Gül Suyuyla Kek Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Gül Suyuyla Kek Nasıl Yapılır

gül suyuyla kek nasıl yapılır

Gül Suyuyla Kek Tarifi

Gül suyuyla kek tarifi çok az kişi tarafından yapılmaktadır. Aslında mis gibi kokusuyla harika bir lezeete sahip çok da değişik kek tariflerindendir. Arada değişik lezzetler tatmak isteyenler için mutlaka yapılmasını önerdiğimiz gül sulu kek, silikon gül kalıplarına yapılırsa harika durmaktadır. Güllü kek yapımı hem kokusu hemde görünümü ile tam bir güle benzemektedir. Biz normal bir kek kalıbı kullanarak yaptık ama görsel olarak harika oldu. Kıyıp yiyemeyeceğiniz kadar güzel görünen kek, aynı zamanda mis gibi kokusuyla muhteşem görünmektedir. Lezzet olarak da  mutlaka denemeniz gereken bir ikramlıktır. Gül suyuyla kek nasıl yapılır?
Gül Suyuyla Kek Tarifi

Gül Sulu Kek Malzemeleri

  • 5 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak gül suyu
  • 1 bardak süt
  • 1 kabartma tozu
  • Kürdan ucu ile gıda boyası kırmızı
  • Alabildiği kadar un
    gül sulu  kek yapımı

Gül Suyuyla Kek Nasıl Yapılır

Gül sulu kek yapımı için şeker ve yumurtayı beyazlayana kadar iyice çırpalım ve içerisine sıvı yağ, süt ve gül suyunu ilave edelim. Yeniden çırpalım ve kabartma tozunu da ilave ederek yavaş yavaş un koyalım. Sıvı bir kıvamda hazırlayacağımız gül suyuyla kekimizin hamuru pandispanya kek hamuru gibi biraz daha sıvı bir şekilde olacaktır. Bu şekilde çok daha yumuşak ve esnek bir kıvamda olmaktadır. Kek hamurumuz olduğunda içerisine daha kırmızı bir renk istiyor isek kürdan ucu ile gıda boyası koyabiliriz. Güllü kek için gıda boyası koymak istemeyenler bir bardak süt yerine nar suyu ilave ederek rengin çok daha kırmızı olmasını sağlayabilirler. Pembe kek tarifinde  de verdiğimiz gibi renklendirmek için pancar suyu gibi renklendiriciler kullanılabilir. Gül suyu zaten çok az da olsa bir pembelik verdiği için kürdan ucu ile bir gıda boyası koymak yeterli olacaktır. Gıda boyasının rengi kırmızı olmalıdır. Kek kalıbını biz normal kek kalıbı kullandık ama gül şeklinde silikon bir kek kalıbı ile bu kek harika görünecektir. Kalıbınızı yağlayın ve unladıktan sonra 170 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Bu kek hamurunuz kalp şeklindeki kalıplarda kalp şeklinde yada pasta keki olarak kullanabilirsiniz.Üzerine dökeceğiniz soslar ve kremalar ile harika olacaktır.
gül suyuyla kek yapımı

2 yorum:

  1. Ben denedim tarifi çok güzel oldu.gul suyu ile kek mi yapikirndedim başta baktim rengine denicem dedim.bu kadar mı güzel olur.yerken mis gibi gül kokuyo.ben gıda boyası koymadım evde yoktu.benimkinin rengi hafif pembe oldu.olsun oda güzel oldu.yanliz yeşilçimen güzel kek ben bunun dediginiz gibi gül kalıbında yapicam bide üzerin e krema döküp pasta gibi yapicam.cok ilham aldım.aslinda demissiniz sizin ki gibi gıda boyası kalıp kalp şeklindeki kalıplarda da yapsam harika olur.tariflerime ekledim harika sağolun.

    YanıtlaSil