Barbunya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır? - kadinvsaglik.com

Barbunya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Barbunya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Barbunya Nasıl Saklanır?

Barbunya yaz aylarında yetişen sebzelerimizden olup kış aylarında yemek için saklanmaktadır. Zeytin yağlı barbunya özellikle misafir sofralarının yaz, kış vazgeçilmez yemeklerindendir. Barbunya derin dondurucuda nasıl saklanır, nelere dikkat etmek gerekir, buzluktan çıkan barbunya nasıl pişirilir?
Barbunya alırken öncelikle büyük taneli ve dolgun olanlarını almak gerekir. Dış kabuğu pembe beyaz olan barbunyaların iç taneleri de pembe beyaz renklerde olur. En güzel barbunya iri taneli pembe beyaz barbunyalardır. Derin dondurucuya kışın ihtiyacınız kadar barbunya alıp atabilirsiniz. Çıkardığınız barbunya taze ilk ayıklanmış lezzetinde olmaktadır. Buzlukta en güzel saklanan sebzelerin başında gelir. Barbunya alınır alınmaz ayıklanmalıdır. Çok aldınız ve ayıklamak için vaktiniz yok ise buzdolabında muhafaza edin. Dışarıda bir gece bile poşet içerisinde kalır ise kabukları yumuşar ve iç tanelerinin renginin değişmesine neden olur. Poşet içerisinde bir günden fazla bekletmek aynı zamanda da barbunyaların filizlenmesine neden olabilir. Bu yüzden alır almaz ayıklayarak buzdolabına koymak en güzelidir.
Barbunya Nasıl Saylanır?

Barbunya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Barbunya ayıklandıktan sonra yıkanır ve süzülmesi için süzgeçte bekletilir. Kuruyan barbunyalar hiç bir işleme gerek kalmadan buzdolabı poşetlerine birer pişirimlik olmak üzere konarak saklanabilir. Bir yıl hiç bir şey olmadan buzlukta saklanır ve istenildiğinde pişirilmek üzere çıkarılır.
Barbunya Kurutularak Nasıl Saklanır?

Barbunya Kurutularak Nasıl Saklanır?

Taze barbunya ayıklandıktan sonra tepsilere konarak kurutulabilir. Barbunya fasulyeye benzeyen bir sebzedir ve kuru fasulye gibi kurutularak kuru barbunya elde edilir. Kuru barbunyalar cam kavanozlarda yada derin dondurucuda saklanarak muhafaza edilirler. Pişirmek için çıkarıldığında önce nohut ve kuru fasulye gibi su içerisine koyarak şişmesi beklenir. Su içerisinde kabaran barbunyalar bir iki taşım kaynatılır ve kara suyu atılır. Barbunya ister kuru, ister taze, ister ise buzluktan çıksın mutlaka bir iki taşım kaynatılır ve pişirmeden önce kara suyu çıkarılarak atılır. Haşlanmaz ise barbunya yemeğinin rengi kara ve çamur gibi bir renkte olur. Mutlaka bir iki taşım kaynatılarak kara suyunun alınması gerekir.

Buzluktan Çıkan Barbunya Nasıl Pişirilir?

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet havuç,
  • 2 adet kabukları soyulmuş domates,
  • 1-2 adet küp şeker,
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket derin dondurucuda saklanan barbunya
Buzluktan çıkarılan barbunya öncelikle kara suyunun çıkması için bir iki taşım kaynatılır ve suyu dökülür. Sonrasında soğuk suya tutularak yıkanır. Bir tencereye 3-4 kaşık zeytin yağı konur ve içerisine 2 adet orta boy soğan ince kıyılarak doğranır. Soğan kavrulurken içerisine 2 adet havucun kabukları soyulur ve halka halka doğranır. Üzerine 2 adet domatesin kabukları soyularak küp küp doğranır yada rendelenir. Kavrulan iç harcımızın içerisine barbunyalar da konur ve hepsi kavrulur. Barbunyaları geçecek kadar su konur ve üzerine tuz da ilave ederek pişirilmeye başlanır. Zeytin yağlı barbunya içerisine bir iki tane küp şeker atılır ve 1-2 diş sarımsak doğranarak kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok