesinde böbreklerin çalışması yavaşlar ve rahat bir uyku çekebiliriz. Akşam yatmadan önce içtiğimiz su ise salgılanan anti-diüreik hormonuna rağmen böbreğin çalışmasını sağlar ve derin uyku almamızı engeller. 

Örnek olarak verilecek bir su dan zehirlenme vakası ise 2008 yılında 40’lı yaşlarında olan Henson isimli kadın, bir diyet programına katılmış ve günde 4 lt. su içmesi gerektiği için birkaç saatte ölmüş. Çok hızlı ve aşırı tüketilen su ise vücudun dengesini bozmaktadır.

Günlük Ne Kadar Su İçmek Gerekiyor

Spor antrenörleri ve detox yaptıranlar herkesin günde en az 2 lt. su tüketmelerini söylemekte hatta 4 lt. ye kadar çıkardıkları da olmuştur. İngiliz sağlık kurumu ise yetişkin kadınlarda bu oran 1,6 lt. Erkekler için 2 lt. yeterli olacaktır demiştir. Tüketilen sıvı miktarına çay, kahve, süt gibi içilen her şey dahildir. Gündelik sıvı tüketimini ise aktiflik seviyenize göre belirlemelisiniz. Hava sıcaksa tüketilen sıvı miktarı da artmakta. Susamıyorsanız aşırı su içmenize gerek yok. Tuvalete gittiğinizde idrarınızın rengine bakarak su içmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz, renk koyu ise su tüketmeniz gerekmektedir.

Etiket: ne kadar su tüketmeliyiz, su içmek, su, ne kadar sıvı tüketmeliyiz, su içmek yararlımı, uyku bozukluğu nedeni, günlük kaç lt su tüketmeliyiz, günde kaç litre su tüketmemiz gerek

2 yorum:

  1. böbreklerim, cildim ve kabızlık için çok fazla su içilmesi gerekiyormuş onu anladım ayrıca gece su içmenin zararı derin uykuya dalamadığımız için sıkıntılı bir durum. Su içmekten yani su zehirlenmesinden ölen kişide beni korkuttu biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanımefendi günlük 1.6 Litre den fazla su içmezseniz korkmanızı gerektiren bir durum olmaz.

      Sil