Bütün Örülmüş Bebek Battaniye Örnekleri - kadinvsaglik.com

Bütün Örülmüş Bebek Battaniye Örnekleri

Battaniye Süsleme Teknikleri

Battaniye süsleme teknikleri özellikle bebek battaniyelerinde çok fazla kullanılmaktadır. Battaniyeler genelde motifleri tek tek örerek, birbirine ekleme tekniği ile yapılmaktadır. Bazı battaniyeler de özellikle tek parça halinde örülür. Bütün örülmüş bebek battaniye örnekleri ya ortadan başlanır yada kenardan örmek istediğiniz büyüklükte başlanarak bütün şekilde örülmektedir.

Bütün Örülmüş Bebek Battaniye Örnekleri

Kelebek Şekli Verililmiş Örgü Battaniye

Kelebek Şekli Verilmiş Örgü Battaniye

Bütün örülmüş olan bu battaniyemiz kelebek desenleri ile süslenmiştir. Örerken yapılan bu model ile yapılmış olan battaniye bittiğinde harika durmaktadır. İstenir ise sadece kenarlara bu örnek verilebilir. Örneğimizi yaparken düz bir ipi zemin olarak örmemiz gereklidir. Zemin rengine karar verdikten sonra hangi renklerde kelebekler yapacaksak o renk iplerle sıkı iğne şerit yapıyoruz. Kelebek koymaya karar verdiğimiz yerlere gelince de alta zincir çekerek kelebeğimizin kanaklarını tamamlıyoruz. Diğer renk iple gene sık iğne çekerek gelip kelebeğimizin kanatları arasına boynuzlarını da yapıp bitiriyor. Tekrar sık iğne ile devam ederek diğer kelebeğimizin boynuzlarını yapıyoruz.
Yonca Şekli Verilmiş Örgü Battaniye 

Yonca Şekli Verilmiş Örgü Battaniye

Battaniyemiz yonca şeklinde örneklerle yapılmıştır. Battaniyemizin ana rengi tırabzan örülerek yapılmaktadır. Yonca şeklini vermek istediğimiz zaman yonca yapacağımız renkle sık iğne örüp yonca şeklini koyacağımız yere gelip orada zincir çekip tekrar başladığınız yere batıyorsunuz. Bu yuvarlak halkadan 3 adet yapıp tekrar onların içini dolduruyorsunuz. Sapını yapabilmek için tekrar 3 zincir çekip tam ortadan alt kısma batıyoruz ve geri dönebilmek için onu sık iğne ile dolduruyoruz. Tekrar sık iğne ile sıramızı tamamlıyoruz. İstediğiniz sıklıkta ve aralıkta yoncalar yapmak isin isteğinize bağlıdır.
Gül Şekli Verilmiş Örgü Battaniye

Gül Şekli Verilmiş Örgü Battaniye

Bütün battaniye süsleme tekniklerinden olan gül yapımı da yukarıdaki gibi yapılmaktadır. Her gülü koyacağımız sıraya o gülün renginden renk ile sık iğne örülmektedir. Bu sık iğneler bir şerit havasını vermektedir. Sık iğneler ile gül koyacağımız yere geliyoruz ve önce yaprak kısmını örüyoruz. Yaprak örmek için alta zincir ile batıyoruz ve üzerini doldurarak yaprak şeklini veriyoruz. Yaprakları ördüğümüz sıra bittiğinde gül kısmını örebilmek için tekrar sık iğne ile oraya geliyoruz ve bulunduğumuz yere sık dolgu yaparak dolduruyoruz. Çok sık dolgu olduğu için dolgu kendi etrafında dönüyor ve gül şeklini alıyor.
Kalp Şekli İle Süslenmiş Örgü Battaniye

Kalp Şekli İle Süslenmiş Örgü Battaniye

Kalp şeklini verebilmek için bu sefer sık iğne ile değil dolgu yaparak geliyoruz ve her kalp şeklini bir alttaki rengin altına batarak üstteki renkle örüyoruz. Koyu pembede açık pembe kalpler oluşacak şekil de örüyoruz.  Battaniye örnekleri arasında en çok yapılan kalp şeklinde battaniye örnekleri olup örmesi de çok kolaydır. Kız çocuklarına yapılacak olan bu battaniye genelde ayak uzuna yapılır ve genelde çocuk karyolalarına da karyola örtüsü olarak yapılmaktadır. Bu battaniyeleri büyülterek çok pratik karyola örtüleri yapmakta mümkündür. Örneğin üzerine gelen kısım ister düz istenir ise örnek konmadan düz çizgiler yapılarak örülebilir.

Hiç yorum yok