Evde Cappuccino Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Evde Cappuccino Nasıl Yapılır

Evde Cappuccino Nasıl Yapılır

Cappuccino Nasıl Yapılır

Evde cappucino nasıl yapılır bir çok kişinin merak ettiği sorular arasındadır. Cafelerde ısmarlanan bol köpüklü cappucinoyu evde de çok rahatlıkla hazırlamanız mümkündür.  Kapüsen Tarikatı'ndaki keşişlerinin cübbelerinin rengine benzeyişinden olayı  cappuccino ismini alan kahve  1946'da İtalyan Achilles Gaggia espresso makinasını geliştirmesi sonucu bulunmuştur. Evde de yapmak isterseniz bol süt köpüğü ile değişik sunumlar ile evde cappucino yapabilirsiniz. Espresso makinesi olmadan cezvede süt ve kahve ile evde cappucino nasıl yapılır? Espresso makinesi olanlar içinde evde espresso makinesinde cappuccino yapımını anlatmaya çalışacağız.
Cappuccino Nasıl Yapılır

Evde Cappuccino Nasıl Yapılır

Cappuccino tadını elde edebilmek için evde pratik bir şekilde istediğiniz lezzete çok kolaylıkla erişebilirsiniz.

Cappuccino Malzemeleri

  • 1 fincan süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri İçin 
  • Rendelenmiş Çikolata Parçaları

Cappuccino Tarifi

Bir fincan sütü bir cezveye koyun ve iyice kaynatın. Kaynayan sütün bir miktarını cezve içerisinde bırakarak, sütü fincana dökün. Kahve ve şeker ilavesi ile kahvenizi hazırlayın. Cezvede kalan kaynar sütümüzü bir mikser yada blender yardımı ile iyice çırpın. Çırpılan süt köpük köpük olana kadar çırpılmaktadır. Süt köpüğümüzü kahve fincanımızın üzerine ilave edin. Üzerine görsel olarak hoş görünmesi için rendelenmiş çikolata parçaları serperek servis yapabilirsiniz. Sevdikleriniz ile evde cappuccino yaparak afiyetle içebilirsiniz.
Cappuccino Yapımı

Cappuccino Yapımı

Cappuccino yapımı için bir diğer tarifimiz ise bir su şişesinde çalkalayarak köpürtme işlemidir. Bunun için bir fincan sütümüzü cezveye koyun ve iyice kaynatın. Bir kaşık şeker ve bir kaşık kahveyi bir su şişesi içerisine koyun ve içerisine bir miktar soğuk süt ilave ederek iyice çırpın. Çırpma işlemini 1 dakika kadar yapmanız yeterli olmaktadır. Köpük köpük olan kahve malzemesini kaynatıp fincana döktüğünüz süte ilave ederek cappucinonuzu hazırlayabilirsiniz. Üzerine gene çikolata rendesi serperek servis yapabilirsiniz. Süt köpüğü ve çikolata rendeleri ile kahvenizin üzerinde değişik şekiller yaparak servis yapabilirsiniz.

Espresso Makinesinde Cappuccino Yapımı

Espresso makinesinde de kahvemizi hazırlayabilmek için fincanın dörtte üçünü dolduracak şekilde kahve yapılır. Geri kalan fincanın üst boşluğuna eşit gelecek kadar sütü cezvede kaynatılır ve makinenin buhar çubuğunu köpük köpük olana kadar süte tutulur. Bu köpük kahve fincanının üzerine eklenir ve servis yapılır.
Türk Kahvesi Nasıl Yapılır anlattığımız makalemizde türk kahvesi yapmanın incelikleri ve tarihçesini bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok