Bağırsak Temizliği Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Bağırsak Temizliği Nasıl Yapılır?

Bağırsak Temizliği Nedir
Bağırsak Temizliği Nedir?

Bağırsak temizliği kilo verdirir mi, bağırsak temizliği nedir ve bağırsak temizliği nasıl yapılır merak edilmektedir. Bir çok insanın kilosunun üstünde olmasının nedeni bağırsaklardaki katı atıkların tam olarak boşaltılamamasıdır. Birikerek yer kaplayan katı atıklar bağırsağın zaman içerisinde işlevlerini de tam görememesine neden olur. Mide de öğütülen besinler bağırsağa gelirler ve burada emilerek vücudun ihtiyacını karşılarlar. Emilemeyen besinler ise bağırsak yolu ile atılırlar. Eğer bir insanın bağırsağında atılmamış sıkışmış katı atıklar var ise bunu bağırsak temizliği yaparak atabilir.
Bağırsak temizliği kilo verdirir mi sorusunun cevabı verdirir aynı zamanda da besinlerin tam olarak emilimini sağladığı için çok faydalıdır. Sağlıklı her insanın en azından senede bir iki kez bağırsak temizliği yapması gereklidir. Birikmiş katı atıkların atılması ile otomatik olarak zaten kilo verilmiş olur.
Bağırsak temizliği aslında bağırsaklardan toksinlerin atılımını sağlarken su, tuz, ve diğer atık maddeleri uzaklaştırır. Bu uygulamaya bağırsak detoksu da denmektedir. Yağ içerikli gıdalar yediğimizde, bu yiyecekler bağırsaklarda çok yavaş hareket ederler. Bağırsakta aşırı mukus üretimine neden olan bu yiyecekler mukusun ağırlığı ile vücuttan tam atılamazlar. Bu mukuslu gıdalar bağırsaklara yapışır ve bağırsakların gıda emilimini tam olarak yapamamasına neden olur. Bu yüzdende yenen gıdalardaki vitaminler tam emilemez ve daha sağlıksız bir bünyeye sahip olunur.
Bağırsak temizliğinden fayda görebilmek için  en az 1 hafta yapılmalıdır.
Bağırsak Temizliği Kilo Verdirir mi


Bağırsak Temizliği Kilo Verdirir mi?

Bağırsak temizliği yapıldığı zaman bağırsaklardaki biriken katı maddeler atılır ve neredeyse bir bağırsak temizliği ile bir ile altı kilo arası kilo verilmiş olunur. Bağırsaklarda fazladan saklanan bu maddeler kilo olarak vücutta taşınmaktadır. Bu atılan miktar bağırsaklarda sıkışan maddelerin yoğunluğu ile alakalıdır. Kilosu fazla olan kişilerden atılacak olan kilo çok daha fazla olabilir. Bağırsak temizliği yapılırken bol su içilir ve ishal olunarak bu maddeler atılmaktadır. Özellikle bazı kişilerde oluşan kurt, tenya gibi parazitlerde bu temizlik sayesinde dışarı atılmaktadır. Çok faydalı bir uygulama olan bağırsak temizliği sene de iki defa yapılmalıdır. Parazitlerin temizliği için bağırsak detoksu yaparken bol kavrulmamış kabak çekirdeği yiyin.
Bağırsak Temizliği Ne Kadar Kilo Verdirir

Bağırsak Temizliği Ne Kadar Kilo Verdirir

Bağırsak temizliği sırasında verilen kilo bağırsaklarda biriken toksinlerin yoğunluğu ile alakalıdır. Bir kaç kilo ile beş altı kilo arasında kilo kaybı yaşandığı da olmaktadır. Öncelikle bağırsak temizliğine başladığınız gün kilonuzu aç karna tartın ve bittiğinde yeniden tartılın. Bu arada verdiğiniz kilo miktarı temizlikte verilen kilo miktarıdır. Kolon temizliği yapan kişi aynı zamanda toksinlerden kurtulduğu için çok daha çabuk kilo vermeye başlar.

Bağırsak Temizliği Nasıl Yapılır?

Bu temizlikle kilo vermenin yanında çok daha sağlık kazanılmaktadır. Öncelikle besin maddelerinin sindirilmesi ve emilimi için son derece önemli bir uygulamadır. Bu uygulama sırası ile şu şekilde yapılır. Sadece su ile de yapılabilir ama vücut halsiz ve bitkin kaldığı için bol sebze ve meyve yemelisiniz.
  • Güne sıcak su içerek başlayın ve bu su içerisine elma sirkesi, limon suyu koyabilirsiniz.
  • Gün içerisinde detoks içecekleri için. Bu içecekler karışık bitki sularıdır. Maydanoz, ıspanak gibi, yeşil olan tüm sebzeleri karıştırarak sularını sıkın ve için.
  • Asla ekmek, yağ, un, şeker, tuz, nişasta, et, protein, süt ve süt ürünleri yani hayvansal gıdalar almayın, karbonhidrat, tüketmeyin. Bu temizliği yaptığınız süre içerisinde sadece sebze yemelisiniz. Yemeklerde asla yağ kullanmayın. Pirinç, bulgur gibi tahılları yemeklerinize koymayın.
  • Akşam altıdan sonra hiç bir şey yemeyin. Gün içerisinde istediğiniz kadar bol lif içerikli gıdalar yiyebilirsiniz. Öğlen ve ara öğün olarak meyve istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
  • Bol su içmek çok önemlidir. Bu vücudu nemli tutmayı sağlarken, bağırsakların içini de boşaltmaya yardımcı olur.
  • Bitki çayları ve özellikle bağırsak temizliği için susam yağı çok faydalıdır. Bu yağ doğal müshildir ve çok faydalıdır. Papatya çayı harika bir müshildir ve bağırsaklardaki iltihaplanmayı kurutur. Kekik, ada çayı gibi çayları bu dönemde içmek çok faydalıdır.
  • Bol zerdeçal ve zencefil tüketin. Tozunu, çayını ve tazesini bol bol tüketin.
  • Bol keten tohumu yiyin. Ezerek bol miktarda tüketebilirsiniz. Kalın bağırsaklardaki fazla suyu emme özelliği olan keten tohumu kalınlaşmış mukozayı atarak bağırsakları temizler.
  • Kolon temizliği yapabilmek için her gün mutlaka yarım saat yürüyüş yapılmalıdır. Yürüyüş bağırsakların çalışmasını sağlar. Karın kaslarını hareket ettiren egzersizler yapmanın da faydası olur.
  • Bu temizlikte ishal yapar bu sizi korkutmasın,  bol su içerek vücudunuzu susuz bırakmayın. 
  • Bol limon tüketin ve bol C vitamini alın. Sabah aç karna sıcak suya da koyarak içebilirsiniz. Tatlandırıcı olarak çok az bal koyabilirsiniz. Bu dönemde asla şeker ve suni tatlandırıcılar kullanmayınız.
  • Elma sirkesini bol tüketin ve özellikle sabah aç karna elma sirkeli sıcak su ile için.
  • Deniz tuzu içerisinde bol potasyum, kalsiyum, sülfür, klor, demir gibi mineral ve vitaminler bulunmaktadır. Sabah kalkınca bir bardak su içerisine bir yemek kaşığı deniz tuzu koyun ve kaynatın. Bunu aç karna her sabah içerseniz bağırsaklardaki kurt, parazit, zararlı bakterilen ve zararlı her şeyi temizleyecektir. Tansiyon hastalarının, kalp ve böbrek hastalarının yapmadan doktorlarına danışmaları gerekir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
    Bağırsak Temizliğinin Faydaları

Bağırsak Temizliğinin Faydaları

  • Bağırsakları toksinlerden ve biriken maddelerden temizler,
  • Bağırsakların tertemiz olmasını sağladığı için, yiyeceklerin vitaminlerini çok daha iyi emerek sindirmesini sağlar,
  • Çok daha iyi uyumanıza yardımcı olur,
  • Beyin fonksiyonlarının çok daha iyi çalışmasını sağlar,
  • Enerjiniz yükselir, çok daha verimli çalışırsınız,
  • İlaç kullanan kişiler ilaçların faydasını bağırsak temizliği yapmadan alamazlar. Temizlik sonrası bağırsaklar çok daha iyi emilim yaptığından ilaçlar çok daha etkili fayda gösterirler.
  • Kolon kanserine yakalanma riskiniz azalır, 
  • Vücudun kan dolaşımında yardımcı olan pH dengesinin korunmasında yardımcı olur,
  • Kolon içerisindeki fazlalıklar rahime baskı yapar. Bu maddelerin atılması doğurganlığın artmasında yardımcıdır,
  • Bağırsakların sağlığına kavuşmasını sağlar, kabızlığı önler ve tüm vücut sağlığınızı iyileştirir.
    Bağırsak Temizliğinde Yardımcı Ürünler

Bağırsak Temizliğinde Yardımcı Ürünler

Bu temizliği yaparken bazı yardımcı ürünlerden de yararlanılmaktadır. İsterseniz bağırsak temizliğinizi yaparken bu tür yardımcı ürünler de kullanabilirsiniz.

Lavman
Lavman bağırsak temizliği yapmanın bir başka yoludur fakat kişilerin kendine yapması doğru değildir. Lavman gerek duyulur ise mutlaka uzman biri tarafından yapılmalıdır.Kişinin kendi kendine yapabileceği lavmanlarda vardır.

Müshil
Müshil hap, kapsül gibi farklı şekillerde satılmaktadır. Bu tür ilaçları alırken mutlaka bol su içilmeli vücut susuz kalmamalıdır. Müshil eczanelerde ve aktarlarda satılır. Nasıl kullanacağınız üzerindeki açıklamasında yazar. Önerilen miktarların üzerinde kullanılmamalıdır.

Bağırsak Temizliği Kapsülleri
Bu temizleyiciler özel olarak bağırsak temizliği yapmaktadır. Bu sebeple kullanılmasında fayda vardır. Bağırsak temizliği kapsülleri eczanelerde satılır ve ister kapsül ister ise toz halde bulunurlar. Bu kapsülleri alarak kullanabilirsiniz.

Bitkisel Çaylar
Papatya, ada çayı, nane, biberiye, rezene, zencefil, zerdeçal, sinameki gibi çaylar bol bol içilmelidir. Bir çok uygulama yapmak mümkündür. İstediğinizi istediğiniz ile yiyebilirsiniz. Tüm sebze ve meyveleri tüketmenizde hiç bir mahsur yoktur.

Bağırsak detoksuna başlamadan sabah aç karna kilonuzu ölçün ve bitirdiğinizde ki kilonuzu ölçerseniz aradaki farkı görebilirsiniz. Bağırsak temizliğinizi yaptıktan sonra verdiğiniz kiloları ve gözlemlerinizi makalemizin sonundaki yorum gönder kısmına yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok