Botox Nedir? Neden Uygulanır? - kadinvsaglik.com

Botox Nedir? Neden Uygulanır?

botox nedir nasıl yapılır

Botox Nedir? Neden Uygulanır?

Botox, estetik uygulamalarının en bilinen ve en yaygın uygulanan bir estetik operasyonudur. Botox’un amacı, uygulama yapılacak alandaki kas ve sinirlerin birbiri arasındaki iletişimi geçici olarak ayırarak kasların devre dışı kalmasını sağlamaktır. Genellikle yüz bölgesinde görülen kırışıklık, mimik bozuklukları, kaşların arasında bulunan çizgileri, kazayağı gibi göz çevresinde ve boyunda bulunan belirginleşmiş kas çizgilerini yok etmek için uygulanmaktadır. Botox İstanbul ve diğer Şehirlerde de estetik uzmanlığa sahip kişilerce uygulanmaktadır. Yüz bölgesinde bulunan çizgiler dışında, koltuk altı, gözaltı morlukları, avuç içi terlemelerini de engellemek için çok ince iğneler ile botox maddeleri direk kasa enjekte edilir.

Botox Uygulaması Nasıl Yapılır?

Birçok kadın veya erkek zamanla oluşabilen, yaşa bağlı sebeplerden dolayı botox uygulamasını tercih etmektedir. Botox uygulaması basit bir uygulama olup, 10-15 dakika sürebilen lokal işlemler ile yapılmaktadır. Botox uygulaması yapılacak cilt yüzeyi gerekli arınma ve temizleme işlemleri yapıldıktan sonra, anestezi kremler ile cilt yüzeyi uyuşturularak uygulanır. Kullanılan çok ince iğnelere sahip enjektörler ile direk hedeflenen kasa botox maddesi enjekte edilir. Böylece, kasa yakın sinirlerden etkilenmesi geçici bir süre engellenmiş olur. Yüz bölgesindeki kırışıklık ve çizgililerin azalmasına ve hatta yok olmasına neden olarak, cildin genç ve gergin görünmesine yardımcı olur.

Etkisini 4-5 gün içerisinde gösterir ve uygulamadan 10-15 gün sonra istenilen görünüme kavuşulmasını sağlamaktadır. Botox uygulamasının kalıcı olmasını sağlamak için birkaç seans tekrar edilmesi gerekmektedir. Botox İstanbul gibi Büyük şehirlerde birçok kadın tarafından tercih edilmektedir. Botox uygulaması genellikle çoğu insan tarafından dolgu malzemesi olarak bilinmektedir. Fakat botox dolgu maddesi değildir. Kas hareketlerinin etkisini azaltmak için uygulanan bir estetik operasyondur.

Botox Kimlere Uygulanır? Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botox işlemi, yan etkisi ve zararı olmaması bakımından, 18-70 yaş arası isteyen herkese uygulama yapılabilir. Yaşa bağlı kırışıklık, çizgilerden hariç istem dışı kas hareketleri olarak bilinen mimikler için de botoks uygulaması yapılmaktadır. Uygulama sırasında veya sonrasında herhangi şişlik veya morluk olmaz. Etkisinin daha belirgin olması için kırışıklıkların derinleşmeden uygulanması tavsiye edilmektedir. Botox İstanbul gibi nüfusun yoğun olduğu yerlerde estetik ve tedavi amacıyla uygulanmaktadır.

Uygulama şekline göre, yani tedavi amacıyla mı yoksa estetik operasyona göre mi olduğu belirlendikten sonra dozajı farklılık gösterebilir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığınca onaylanmış ve yetkisi bulunan estetik merkezlerinde, estetik operasyon yapan uzman doktorlar tarafından uygulanması gerekir. Botoks uygulaması etkisini 6 aya kadar devam ettirir. Botox İstanbul da bulunan estetik cerrahi uzmanı Dr. Mustafa Karataş’a göre, botox uygulamasının etkisinin devam etmesi ve kalıcılığının artması için birkaç seans daha uygulama yapılması gerektiğini tavsiye etmektedir. Estetik operasyonların dışında, el ve ayaklarda terleme, geçici yüz felci, migren ağrılarını azaltmak için de tedavi amacıyla da uygulanmaktadır.

Hiç yorum yok