Örgü Battaniye Yatak Örtüsü Modelleri - kadinvsaglik.com

Örgü Battaniye Yatak Örtüsü Modelleri

Örgü Battaniye Yatak Örtüsü

Örgü battaniye yatak örtüsü modelleri son senelerde gene çok modadır. Eskiden çok moda olan örgü battaniyeler her kezin evinde neredeyse vardı. Sonradan tekstilin ilerlemesi ile birlikte unutulmaya yüz tutmuşken örgü seven kişilerce yeniden moda haline getirilen battaniyeler, değişik modeller ile yatak örtüsü olarak kullanılmaktadır. Çok şık ve müthiş bir el emeği olan bu battaniyeler genelde motifler halinde örülmektedir. Motifler halinde olması çok avantajlı olan battaniyeleri örerken taşıması çok daha kolaydır. Motifler bittiğinde birleştirilen modellerde renk uyumları da harikadır. Renklerin birbirine geçmesi, koyudan açığa yada açıktan koyuya sıralanması şeklinde örgü battaniye yatak örtüleri yapan kişilerin görsel zevklerine ve beğenilerine bağlıdır. Bu battaniyelerde renk geçişleri motiften çok dikkati çeken en önemli unsurdur. Motiflerin çok zor yada değişik olmasına gerek kalmadan renk geçişlerinin ve uyumun yakalanması halinde harika bir görsellik kazanmaktadır.

Örgü Battaniye Yatak Örtüsü Modelleri

Modellerimizi değişik yapım tekniklerine göre seçerek verdik. Motif örneklerinden daha çok eklenme ve dizim tekniklerine göre seçtiğimiz modellerimiz sıradan motifli battaniyelerden çok görsel olarak çok daha şık durmuşlardır. Renklerini ve motiflerinizi istediğiniz gibi değiştirerek uygulayabilirsiniz. Burada amaç eklerken fikir sahibi olabilmenizdir.

Çift Kişilik Örgü Battaniye Yatak Örtüsü Modeli

Örgü Battaniye Yatak Örtüsü
Bu battaniyemizin motifi son derece düz bir şekilde yapılmış fakat renk uyumları ve renklerin kareler şeklinde sıralanması ile harika olmuştur. Modele ortadan tek motif ile başlanmakta, renk geçişlerini de o motif üzerinden sıralanmıştır. Kenar kısma motiflerin en koyu rengi seçilerek bir iki sıra düz örgü ile biye niteliğinde örgü örülmüştür. Bu battaniyenin diğerlerinden farkı örneğin tam ortadan başlaması ve renklerin onun çevresinde uyum içerisinde dalga dalga sıralanmasıdır.

Renkli Motiflerden Yapılmış Örgü Battaniye

Renkli Motiflerden Yapılmış Örgü Battaniye
Rengarenk renklerden oluşmuş battaniyede renk uyumu harikadır. Renklerin tamamı dağınık gibi gözükse de renklerin bitiştirilişinde renk dağılımlarına çok dikkat edilmiştir. Bu tür battaniyelerde belirli bir sıra ile renkler konulup birleştirilmektedir. Evinizde kalan iplerden son derece kolay yapabileceğiniz örgü battaniyeler evinizin şıklığına şıklık katacaktır. Bu battaniyeler çok uzun süre renklerini kaybetmeden kullanıldığı için son derece dayanıklı ürünlerdir. Yılarca aynı renklerde kalan örgü battaniyeler şimdiki tekstil ürünleri gibi bir kaç senede renklerini de kaybetmeden kalmaktadır. Motifler son derece kolay zincirler ve dolgu ile yapılmıştır. Genelde orta kısımları 4 dolgu üzerine kurulur ki motif kare şeklinde olsun. Bu 4 dolgu arasındaki zincirler gene doldu ile doldurulup ortaları zincir çekilir. Kenar kısma iki dolgu yapılır ki köşeler oluşsun. Çok büyük bir el emeği ve görsel olarak da harikadır. Bu battaniyemizin diğer battaniyelerden farkı motif motif örülmüş ve renklerin dağınık ama uyum içerisinde sıralanmasıdır.

