Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye - kadinvsaglik.com

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye
Pekmezli tam buğday unlu kurabiye tarifimizde hiç şeker kullanılmamaktadır. Bu yüzden de şekersiz kurabiye olduğu için özellikle gelişme çağındaki çocuklar için yapılmalıdır. Tam buğday unu ile yağılan kurabiyemiz son derece sağlıklı olduğu için bebek mamalarında da kullanılabilmektedir. Misafirlerinize ikram için yapacağınız bu ikramlık aynı zamanda da çok lezzetlidir. Tam buğday unu yerine tam tahıllı un da kullanarak yapabilirsiniz. Bu bisküviyi ağer bebek büskivisi olarak hazırlayacaksanız bebeğiniz 12 ayını geçmemiş ise içerisine yumurta beyazı konmamaktadır. Biliyorsunuz bebeklere 12 ayını geçene kadar yumurta beyazı yedilirmez. Bebeğiniz bir yaşını geçmiş ise tarifi aynen uygulayabilirsiniz.

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 3-3 buçuk bardak kadar tam buğday unu

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye Tarifi

Tüm malzemelerimizi bir kap içerisine koyalım ve güzelce yoğurmaya başlayalım. Tam buğday unumuzu içerisine yavaş yavaş ekleyerek koyalım. Hamurumuz elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde yuvarlayarak şekil verelim. Tepsimize yanmaz kağıt serdikten sonra kurabiyelerimizi içerisine yerleştirelim. Pekmezli tam buğday unlu kurabiyelerimizin içerisine isterseniz 1 çay bardağı kadar ceviz içi de ekleyerek yapabilirsiniz. Ceviz ile yapılan çok daha lezzetli olmaktadır ama eğer bebek ve çocuklar için yapacaksanız cevizi biz bu yüzden eklemedik. Çocuk bir yaşını geçmiş ise çok rahatlıkla öğütebileceğinden siz bir yaşını geçmiş çocuklar için yapacağınız kurabiyenizin içerisine ekleme yapabilirsiniz. Pekmezi keçi boynuzu pekmezi kullanarak yaparsanız bol kalsiyum içerdiğinden çok daha vitamin içerikli olacaktır. Kurabiyelerimizi 170 derecede fırında pembeleşene kadar pişirerek soğuduğunda servis yapabilirsiniz.
Bu kurabiyelerin raf ömrü de uzun olduğundan yaptıktan sonra cam kavanozlarda saklayarak çocuklarınıza dilediklerinde yemek üzere verebilirsiniz. İçerisine süt katarak bebek maması olarak da kullanabileceğiniz kurabiyeler son derece sağlıklıdır. Bu tür kurabiyelere şekil verirken yuvarlak değil biraz daha bisküvi şekli verilir ki çok daha kıtır olsun. Elinize alacağınız yuvarlağınızın üzerine biraz bastırarak şekillendirirseniz kurabiyeniz çok daha kıtır kıtır olacaktır. Daha da kıtır bir kurabiye olsun isterseniz daha ince yapabilirsiniz. Biz bebekler ve çocuklar için yapımını anlatmaya çalıştığımız kurabiye çok sağlıklı ve lezzetli olduğu için her yaşta yenmesi gereken harika bir lezzettir. Misafirlerinize de ikramlık olarak da yapabilirsiniz.
Muzlu bebe bisküvisi tarifimiz de çok beğenilerek yapılmaktadır. Bebekler ve çocuklar için hazırlanan bu tür sağlıklı kurabiye ve bisküiler çok önemlidir.

Hiç yorum yok