Güllaç Tatlısı Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Güllaç Tatlısı Nasıl Yapılır

Güllaç Tatlısı Nasıl Yapılır
Güllaç Tatlısı Tarifi

Güllaç tatlısı nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? Ramazan ayına özgü tatlılardan olan güllaç tatlısı tarifi  kolaylığı ve çok lezzetli olması nedeni ile hemen hemen her sofrada bu aya özel yapılmaktadır. Osmanlı mutfağının saray sofralarını süsleyen güllaç tatlısı yapımı çok çeşitlidir. Bir çok çeşidi yapılan tatlının en bilinen tariflerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Güllaç Tatlısı Malzemeleri

  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 2 kg süt
  • 3 bardak şeker
  • Yarım çay bardağı gül suyu
  • 1 bardak dövülmüş ceviz

Güllaç Tatlısı Süslemesi İçin 

  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı
  • Nar

Güllaç Tatlısı Nasıl Yapılır

Güllaç tatlısı yapımı için öncelikle süt şerbeti yapmamız gereklidir. Sütümüzü bir tencereye koyalım ve içerisine şekerimizi de ilave ederek kaynatalım.Kaynayan süt şerbetinin içerisine gül suyunu da dökerek altını kapayalım. Bir kenara alarak soğumasını bekleyelim. Güllaç yapraklarını bu süt şerbeti ile ıslatarak diziyoruz. Fakat güllaç yapmanın en önemli püf noktası süt şerbetinin ısısıdır. Süt şerbeti çok kaynar olmamalıdır yoksa güllaç hamur olur. Çok soğuk da olmamalıdır, bu seferde güllaç kayış gibi bir tat da olur. Süt şerbeti iyice ılık olduğunda güllaç yapraklarını bu süt içerisinde ıslatarak tepsiye dizelim. Güllaç yapraklarını ıslatmak için bir tepsiden faydalanırsanız çok daha pratik olur. Tepsiye 6 adet güllaç yaprağını ıslatarak koyalım ve arasına cevizimizi dökelim. Güllaç tatlımızın üzerine diğer altı tane güllaç yaprağını da ıslatarak koyuyoruz. Güllacımızı soğuması için buzdolabına alalım. Güllaç tatlımızın üzerini nar ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Sarma Güllaç Tatlısı

Sarma Güllaç Tatlısı

Sarma güllaç tatlısı yapımı için malzemeler aynı uygulanmaktadır. Güllaç yaprağımızı ortadan keselim ve yarım güllacımızı tepside süt şerbeti ile ıslatalım. Yumuşayan güllaç yaprağının içine cevizimizi kenar boyunca dökelim ve rulo şeklinde saralım. Rulonun kenarından başlayarak yuvarlak bir şekilde sararak tepsiye koyalım. Tatlımızı buzdolabına koyarak soğumasını bekleyelim. Üzerini antep fıstığı ve isteğe bağlı narla süsleyerek servis yapabiliriz.
Çilek Soslu Güllaç Tatlısı

Çilek Soslu Güllaç Tatlısı

Güllaç yapraklarını güzelce süt şerbeti ile ıslatalım. Bir fincana bir iki kat koyup içerisine ceviz koyup üzerini gene güllaçla kapayalım. Fincanları dolaba soğuması için koyalım.

Çilek Sosu Malzemeleri

  • 1 kase çilek
  • 1 bardak su
  • 1 kaşık nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Çilek Soslu Güllaç Tatlısı Nasıl Yapılır

Çileklerimizin saplarını ayıklayalım ve yıkayarak rondoda ezerek tencereye koyalım. İçerisine bir bardak su, şeker ve nişastayı ekleyelim. Vişne sosumuz koyulaşana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Güllaçlarımızı servis yapacağımız zaman fincandan ters çevirelim ve üzerine vişne sosunu dökelim. İsteğe bağlı şekilde süslemeler yaparak vişneli güllaç tatlımızı servis yapabilirsiniz.
Bu tatlı vişne ile de harika olmaktadır.

Hiç yorum yok