Saçı Parlak Göstermek İçin Ne Yapılmalı - kadinvsaglik.com

Saçı Parlak Göstermek İçin Ne Yapılmalı

Saçları Parlak Göstermenin Yolları
Saçları Parlak Göstermenin Yolları

Saçlar zamanla parlaklığını yitirerek yorulur ve daha mat görünmeye başlar. Kuru ve yorgun saçları parlak göstermenin yolları, kuşkusuz ki kadınlar için çok önemlidir. Saçları parlak göstermek için ne yapılmalı sorusu ile genelde çok karşılaşmaktayız. Saçları parlak göstermek için maske bu konuda en faydalı yöntemlerdendir. Düzenli yapılan saç maskeleri saçları daha parlak ve canlı göstermektedir. Bunun yanında saç dökülmelerini durduran saç maskeleri aynı zamanda da saçlarınızı besleyerek çok daha hızlı uzamasını sağlamaktadır.
Öncelikle saçlarımızın kuramasının nedenlerini çok iyi bilmek gereklidir. Nedenlerini bilirsek, sonuca ulaşmak çok daha kolay olacaktır. Saçların kurumasının bir çok sebebi vardır. Öncelikle her saç teli bir ağaç fidanıdır. Bu fidanların dış etkenlerden etkilenerek bozulma yapması gibi susuz ve besinsiz kalması da saç telinin kurumasına nedendir. Cilt kuruması ve susuz kalması saç derisini de etkileyen bir durumdur. Saç derisinin beslenmesi için günde en az 2 litre su içilmelidir. Vitaminsiz kalan saç kökleri zamanla saçları besleyemez ve dökülmelere neden olur. Özellikle E vitamini cilt için çok önemlidir. Vitamin eksikliği saç dökülmelerine ve saç tellerinin kurumasına neden olmaktadır. Kuru saç telleri de parlaklığını kaybederek mat ve güçsüz görünmektedir.
Saçların parlaklığını kaybetmesinin nedenlerinden bazıları da dış etkenlerdir. Şampuanlar, hava şartları, güneş ışınları, çok fön çekmek, saça uygulanan jöle, saç spreyleri, saç boyaları, oryal (saçın rengini açmak için kullanılan madde) gibi kimyasal maddeler de saçların parlaklığını almakta ve kurumasına neden olmaktadır.
Saçı Parlak Göstermek İçin Ne Yapılmalı

Saçı Parlak Göstermek İçin Ne Yapılmalı

Saçları parlak göstermek için öncelikle nedenleri ortadan kaldırmak, saçı beslemek çok önemlidir. Saçı parlak göstermek için maskeler, saç bakım yağları bu konuda çok faydalıdır. Stres, sigara ve dengesiz beslenme de saç sağlığı için son derece sakıncalı olan şeylerdir. Bu yüzden de beslenmemize çay, kahve gibi alışkanlıkların azaltılmasına dikkat etmek gerekir. 
Vitamin eksikliğiniz var ise mutlaka o vitaminleri içeren yiyecekler yiyerek vitamin takviyesi yapmalısınız. Özellikle demir ve E vitamini saç telleri için çok önemlidir.
Saçları parlak göstermek için saçları mümkün olduğunca kimyasallardan uzat tutmak gereklidir. Saç jöleleri ve saç spreyleri saç yapımı için gerekli fakat saçların yapısını kötü etkileyen ürünlerdir. Sürmek zorunda kaldığınızda mümkün olduğunca erken yıkayarak çıkarmalısınız. Özellikle jöle ve spreyli saçla uyumak ve uzun süre saçta kalması, saç tellerini çok kötü etkilemektedir. Saçların kuruyarak kırılmasına neden olmaktadır. Güçlü saçlar için bu ürünlerden uzak kalınmalıdır.
Saç boyaları ve açıcılar saç tellerini kurutarak yapısını bozmaktadır. Saç boyası sonrasında özellikle saç maskesi yaparak kuruyan saçların bakımını yapmalısınız.
Saçları parlak göstermek için özellikle bitkisel yağlardan yararlanmalısınız. Saç bakımını yapan bitkisel yağlar hem saç tellerini, hemde saç köklerini beslemektedir.
Saçları Parlak Göstermek İçin Maske

Saçları Parlak Göstermek İçin Maske

Hindistan cevizi yağı saç maskesi saçların parlamasını ve beslenmesini sağlayan eşsiz bir yağdır. Bir çok güzellik ürününün içerisinde bulunan hindistan cevizi yağı saçlar için çok faydalıdır. Saç kırıklarını gidermek için uçlara, parlatmak için tamamına, saç dökülmesini önlemek için ise saç köklerine hindistan cevizi yağı sürmek çok faydalıdır.
Lavanta yağı eşsiz faydalarının yanın da güzel kokusu ile saç bakımı için son derece önemli yağlar arasındadır. Banyodan çıktıktan sonra nemli saçlarınıza lavanta yağı sürmek saçlara parlaklık vermektedir. Saç bakımı için ise son derece önemli olan bu yağı mutlaka her banyodan sonra saçlarınıza sürmeniz saçlarınızı son derece besleyecektir. Ayrıca hoş kokusu ile başka bir koku kullanmanıza gerek kalmayacaktır.
Pekmez maskesi çok kişi tarafından bilinmeyen ama faydaları çok fazla olan bir saç maskesidir. Saçların tamamına ve saç köklerine pekmez sürerek bir saat kadar beklemek, saç bakımı için özellikle yapılması gereken en önemli bakım maskelerindendir. Saç dökülmesini önler, saçları besler ve parlaklık verir. Pekmez sürdüğünüz saçınızı ılık su ile yıkadıktan sonra ilk uygulamada bile farkı görmeniz mümkündür. Ayrıca saç beyazlamasını önleyen harika bir uygulamadır.
Bal maskesi saçların parlamasını, güçlenmesini ve beslenmesini sağlayan çok özel bir bakım maskesidir. Balı isterseniz tek başına, isterseniz yumurta sarısı ve zeytin yağı karışımı ile saçlarınıza sürebilirsiniz. 1 kaşık bal, 1 yumurta sarısı, bir kaşık zeytin yağını bir kap içerisinde karıştırıp saçlarınıza sürün ve bir saat kadar beklettikten sonra yıkayın. Bu maske saçlarda ne kadar fazla kalır ise o derece faydalı olur.
Argan yağı maskesi saçlar için çok önemli saç bakım maskelerinden bir tanesidir. Saç derisine ve saçlarınıza argan yağını sürerek mümkün olduğunca uzun bekletin. Argan yağının onarıcı gücü saçlarınızdaki kırıkları alır, saçların dökülmesini önler ve saça mükemmel bir parlaklık verir.
Vazelin mineral yağlardan üretilmiş son derece faydalı bir nemlendiricidir. Saç bakımı için özellikle tavsiye edeceğimiz vazelini saçlarınıza sürmeniz saçların parlamasını ve beslenmesini sağlayacaktır. Vazelinin saça faydaları adlı makalemizde saç bakımı için ne kadar önemli olduğunu detayları ile bulabilirsiniz. Aynı zamanda dışarı çıkarken saçlara vazelin sürmek saçları parlak göstermenin yollarından en önemlilerindendir.
Limon suyunu saçlara sürmek saçları parlak göstermenin bir diğer yoludur. Saçları besleyen limon saçlara parlaklık ve ışıltı vermektedir. Size önerdiğimiz bakım maskelerini yaparsanız saçlarınızı parlak göstermek için bir şeyler uygulamanıza gerek kalmayacaktır. Çünkü saçlarınız zaten parlak ve güçlü olacaktır.

Hiç yorum yok