Sütyen Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - kadinvsaglik.com

Sütyen Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Sütyen Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Sütyen Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Sütyen seçerken nelere dikkat edilmeli, doğru sütyen nasıl seçilir, sütyen alırken nelere dikkat edilmeli pek çok kadının sorduğu ve yanlış tercihler yapıldığı için sorun yaşanan bir konudur. Bir kadının gardırobunun en önemli parçası olan sütyenler maalesef doğru şeklide alınmamaktadır. Genelde dantelleri, görüntüsü ve modellerine bakılarak alınan sütyenler doğru tercihler yapılmadığı için ileride sorun yaratmaktadır. Doğru tercih yapılmayan, alırken dikkat edilmeyen bu iç çamaşırı yüzünden kadınların göğüslerinde ağrı, sırtlarına vuran ağrılar ve omuz bölgelerinde ciddi ağrı ve çıkıntılara, duruş bozukluklarına ve görüntülerine zarar vermeye neden olmaktadır. Zamanla oluşan bu ağrıların nedeni yanlış seçilen ve alınan sütyenlerdir.
Sütyen Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli
  • Sütyen alırken mutlaka bakmanız gereken şeyler vardır. Öncelikle göğsünüz sütyen üzerinden taşma yapmamalıdır.
  • Sütyenin orta kısmı göğüs kafesinizin tam ortasına oturmalıdır.
  • Sütyenin arka kısmı yukarı doğru çekme yapmamalı, sırtınızın tam ortasında durmalıdır.
  • Akşam sütyenin askı kısımları, omuz bölgenizde kırmızılıklar oluşturmamalıdır.
  • Sütyeni taktığınızda göğsünüz aşağı doğru sarkık şekilde durmamalıdır.
  • Omuz bölgeniz aşağı doğru çekmemelidir. Omuzlarınız bu şekilde çekiyorsa çok ciddi sırt ağrılarına ve duruş bozukluğuna neden olur.
  • Sütyenin kumaşı kırışık durmamalı, içerisinde boşluklar olmamalıdır.
  • Göğüsleriniz yanlardan taşmamalı yanları da örten sütyen seçilmelidir.
  • Bazı sütyenlerin altlarında demirleri vardır bu demirler sütyeni daha derli toplu tutmaya yarar. Bu demirler göğsünüze batmamalıdır.
  • Sütyen askıları omuzlarınızdan düşmemelidir. Böyle bir durumda bedeninize uygun sütyen kullanmıyorsunuz demektir.


Sütyen Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Öncelikle sütyenin ölçülerinin tam belirlenmesi çok önemlidir. Satılan sütyenler ya yurt dışından gelen sütyenlerdir ki bu sütyenlerin ölçülerinin belirlenmesi kişi tarafından bilinmemektedir. Yerli yapım sütyenlerin ölçülerinin de nasıl belirlendiğini bilmek çok önemlidir. Ölçünüzü belirlemek için göğüs ölçülerinizi ölçerek hangi ölçüde sütyen taktığınızı belirleyebilirsiniz.
Yurt dışı Sütyen Bedeni Belirleme

Yurt dışı Sütyen Bedeni Belirleme

Bir mezura yardımı ile göğsünüzü şişirmeden, dik durun ve göğsünüzün tam altından göğsün iki başlangıç noktasını ölçün ve buna 5 ekleyerek beden ölçünüzü bulabilirsiniz. Örneğin iki göğüs altınızın ölçüsü 31 ise buna 5 ekleyin ve bedeniniz 36 demektir.
Göğüs ölçünüzü bulabilmek için göğsünüzü sıkmayan ince bir sütyen giyin ve göğsünüzün en geniş olan göğüs uçlarınızı içine alacak şekilde ölçün. Diyelim ki bu 38 çıktı sizin göğüs ölçünüz 38' dir. Bunun yanında kup ölçüsünü bulabilmeniz için göğüs ölçüsünden beden ölçüsünü çıkarın. Sizin bu ölçülere göre kup ölçünüz 2' dir. Yani sizin beden ölçünüz 36 B'dir. Bu ölçüler yurt dışı sütyen alımı için çok önemlidir. Nasıl ki?
Kup ölçüsü 1:A - 2:B -  3:C - 4:D - 5:DD - 6:DDD
Yerli Sütyen Ölçüsü Belirleme

Yerli Sütyen Ölçüsü Belirleme

Yerli sütyen alırken ölçülerin belirlenmesi ise çok daha kolaydır.Bir mezura ile göğsünüzün tam altından bedeninizin tamamını ölçün. Buna göre çıkan sonuçlara göre
70 cm ve altındaki beden ölçüsü: 70 bedene
71-75 cm arasındaki beden ölçüsü: 75 bedene
76- 80 cm arası beden ölçüsü: 80 bedene
81- 85 cm arası beden ölçüsü: 85 bedene
86- 90 cm arası benden ölçüsü: 90 bedene
91- 95 cm arası beden ölçüsü: 95 bedene
96- 100 cm arası benden ölçüsü: 100 bedene denk gelmektedir.

Sütyen Modeli

Sütyen alırken öncelikle modelini çok iyi seçmelisiniz. Büyük göğüslü olan kişiler sütyen seçerken toplayıcı özelliklerde minimizer sütyenleri tercih etmelidir. Küçük göğüslü kişiler de ise destekli sütyen kullanımı tercih edilmelidir.

Denemeden Almayın

Sütyen alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun en önemli cevabı mutlaka almadan denemelisiniz. Yukarıda da belirttiğimiz standartlara uygun olup olmadığına bakarak sütyeni deneyerek  almalısınız. Günlük kullanacağınız sütyenler içinde rahat olmalısınız. Dantelli sizi yakan, giydiğinizde rahat olmayacağınız sütyenleri asla tercih etmemelisiniz. Arka kopçaları çoğu sütyende 3 adettir. Bunun sebebi ise zaman içerisinde sütyende bir bollaşma ve sarkma olur ise kopçaları sıkılaştırabilmeniz içindir. Alırken bu özelliğine mutlaka dikkat edin. Denerken kopçaları ön taraftan takın ve bolluk yada darlık olup olmadığına bakın. Beden doğru belirlenmiş ise kopçalar ilk sıradakine rahatça takılacaktır. Askı ayarlarının düzgün yapılıp yapılmadığına bakın. Askılarının bant kısımlarının kalınlığına ve omuzlarınızda nasıl durduğuna dikkat edin. Duruşu düzgün, güzel ve rahat olmalıdır.
Her marka kendine özgü modeller çıkarmaktadır. Eğer doğru sütyeni bir türlü bulamıyorsanız mutlaka değişik markalar denemelisiniz. Kendinize uyan markalardaki sütyenleri tercih etmeniz de çok önemlidir. Alırken parasından çok kalitesine dikkat edin. Göğüs sağlığınız için aldığınız çamaşırın ille de pahalı olması önemli değildir. Ucuza da çok kaliteli sütyenler bulmanız mümkündür. Önemli olan marka değil sütyenin kalitesidir.

Hiç yorum yok