Fue Saç Ekiminde Vertex Bölge Sorunu Olmuyor! - kadinvsaglik.com

Fue Saç Ekiminde Vertex Bölge Sorunu Olmuyor!

Tepe Bölgesine Saç Ekimi

Tepe bölgesine yani tıp dilinde verteks olarak adlandırılan kısım, saç ekimlerinde en çok uygulama yaptığımız bölümlerdendir. Genellikle erkeklerde rastlanan tepe açılması, geniş alanlı ekim gerektirmektedir. Saç ekimi; uygulama sonrasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına tecrübeli uzmanlar tarafından yapılmalıdır zaten, ancak Tepe ekimi söz konusu olduğunda bu tecrübe ayrı bir önem kazanmaktadır.

Biliyorsunuz ki; saç ekiminin en önemli noktalarından biri doğal olmasıdır. Öngörürsünüz ki; belkide yıllarca kellik veya kısmen saç dökülmesi ile mücadele edip, saç ekim kararı verip, birde üzerine maddi manevi zahmete girdikten sonra başınızda alakasız bir peruk görünümüyle dolaşmayı kimse istemez.

Fue tekniğinin keşfinin ardından, işlemlerde doğal görünümü yakalamak eskisi kadar zor olmamaktadır ama tepe bölgesinde saç ekimi istisna durumlardan biridir. Bunun sebebi ise vertekste bulunan saç köklerinin belirli bir hiza izlemesi, yani karma açılarla çıkmasıdır. Ekim sırasında da, aynı doğal, karma açıları yakalayabilmek tecrübe ile doğru orantılıdır.

Verteks bölgesinde, geniş alan dökülmesi yaşayan hastalarımızın diğer bir sorunu da yeteri kadar greft sayısına ulaşabilmek olmaktadır. Bu işlemler sırasında da göğüs ve sakaldan greft transferini uygulamaktayız. Gerekli greft sayısına ulaşıldıktan sonra, tepe noktasında uygun dönüş şeklinin verilmesi uzmanlık gerektiren diğer bir ayrıntıdır.
fue saç ekimi

Tepe Ekimlerinde Yaşanan At Kuyruğu Sorunu

Tepe bölgesine ekim yapılacağı düşünüldüğünde, uygun zaman olup olmadığı iyice araştırılmalıdır. Doğru zamandan kasıt, bu alanda dökülmelerin devam edip etmediğidir. Zamanından önce yapılan tepe ekimi sonrasında, at kuyruğu sorunuyla karşılaşılmaktadır. Bu yüzden de verteks alanında dökülme sorunu yaşayanların, dökülme durumu iyi incelenmelidir.

Uygulama yapılan kişide, işlem sonrası dökülmeler devam ederse; ekim yapılan saç köklerinde herhangi bir dökülme yaşanmayacağı için, bu köklerin çevresinde açılmalar devam edecektir. Bu da, tepede en orta kısım saçlı, çevrede ise dökülmüş bir görüntü oluşacaktır. At kuruğu sorunu, ismini de oluşan bu şekilden almıştır zaten.
fue saç ekimi vertex ekibi

Tepe Noktasına Ekim Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Ayrıntılar

Tepe noktasında dökülmeleri olan danışanlar, alanında uzman kişilerle çalışmalı ve doktorun önerilerine tam anlamı ile özen gösterip, saç ekim zamanına doğru karar vermeleri önemlidir. Bu zamanlama konusunda aceleci davranmamak, danışanın yararına olacaktır.

Çünkü dökülmelerin devam etme riski ihmal edilmemesi gereken bir ayrıntıdır. Tepe ekimi öncesinde dökülmelerin sona ermiş, ya da en azından uygulama yapabilmek için uygun koşullarda olmalıdır. Bu şartlara uyulmadığı takdirde, ilerleyen dönemlerde 2. kez bir işlem yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. 2. işlem için, yeterli donör alan bulabilmekte başlı başına ayrı bir sorundur.

Tepe noktasına ekim yapıldıktan sonra, istenilen forma yaklaşık olarak 12 ay sonunda kavuşulabilmektedir. Tepe noktasında bulunan saç derisi, diğer bölgelerdeki deriye göre daha sert ve kalındır, dolayısıyla kan dolaşımı da yavaştır. Tüm bunların etkisi ile, tepe noktası ekimlerinde, diğer alanlara göre normalleşme biraz daha zaman almaktadır.

Tüm bunları düşünerek sizler için en ideal olan fue saç ekimini tavsiye ediyoruz en son teknoloji ile uygulanan ve yapılan tedavi kesinlikle kusursuzdur.

Hiç yorum yok