Terbiyeli Et Çorbası Tarifi - kadinvsaglik.com

Terbiyeli Et Çorbası Tarifi

Terbiyeli Et Çorbası

Terbiyeli Et Çorbası 

Terbiyeli et çorbası tarifi genelde kış aylarında daha çok yapılmaktadır. Özellikle kurban bayramı sonrası kemikli etlerden yapılarak yenmektedir. Kemikli etlerin değerlendirilmesi ve kemik suyunun şifalarından faydalanılmak için yapılan çorba eşsiz bir lezzette olmaktadır. Sarımsaklı, sirkeli bir sos yanında hazırlanarak servis de yapılabilen çorba çok lezzetli olmaktadır. Sarımsaklı sirkeli sos isteğe bağlı terbiyeli et çorbasının yanına konulur. Tercih tamamen sizindir, ikisi türlüde çok lezzetli olur.

Terbiyeli Et Çorbası Malzemeler

  • 4-5 parça etli kemik
  • Üzerini geçecek kadar su
  • 1 soğan
  • Tuz

Terbiye Malzemesi

  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 limon
Terbiyeli Et Çorbası Tarifi

Terbiyeli Et Çorbası Tarifi

Kemikli etlerimizi bir tencereye yıkayarak koyalım. Bir adet soğanımızı çok ince doğrayalım ve tenceremizin içine koyalım. İçerisine onları geçecek kadar bol su koyalım ve 1 saat civarı kaynatalım. Düdüklü tencerede daha iyi pişeceğinden kaynama işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Kemikli etlerimiz iyice piştiğinde altını kapayalım. Biraz soğuması için bir kenara alalım. Etlerimizi kemiklerinden ayırarak ince ince diderek suyunun içerisine koyalım. İçerisinde hiç kemik kalmayan suyumuzu ve ince ince dittiğimiz etimizi yeniden kaynatmaya başlatalım. Suyu kemiklerin lezzetini ve vitaminini iyice aldığı için çok daha lezzetli olur. Çorbanın içerisine koyduğumuz soğan zaten erimiş ve yok olmuştur. Bir yandan da terbiyemizi hazırlayalım. Bir kap içerisine yumurtamızı, yoğurdumuzu, unumuzu ve limonumuzun suyunu koyarak iyice çırpalım. Hiç pütür kalmayacak şekilde çırptığımız terbiyemizin içerisine çorbamızın suyundan ilave edelim ve birlikte yeniden çırpalım. Birer kepçe daha alalım ve terbiyemizi iyice sulandıralım. Tenceremizin suyuna azar azar terbiyemizden ilave edelim ve bir yandan da çorbamızı karıştıralım. Terbiyesi eklenen çorba, terbiyeli olarak bir miktar daha pişmelidir. 15-20 dakika kadar daha pişirilen çorba tam bir düğün çorbası lezzetindedir. Suyunun koyuluğu çorba kıvamında olmalı isteğe bağlı sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Tuzunu da ilave ederek tadına bakalım ve kıvamı ve lezzeti tamam olduktan sonra altını kapayalım. İsteğe bağlı yanında sarımsaklı sirkeli sos yapabilirsiniz. Üzerine karabiber ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Sarımsaklı Sirkeli Sos Yapımı

  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kadar sirke
  • Tuz
Sarımsakları iyice ezelim yada çok küçük doğrayalım. İçerisine tuzuda ilave ederek tuzlada ezerim ki sarımsağı suyu ve lezzeti çıksın. İçerisine sirkemizi de ilave ederek sos kabına alalım. Üzerini kapayarak kokusunun dışarı çıkmasını önleyebilirsiniz. İsteğe bağlı çorbanızın üzerine birer çorba kaşığı koyarak içebilirsiniz.

Hiç yorum yok