Karanfil Tomurcuğu Faydaları - kadinvsaglik.com

Karanfil Tomurcuğu Faydaları

Karanfil tomurcukları bilindiği gibi gaz gidermek ve bulantıyı alması özelliği ile biliniyor. Yapılan gargara’nın ise dişlerin çürümesini önlemek gibi bir amacı var ve deneysel olarak kanıtlanmıştır. Bundan dolayıdır ki yemeklerin üzerin içilen Karanfil çayı, ağız kokusunu giderdiği gibi temiz ve güzel kokmasını da sağlamaktadır.
karanfil tomurcuğu faydaları

Ufak Bir Karanfil Tomurcuğu ve Yapacaklarımız

  • Az önce de söylediğimiz gibi ağız kokusunu gidermek, soğan ve ya sarımsağı bol bol olan bir yemek yediğimizde ağzımıza bir karanfil atarız. 
  • Tatlıların yapımında karanfil kullanırız. 
  • Ağrıyan dişimiz için ise bir parça karanfil ve pamuk yardımı ile çürük olan dişimizin üzerine uygularız. 
Karanfil bu tür olaylara yer verdiğimiz nadir baharat çeşitlerinden biridir.

Kurutulmuş Karanfil Tomurcuğu Cinsel Güce Faydalı Mı?

Kurutulmuş olan Karanfil tomurcuğu Asya ülkelerinde Hindistan başta olmak üzere cinsel sorunların tedavisinde kullanıldığı gözlemlenmiştir. Cinsel performansta belirgin bir artış gözlemlendiği ve cinsel isteğin artığı kanıtlanmıştır.

Kurutulmuş Karanfil çiçeği tomurcuğu dozunu abartmadan kullandığımızda cinsel güce bir zararı yoktur fakat, Karanfil yağının sürekli kullanılması ve aşırı miktarda kullanılması sonucunda Ters etki yapabilir.

Karanfil Çayı Hazırlanışı

Kapağı olan bir fincan tercihimiz 1.5 gram toz haline gelmiş tohum kaymış olan sıcak suyu üzerine ilave ediyoruz 10 dakika kadar bekledikten sonra içilecek kıvama geldiğinde içiyoruz.

Etiket: Karanfil çayının faydaları nedir, Karanfil nelere iyi gelir, Diş ağrısına ne iyi gelir, Karanfil tomurcuğu nelere iyi gelir

Hiç yorum yok