Dövme Sildirme İz Kalır Mı - kadinvsaglik.com

Dövme Sildirme İz Kalır Mı

Dövme Sildirme İz Kalır Mı?

Dövme Sildirme İz Kalır Mı?

Dövme sildirme iz kalır mı sorusu bu günlerde çok sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Önceden yapılan dövmelerden kişiler zaman içerisinde bıkabilir, hatta yapılan dövmeyi beğenmeyebilirler. Modern tıbbın ilerlemesi ile birlikte bu dövmelerden kurtulmanız da mümkün oluyor. Lazer insan oğlunun keşfettiği en mükemmel aletlerden biri olarak bir çok hastalığın tedavisinde ve estetik yöntemlerinde kullanıldığı gibi dövme silme işleminde de kullanılmaktadır.
Dövme silme merkezlerinde çok kısa bir sürede hemde çok uygun fiyatlara dövme silme işlemleri yapılmaktadır. Bir çok insan bu sayede dövmelerinden çok rahatlıkla kurtulmaktadırlar. Dövme kapatma işlemi ilerleyen dönemlerde çok yaygın olarak bu tür merkezlerde bu işte uzaman kişiler tarafından yapılmaktadır.

 

Lazerle Dövme Silme Nasıl Yapılır

Kontrollü olarak lazer ışınları dövme üzerine uygulanır ve dövmedeki pigmentlerin doğal yollarla atılması beklenir. Lazerle dövme silme işlemi kalıcı dövmelerde başarılı olabilmektedir. Başarı şansı dövmedeki renklere bağlıdır. Açık renkleri daha az görebilen lazer ışınları koyu renkleri daha iyi gördüğü için başarı şansı açıktan koyuya gidildikçe daha fazla olmaktadır. Bu durumda koyu renklerde dövme silme işlemi çok daha başarılı olur.
Lazerle Dövme Silme İz Kalır Mı

Lazerle Dövme Silme İz Kalır Mı

Lazer ışınları koyu renkleri daha iyi gördüğü için siyah renklerde yapılan dövmelerin silinme işlemi daha başarılı olmaktadır. Renkli dövmelerin silme işlemlerinde açık renkler kullanılmış ise o renklerin silme işlemleri daha uzun seanslar almaktadır. Bunun yanın da lazerle dövme silme iz kalır mı sorusunun cevabı başarı oranına bağlıdır. Başarı oranı ise pek çok faktöre bağlıdır.
  • Dövmede kullanılan boyanın cinsine göre
  • Dövmenin uygulama derinliğine
  • Dövmedeki boyanın yoğunluğuna ve uygulama şekline
  • Dövmenin ne kadar süre önce yapıldığına
  • Kullanılan lazer sisteminin başarısına göre pek çok faktör vardır.
Boyanın Cinsi
Dövme silme işlemi açık renkte teni olan ve koyu renklerde dövmeye sahip kişilerde yapıldığında neredeyse tamamı silinmektedir. Bununla birlikte kullanılan boyanın cinsi çok önemlidir. Piyasada mevcut pek çok dövme boyası vardır ve hepsinin kalitesi birbirinden farklılıklar göstermektedir. Dövme silme işleminde boyanın kalitesi işlemin başarı oranını çok etkilemektedir. Vücudun dışarı daha rahat atacağı boyaların kalitesi daha rahat çözülür olması ile alakalıdır.
Dövmenin Uygulama Derinliği
Bazı dövmeler daha derine uygulandığı gibi bazıları ise yüzeye daha yakına uygulanmaktadır. Bazı dövmelerde ise yapan kişinin başarısız çalışması sonucu renkler daha derin bazıları ise yüzeye daha yakındır. Bu tür kalitesiz çalışılmış dövmelerin silinme seansları da uzamakta başarı oranı düşmektedir. Yüzeye yakın dövmelerin silinme işlemi daha başarılıdır.
Dövmenin Yoğunluğu
Dövmede kullanılan boyanın yoğunluğu da bu konuda çok önemlidir. Kullanılan boya yoğun bir şekilde ise silme işleminden sonra vücuttan atılması zorlaşmaktadır.
Dövmenin Ne Kadar Süre Önce Yapıldığı
Yeni yapılan dövmelerin vücuttan atılması çok zor olduğundan dövmenin eskiden olması bu konuda başarıyı arttırmaktadır. Dövmenin süresi ne kadar eski ise silinmesi ve boyanın vücuttan atılması o kadar kolaylaşmaktadır.
Kullanılan Lazerin Kalitesi
Kullanılan lazer sisteminin başarı oranı kalitesi ve son çıkan teknoloji ile üretilmiş olmasına bağlıdır. Bunun yanında iki farklı lazer sistemi ile silme işlemi yapılmaktadır.
Dövme Silme Yöntemleri

Dövme Silme Yöntemleri

İki farklı sistemde kullanılan dövme silme lazer aletleri birbirinden farklılık göstermektedir. Lazerle dövme silme iz kalır mı sorusunun cevabı ise dövmenizde kullanılan teknoloji ile alakalıdır. Dövmenizin rengine göre uygulanan sistemin sizin dövmenize uygun olmasına bağlıdır.

Q-Switch Lazer Dövme Silme

Lazerle dövme silme yöntemleri arasında olan bu sistem ile koyu renkli dövmelerde başarı oranı çok daha fazladır. Bu sistem koyu renkleri daha iyi görebilen bir sistem olup açık renklerde çok başarılı değildir.

KTP Q-Switch Lazer Dövme Silme

Lazerle dövme silme yöntemlerinde kullanılan bu sistemde açık renklerin silinmesi çok daha başarılıdır. Bu sistemde koyu renkler çok daha zor silindiği için koyu renkler için uygun değildir. Sarı, Yeşil, Kahve rengi gibi renklerde olan dövmeler bu sistem ile silinmektedir. Lazerle dövme silmede iz kalmaması dövmenin kendine uygun lazer teknolojisi ile silinmesine bağlıdır. 

Lazerle Dövme Silme Kimlere Uygulanmaz?

  • Kıl yapısını tamamlamamış yaşı küçük kişilerde uygulanmaz
  • Hamilelerde Uygulanması sakıncalıdır.
  • Cilt üzerinde açık yarası olan kişilere uygulanmaz.
  • Cilt üzerinde mantar ve egzama gibi deri hastalıkları var ise uygulanması sakıncalıdır
  • Et beni olan bölgeye uygulanmaz
  • Burun, kulak içi, göz çevresi gibi tehlikeli bölgelere kesinlikle sakıncalıdır.
  • Hepatit B gibi bulaşıcı hastalıklar taşıyanlara uygulama yapılmaz.

Dövme silme iz kalı mı?

Maalesef % 100 başarı şansı mümkün olmayan işlemin % 90 gibi bir başarı oranı vardır. Bu size yukarıda da anlattığımız faktörlerle orantılı olan bir başarı oranıdır. Siyah renklerdeki yoğun çalışılmamış dövmelerde neredeyse dövme silme işleminde ten rengine yakın bir renk elde edilmektedir. Bunun yanında dövme ne kadar eski ise silme işlemi o derece başarılı olmaktadır. Bazen isim yazılmış dövmelerde kişiler silinmesinin yanında yazının artık okunur şekilde olmaması ile ilgilenmektedir. Bu tür dövmelerde neredeyse yazı okunamayacak kadar belli belirsiz ten renginde olmaktadır. Şartlar uygun ise bazı dövmeler tamamen silinmekte hiç kalmamaktadır.
Dövme silme işlemi sonrasında dövmenin ne kadarının kalıp ne kadarının silindiği yaranın iyileşme sürecinin bitmesi ile mümkün olur. Silme işleminden sonra bu bölge önce kabuk bağlar 3-5 gün sürer, sonrasında kabuk dökülür ve yara olur. Yaranın kabuklarını atma sürecide 2-3 hafta kadardır. Sonrasında yara iyileşme sürecine gider ve dövmenin ne kadarının silindiği bu süreç sonrasında belli olmaktadır.

 

Lazerle Dövme Silme Seans Sayısı

Dövme silme işlemlerinde başarı oranı dövme ile alakalı bir durumdur. Kimi dövme ilk seansta başarılı olur iken kimi dövme ise 10 seans da bile tamamen yok olmayabilmektedir. Genel olarak siyah basit bir dövme 1 yada 2 seansta başarılı olur ve sorunsuz bir şekilde iyileşir. Bu tür dövmelerin çıkması kolay olduğu için başarı oranı çok yüksektir. Alanı çok büyük, renkli dövmelerin silinme işlemleri ise daha uzun sürmektedir.

 

Lazerle Dövme Silme İşlemi Seans Süresi

Bir çok şekilde dövme vardır ve hepsinin silme süreleri birbiri ile farklılıklar göstermektedir. Bunun belirleyici bir dakikası olmamakla birlikte küçük dövmeler 5 dakika kadar çok kısa sürelerde silinmektedir. Büyük dövmelerde ise seans süresi saatlerce sürebilir. Dövmenin silme süresinin artmasının nedeni çalışılacak alanın büyüklüğü ile alakalıdır.

Hiç yorum yok