İğne Oyası Gelinlik Modelleri - kadinvsaglik.com

İğne Oyası Gelinlik Modelleri

İğne Oyası Gelinlik

İğne oyası gelinlik modelleri çok eski zamanlardan beri vardır. Bir çok kadın severek kendi el emeği ile gelinliğini iğne oyaları ile süslemekteydi. Şimdiki gibi güpürler, danteller eski tarihlerde çok yaygın değildi. O dönemlerde ise marifetli kadınlar kendi gelinliklerini kendileri yapar yada marifetli ellerde diktirirlerdi. İğne oyaları ile de gelinlikler süslenirdi. İğne oyası gelinlikler çok emek isteyen son derece zor yapıma sahip olduğu için paha biçilemez değerlerdedir.
Çok emek isteyen iğne oyası ile bir gelinliği süslemekte oldukça zordur. Fakat imkansız da değildir. Yüzyıllardır kullanılan emekle süslenilmekte olan gelinlikler şimdilerde gene moda halini aldılar. Özellikle Azra Akın'ın gelinliğini gören genç kızlarımız iğne oyası gelinlik modelleri soruyorlar. Yapımının zorluğu ve emek istediği için de çok pahalı ve zaman istemektedir. İstediğiniz bir gelinlik modeli üzerine iğne oyası yapılmış çiçekleri ve motifleri ekleyerek yada güpür kısmını tamamen iğne oyasından yaptırmanız da mümkündür.

İğne Oyası Gelinlik Modelleri

İğne Oyası Gelinlik Modelleri
12 kasım 1929 tarihinde doğmuş olan Monako Prensesi Grace Kelly, evlenirken iğne oyası gelinlik tercih etmiştir. Oyaların zarifliği ve gelinliğin sadeliği ile o dönemde çok konuşulmuş ve çok güzel bir gelin olmuştur. O dönemlerde çok daha yaygın olan bu gelinliğin yapımına aylarca uğraşılmıştır.  Akademi Ödülü sahibi ABD'li sinema ve tiyatro oyuncusu Monako Prensesi Olan Grece Kelly evlenirken düğününde bu gelinliği giymiştir.
İğne Oyası Gelinlik
Azra Akın'da iğne oyası gelinlik tercih eden ünlülerimiz arasındadır. Gelinliği ünlü modacı Cemil İpekçi tasarlamış ve yapmıştır. Çok ses getiren gelinliğin neredeyse tüm süslemeleri iğne oyasındandır. Gelinliğin duvağının süslemelerinden tutun eteklerindeki her katı iğne oyası ile süslenmiştir. Bizim çok beğendiğimiz bu gelinlik Dünya'da da ses getiren gelinlikler arasına girmiştir. Eğer elinizden iğne oyası geliyor ise ve zamanınız varsa mutlaka böyle bir gelinlik tasarlamanızı öneririz.
İğne Oyası Gelinlik Modelleri
Her yerindeki süslemelerde iğne oyası çiçekler kullanılmıştır. Bu gelinlik de çok sade ve gösterişli gelinlik modellerindendir. Çiçekler genelde güldür ve tüm gelinliğin her yerine serpilmiştir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.
Gelinlik Modelleri
Bu gelinlikte iğne oyası ile süslenmiştir. İğne oyası gelinlik modelleri arasında çok beğendiğimiz gelinliğin neredeyse tüm yüzeyi iğne oyası çiçeklerle süslenmiştir. Çok görkemli ve ihtişamlı duran gelinliği biz çok beğendik. Modelleri çoğaltmak mümkündür. Tercih edeceğiniz bir modeli belirleyin ve iğne oyası çiçeklerle süslenmesini isteyin. Elinizden geliyor ise kendiniz yapın. Torunlarınızın bile kullanacağı bir gelinliğe sahip olacaksınız. Paha biçilemeyen bir gelinlik elde etmiş olursunuz.

Hiç yorum yok