Sekizgen Motifli Örgü Battaniye

Sekizgen Motifli Örgü Battaniye
Motifler sekizgen olarak düz renklerden yapılmış olan battaniyede ortada kalan karelerde gene kendi renklerine uyumlu kare motiflerle birleştirilmiştir. Sekizgen motif yapmanın yolu önce zincir içerisine 4 dolgu yapılır. Her dolgu arasına zincir çekilir ve üst sırada bu zincir üzerine iki dolgu yapılır. Bu şekilde 8 dolgu elde edilir. Bu dolgular sekizgen motifin alt tabanıdır. Bu sekiz üzerinden arttırma yaparak ilerleyen modellerde mesela alt dolgu 3 ile başlanmış ise diğer sırada 4 ilmek olur ve onun üzerindeki sırada 5 ilmek olmak kaydı ile motif her sırada büyüyerek devam eder. 8 kenar sabit kalmak kaydı ile motif istenilen büyüklükte örülür. Orta motifler sekizgenler birleştirildikten sonra aralardaki orta boşluklar büyüklüğünce örülürler. Bu modeldeki renk geçişleri ve uyumu da çok mükemmel olmuş.Bu battaniyemizin ise diğerlerinden farkı sekizgen bir model olmasıdır.

 

Ortası Gül Motifli Örgü Battaniye

Ortası Gül Motifli Örgü Battaniye
Çok şık ve gösterişli bir modele sahip olan battaniye büyük kare parçalara ayrılmıştır. Her parça içerisinde gül motifi yapılarak çevresi ana renkle düz örülmüştür. Motifin ortasına gül şekli verilmiş ve çevresi düz örülerek kare şeklini almıştır. Büyük kareler halinde yapılmış olan yatak örtüsünde bu modeldeki gibi istenirse bağlantı yerleri farklı bir renkte örülerek yapılabilir. Kenar biye kısmı da bağlantı yerlerine yaptığınız renklerle yapılır ise büyük bir uyum yakalanmış olur. Bu modelin farkı büyük karelerden oluşmasıdır.

Kare Renkli Motifli Örgü Battaniye

Kare Renkli Motifli Örgü Battaniye
Battaniyenin yapımında bir sürü küçük motif kullanılmış. Bu motifler birleştirilerek aynı renklerde büyük kare bir motif elde edilmiştir. Buradaki özellik küçük motiflerin yuvarlak olması ve onların birleştirilmesi ile büyük kere motifler elde edilmesidir. İp olarak yumuşak kadife ip kullanıldığı için örtü sanki hazır alınmış gibi durmaktadır. Kadife iplerle motiflerde çok çabuk örülmektedir. Örümü ve kullanılışı da çok kolay olan bu ipler son derecede güzel duruyorlar.

Birbirinin Üzerine Konmuş Motif Görünümlü Battaniye

Birbirinin Üzerine Konmuş Motif Görünümlü Battaniye
Bizce harika bir model olan bu battaniyede sanki motifler birbirinin üzerine konuşmuş gibi eklenmiştir. Çok şık ve harika bir görselliğe sahip değişik bir modeldir. Aslında motifler tek renkte yapılsa ve birbirinin üzerine konan motifler yakın renklerde olsa uyumu çok daha güzel olurdu sanırız. Böyle de harika duran battaniyenin motifleri dizim şekli akıllıca ve çok güzel. Bizim taktirimizi kazanan modeli sizinde beğeneceğinizi umuyoruz.

Düz Örgü Battaniye Yatak Örtüsü

Düz Örgü Battaniye Yatak Örtüsü
Düz örgü battaniyeler sıra sıra renklerden yapıldığı için örmesi de çok zor olmaktadır. Özellikle bitmeye yakın kocaman olan battaniyeyi kucağınızda örmesi çok zor olur. Fakat çok güzel olan bu battaniyeler özellikle renk uyumlarına dikkat edilerek yapılırsa harika duruyorlar. Yatak örtüsü olarak kullanılacak olan örgü battaniyelerin enini yatak örtüsünün enine göre başlamalı, boyunu da yatak örtüsü boyu ölçüsünde örmeniz gerekmektedir. Bu battaniyenin diğerlerinden farkı bütün olarak örülmesi ve motif yerine sıra sıra renk geçişleri ile bitirilmesidir.

Hiç yorum yok