Kemik İliği Ödemi Bitkisel Tedavi - kadinvsaglik.com

Kemik İliği Ödemi Bitkisel Tedavi

Kemik İliği Ödemi Bitkisel Tedavi

Kemik İliği Ödemi Bitkisel Tedavi

Kemik iliği ödemi bitkisel tedavi, kemik içerisinde oluşan ödemin ilk aşamalarda bitkiler ile tedavi ediliş şekline denmektedir. Kemik iliği ödemi bir çok sebebe bağlı gelişen ciddi bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın teşhisi çekilecek olan MR sonucu konulmaktadır. Tam teşhis için gerekli olan kan tahlilleri de yapılmak sureti ile hastalığa nelerin sebep olduğu anlaşılmaktadır. Hastalığa romatizmadan, kırıklara kadar pek çok etken sebep olurken en çok kemik iliği sendromu neden olmaktadır. İki hastalıkta birbirinden farklı hastalıklar olup genelde birbiri ile karıştırılan, yakın rahatsızlıklardır. Kemik iliği ödeminde erken teşhis çok önemli olduğundan belirtilerinin ortaya çıkması ile tedaviye başlanması hayati önem taşımaktadır.
Hastalığın belirtileri genelde şiddetli ağrılardır. Bu ağrılar ödemin oluştuğu kemikte ve eklemlerde meydana gelmektedir. Kemik iliği ödemi ekleme yakın yerlerde oluşur ve eğer tedavi edilmez ise eklem iltihaplanmalarına, sakatlanmalara, kemik içerisindeki kök hücrelerin ölmesinden kaynaklı kemiğin kaybına neden olmaktadır. İltihap ve ödeme neden olan pek çok hastalık kemik iliği ödemini oluşturmakta ve en önemlileri romatizma, kemik iliği ödemi sendromu, kemik zedelenmesi, kırıklar, gut hastalığı, tümörler, kortizon ilaçları, eklem ve kemik iltihaplanmaları, radyoterapi ve orak hücreli anemi hastalıklarıdır. Bazen ağrı olmadan da gelişebilen hastalık bir çok kişide farklı belirtiler vermektedir. Genelde yoğun ağrıların yaşandığı hastalıkta çekilen MR ve kan testleri ile teşhis konulur. Buna göre hastalığın altında yatan nedenler araştırılmaktadır. Öncelikle hastalığa neden olan rahatsızlığın tedavisi ve istirahat hastalık için çok önemlidir. Hastalığın tıbbi tedavisi istirahat, ilaç tedavisi ilerleyen hastalıklarda kök hücre tedavisi ve çok daha ileri vakalarda ameliyatla tedavi edilmektedir. Kemik iliği ödemi bitkisel tedavi hastalığa yardımcı olarak yapılan  önemli bir tedavi şeklidir.
Hastalığın tedavisinde öncelik doktorunuzun uygulayacağı ilaç ve krem tedavileridir. Kemik iliği teşhisinden sonra istirahat hastalık için çok önemlidir. Kemiğin zorlanmaması ve dış etkenlerden uzak kalması gereklidir. İltihap gidericiler ve ödem attırıcılar hastalığın bitkisel olarak tedavisinde çok önemlidir.
Kemik İliği Ödemi Bitkisel Tedavi
Lahana Kürü
Lahana yaprakları sıcak suda çok az haşlanır ve sıcağı sıcağına ödemin bulunduğu kemik üzerine sarılır. Lahana içerisinde bulunan etken maddeler ağrı giderici ve ödem attırıcı özelliktedir. Araştırmalarda da lahana kürünün hastalığın tedavisinde yardımcı olarak çok faydalı olduğu söylemektedir. Bunun yanında lahana yapraklarından hazırlan çorba mutlaka yenmelidir. Tuzsuz bir şekilde sadece lahana yapraklarının haşlanması ile elde edilen çorba tam bir ödem attırıcıdır. Yağ yakımından ödem atmaya kadar çok fazla faydası vardır.

Kekik Yağı
Kekik yağı ile kemik iliği ödeminin bulunduğu yer üzerine masaj hastalık için çok faydalıdır. Kekik yağı iltihabı kurutmakta çok faydalıdır. Deri içerisine nüfus eden kekik yağı buradaki iltihabı kurutmakta ve özellikle ödemi atmakta çok etkilidir. Özellikle kemik iliği ödemi bitkisel tedavi de uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bir kesme şekere bir kaç damla kekik yağı damlatarak her gün sabah akşam yenmelidir.

Kırk kilit Otu
Kırk kilit bitkisi orman kenarlarında yetişen çam yaprağına benzer tel tel görünümlü yaprakları olan, kemik kanseri başta olmak üzeri bir çok kemik hastalığına ve kemik iliği ödemine son derece faydalı olan bir bitkidir.
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı kırk kilit otu
Bir bardak kaynar suya, bir tatlı kaşığı kırk kilit otu atılır ve 3-5 dakika kadar kaynatmaya devam ederek ocağın altını kapayın. Bu suyu sabah ve akşam içmek özellikle kemik kanseri ve kemik iliği ödemi hastalığına şifa vermektedir.

Kiraz Sapı
Kiraz sapı ödem attıran bitkilerin başında gelmektedir Genelde zayıflarken vücut ödemi attırdığı sanılan bu bitki kemik ödemleri için de son derece faydalıdır.
  • 1 bardak su
  • 1 tutam kiraz sapı
Kaynamış olan bir bardak su içerisine bir tutam kiraz sapı atılır ve bir iki dakika daha kaynatılarak altı kapanır. Bu suyu sabah akşam içmek kemik ödemi için son derece faydalıdır.

Çınar Yaprağı Kürü
Çınar yaprakları toplanır ve yıkandıktan sonra kurutulur. Aktarlarda da bulabileceğiniz hazır kurutulmuş olan çınar yaprakları kireçlenmeden iltihap söktürmeye varana kadar pek çok faydası vardır. Özellikle beyinde olan kireçlenmelere bile faydalı olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir. Kemikler için son derece faydalı olan bu bitki kemik iltihaplanmalarını kurutur aynı zamanda vücuttaki bir çok iltihaplanmalı gelişen hastalığa da faydalıdır. Kemik iliği ödemi bitkisel tedavi için son derece önemli yeri olan bu kürün hazırlanışı şu şekildedir.
  • 1 bardak su
  • 1 buçuk yemek kaşığı çınar yaprağı kurusu
Bir bardak suyu kaynatıp içerisine bir buçuk yemek kaşığı ufalanmış çınar yaprağı kurusunu ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Ilık halde olan çınar yaprağı kürünü süzdükten sonra sabah ve akşam içiyoruz. Her seferinde taze taze yaparak ılık bir şekilde içmek kürün faydası için çok önemlidir.
Kemik İliği Ödemi

Bitkisel Yağlar
Antibiyotik etkisi olan ve antifestik özellikte olan lavanta yağı, zencefil yağı, zerdeçal yağı, adaçayı yağı ile kemik ödeminin bulunduğu bölge sabah akşam ovularak masaj yapılmalıdır. Bu yağlar karıştırılarak da uygulanabileceği gibi tek tek de uygulanabilmektedir. Çok bastırmadan hafif bir şekilde derinin yağları emmesi için ovularak deriye yedirilmelidir.

Kemik iliği ödemi nasıl tedavi edilir yazımız hastalığın nedenlerini ve tıbbi olarak tedavi şekillerini çok kapsamlı anlatmıştır. Mutlaka okumanızı hastalığın önemi açıcından tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok