Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi - kadinvsaglik.com

Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi

Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi
Kremalı Milföy Tatlısı

Kremalı milföy tatlısı tarifi, ortası krema dolgulu çıtır çıtır üstü pudra çekerli bir tatlıdır. Yapımı çok kolay olan kremalı milföy tatlısı çok da hafif olmaktadır. Özel günlerde, bayramlarda misafirlerinize çok güzel bir şekilde ikram edeceğiniz tatlı evinizde hane halkının ve özellikle de çocuklarınızı  çok seveceği bir tatlı çeşididir.

Kremalı Milföy Tatlısı Malzemeleri

  • 1 kg süt
  • 1 bardak şeker
  • 3 kaşık nişasta
  • 3 kaşık un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr tuzsuz tereyağı yada margarin
  • Bir paket milföy hamuru
  • Pudra şekeri üzerine serpmek için

Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi

Kremalı milföy tatlısı yapımı için öncelikle buzluktan milföy hamurlarımızı çıkaralım. Hamurlarımızı tezgah üzerinde yaprak olarak yayalım. Fırınımızı 200 derecede ısınmaya bırakalım. Milföy hamurlarını küçük ve eşit dikdörtgenler  şekilde keserek hazırlayalım. Tepsimize bir yanmaz kağıt koyalım ve küçük dikdörtgenleri yan yana dizerek ısınmış olan fırınımıza pişirmek üzere verelim. Fırının derecesini 180 dereceye düşürelim ve pişirme işlemine başlayalım. Pişen milföylerimizi soğuması için bir kenara alalım.
Kremamızın yapımı için öncelikle tenceremize sütümüzü, şekerimizi, un ve nişastamızı koyalım. Malzemelerimizi devamlı karıştırarak pişirelim. Kremamız kıvam aldığında içerisine vanilya paketini de dökelim ve altını kapayalım. Sıcak kremanın içerisine katı yağımızı da ekleyelim ve çırpma teli ile bir müddet çırpalım. Krema içerisinde yağ eriyecek ve krema köpük köpük olacaktır. Her milföy dilimi üzerine bu kremadan koyalım ve üzerine diğer milföy dilimini koyarak servis tabağına alalım. Bu şekilde size kalın gelir ise milföy dilimlerini ortadan bıçakla keserek de ortasına krema doldurabilirsiniz. Tamamının ortasını krema ile doldurduğumuz kremalı milföy tatlımızın üzerine pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz.
Tatlımızın şeklini üçgen olarak da yaparsanız ve içerisine kremanın yanına meyve dilimleri de ekleyerek küçük kremalı milföy pastaları elde edebilirsiniz.
Milföy hamurundan şerbetli tatlı tarifi ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok