Perde satın alırken dikkat edilecek noktalar - kadinvsaglik.com

Perde satın alırken dikkat edilecek noktalar

Her ürün de olduğu gibi perde alırken de dikkat edilmesi gereken birtakım konular vardır. Bir mağazaya gidip perde modellerine göz atarken aklınızdan çıkarmamanız gereken en önemli konu dekorasyona uyumdur. Eğer aldığınız perde evinizin dekorasyonuna uymazsa evinizin görünümü ve havası etkilenecektir. Bu yüzden perde alırken seçtiğiniz model ile evini arasında bir kıyaslama yapın ve ona göre alın. Başka bir önemli konu ise perdenin kalitesidir.

Perde alırken ilk dikkat edilecek nokta kalitedir

Perde kalitesi bakmanız gereken ilk noktadır. Perde alırken perdenin kalitesine önem vermezseniz perde, kısa süre sonra yıpranır ve kaliteli olmadığını anlamak için çok geç kalırsınız. Bu yüzden perde alırken mağaza sorumlusundan beğendiğiniz perdeler hakkında bilgi alın. Ayrıca perdeye temas ederek de istediğiniz kumaş tarzını da seçebilirsiniz.
  Perde satın alırken dikkat edilecek noktalar
Perde alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise; evin bölümüne göre perde türü alınmasıdır. Evin ya da ofislerin birçok bölümü vardır. Ve bir perde evin her köşesine gitmez. Bazı perdeler yatak odası için tasarlanmış iken bazıları ise oturma odası için yapılmıştır. Eğer oturma odasına yatak odası için tasarlanmış bir perde alırsanız, bu odanızın havasını garip bir hale sokabilir. Öte yandan yatak odası için tasarlanmış bir perdeyi oturma odasında kullanırsanız bu da nahoş bir görünüm ortaya çıkaracaktır. Bu yüzden perde alırken ilk önce evin hangi bölümüne alacağınıza karar verin. Ayrıca araştırma yaparken modaya dikkat edin. Burada ki siteyi inceleyebilirsiniz.

Perde alırken hangi aşamalar vardır ?

  1. Bütçenizi belirleyin.
  2. Hangi mekana yapacağınıza karar verin.
  3. Hangi tip perde alacağınıza karar verin.
  4. Model ve fiyat araştırmasını yapın.
  5. Yaptığınız araştırmalar neticesinde karar verin.

Son tavsiyeler

Kullanmak istediğiniz ev bölümü güneş görüyorsa, perdenin yapıldığı kumaşın oldukça kaliteli ve güneşe karşı tasarlanmış olması gerekir. Aksi takdirde gün geçtikçe perdeniz eskimiş bir görünüme sahip olabilir. Bu durumda da yeni perde bakmak zorunda kalırsınız. Perdenin yapılmış olduğu iplik cinsinin de kaliteli bir üründen yapılması gerekenler arasındadır. Yoksa zamanla iplikler sökülebilir ve bu durumda canınız sıkılabilir. Model seçiminde pek çok seçenek masada olabilir. Size tavsiye edebileceğimiz modelleri çiçekli, örgülü, fransız tipi veya stor... Kararınızı mekanının kombinasyonuna göre vermeniz en anlamlısı olacaktır.

Hiç yorum yok