Bamya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır - kadinvsaglik.com

Bamya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Bamya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Bamya Nasıl Saklanır?

Bamya yaz aylarının aranılan sebzelerinden olup kışın özellikle çok sevilerek yenmektedir. Yaz aylarında derin dondurucuya konan bamya kışın çıkarılarak yemeği yapıldığında çok lezzetli olmaktadır. Tazesinden, dalından koparılarak yapılandan hiç bir farkı yoktur. Bamyanın derin dondurucuya konması iki faklı şekilde yapılır. Bamya derin dondurucuda nasıl saklanır, buzluktan çıkan bamya nasıl pişer? Nelere dikkat etmek gerekir?
Bamya istenir ise ayıklandıktan sonra kurutularak da saklanabilir. İster ipe tek tek çizerek kurutun isterseniz bir tepsiye dökün ve üzerine tülbent serin ve güneşi doğrudan almayan bir yerde sererek kurutabilirsiniz. Kuru bamya yemeği de harika bir lezzette olmaktadır.
Kuruttuğunuz bamyalar bir çam kavanozda saklanılabildiği gibi buzdolabı poşetlerine konarak derin dondurucuda da saklanabilir. 

Bamya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Bamyaların şapka şeklindeki kafaları bıçak yardımı ile soyularak ayıklanmalıdır. Bamya miktarı tamamen sizin tercihinizdedir. Kışın ihtiyacınız kadar bamyayı derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Bamyalar ayıklandıktan sonra yıkanır ve süzgeçlere konarak suyu iyice süzülür. Bamya sümüklenen bir sebze olduğu için yemeği pişerken de çok dikkatli pişirmek gerekir.

Şoklama Yöntemi

Bamyaları şoklama yöntemi ile saklamanız mümkündür. Bazı dolaplar saklanan gıdalarda bir derin dondurucusu kokusu yapmaktadır. Bu tür bir koku yapan dolabınız var ise şoklama yöntemi en iyi saklama şeklidir. Bamyalar soyulur ve yıkanır. Yıkanan bamyalar iyice süzülür. Bir tencerede su kaynatılır. Bir başka mutfak kabına ise bol miktarda soğuk, hatta buzlu su konur. Tenceredeki su kaynayınca içerisine bamyaların sümüklenmemesi için bir adet limon sıkılır ve bamyalar azar miktarlarla içerisine atılır ve bir iki kere ters düz çevrilir ve hemen su içerisinden alınarak soğuk su içerisine atılır. Sıcak sudan alırken kevgir gibi süzgeçli bir kaşık ile alın ki sıcak su soğuk suyumuzu ısıtmasın. Bamyaları azar miktarda sıcak peşinden soğuk su içerisine atarak şoklama yapalım. Sonrasında süzgeçten geçirelim ve iyice suyunun süzülmesini sağlayalım. İster buzdolabı poşetine isterseniz kilitli poşetlere koyarak saklayabilirsiniz. Poşete koyduktan sonra havasını almaya özen göstererek ağzını kapayalım. İsterseniz poşetleri,n içerisine bir adet domatesi de rendeleyerek yemek içerisine koyacağınız domatesleri yaz ayından derin dondurucuda saklamanız mümkündür.

Kuru Saklama

Bamyaları ayıkladıktan sonra limonlu suda yıkayalım ve süzgeçten iyice geçirip süzdürelim. İçerisine bir adet limon sıkarak harmanlayalım ve buzdolabı poşetlerine bu şekilde koyalım. Bu şekli ile de pişirilirken çok lezzetli olmaktadır. Bamya saklama yöntemleri arasında en basiti ve zahmetsizidir. Ben bir çok kere bu şekli ile sakladım ve çok da memnun kaldım. Buzluktan çıkardığınızda su altına tutup buzunu çözdürün ve yemeğinizin kaynayan suyuna o şekli ile atın.
Bamya Nasıl Saklanır?

Buzluktan Çıkan Bamya Nasıl Pişirilir?

Öncelikle bamya sümüklenen bir sebze olduğu için onu iyi saklamalı ve yemeğe çok dikkatli konulmalıdır. Yemek suyuna limon sıkıldığında asla sümüklenmez. Ama yemek suyu kaynar olmalı ve limon kaynayan suya sıkıldıktan sonra bamya konmalıdır.
  • 2 soğan
  • 1 kaşık salça
  • 2 adet domates
  • 1 limon
  • Yağ
  • 1 paket derin dondurucuda saklanan bamya 
Bir tencereye tereyağımızı koyalım ve eritelim. İçerisine 2 soğanı küp küp doğrayarak kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. İçerisine salçamızı da ilave ederek bir müddet daha kavurduktan sonra içerisine sıcak su ilave edelim. Yemeğimizin suyu kaynayınca içerisine tuzunu ilave edip bir adet limonun suyunu sıkalım. Limon suyu ilavesinden sonra bamyaları buzluktan çıkaralım ve bol suda yıkayarak yemeğimizin içerisine koyalım. Bamyalar pişene kadar pişirip altını kapayalım. Dilerseniz etli yada kıymalı da yapabilirsiniz. Biz sade bamya tarifini sizler için yazdık. Siz istediğiniz şekli ile yapabilirsiniz. Türlüler için ise poşetlerin içerisinden bir miktar alarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok