Pastane Usulü Mayalı Poğaça Tarifi - kadinvsaglik.com

Pastane Usulü Mayalı Poğaça Tarifi

Pastane Usulü Mayalı Poğaça Tarifi

Pastane Usulü Mayalı Poğaça

Pastaneden alınan poğaçalar ev yapımlarına göre daha yumuşak ve biraz daha yağlıdırlar. Bunun sebebi ise hamur mayalanırken yap ile yoğrulmalarından kaynaklıdır. Pastane usulü mayalı poğaça tarifinin en önemli noktası ise tepside mayalanma süresidir.

Pastane Poğaçası Malzemeleri

  • 1 paket yaş maya
  • 1 paket margarin yada tereyağı
  • 1 bardak süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yumurta birinin sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılacak
  • Un

Pastane Usulü Mayalı Poğaça Tarifi

Bir paket yaş mayamızı çok az ılık su içerisinde eritelim. İçerisine  oda sıcaklığında erimiş olan katı yağımızı ilave edelim. Katı yağı elimiz ile yoğurarak iyice eritelim. İçerisine bir tanesinin sarısı alınmış yumurtalarımızı ve ılık sütümüzü  ilave ederek iyice hepsi karışana kadar yoğuralım. Bu harç krema kıvamında bir harç olduktan sonra içerisine tuzu ve şekeri ilave ederek yavaş yavaş un eklemeye başlayalım. Unu yavaş yavaş ve yoğurmaya devam ederek ekliyoruz. Yoğurma işlemi hamur elimize yapışmayana kadar devam edecektir. Hamurumuz olduğunda içerisine bir çay bardağı kadar sıvı yağımızı üzerine dökelim ve tekrar sıvı yağ ile yoğuralım. Mayalı hamurlarda en önemli olan şey hamur olduktan sonra bir miktar sıvı yağ gezdirerek hamuru tekrar yoğurmaktır. Sonradan sıvı yağ ile yoğrulan hamur çok daha özleşir ve çok daha güzel olur. Hamurumuzu 1 saat kadar dinlenmesi için bir kenara alalım ve iç harcımızı yapmaya başlayalım.

Peynirli İç harç
  • Tuzsuz peynir
  • Maydanoz
İç harç tamamen sizin tercihinize göre değişebilir. Biz bu gün pastane usulü peynirli poğaça yapmak istediğimiz için iç harcını peynir koyarak yapmak istedik. Siz isterseniz iç harç olarak başka bir şey tercih edebilirsiniz. Peyniri dilerseniz maydanoz ilavesiz sade olarak da koyabilirsiniz.
Hamurumuz olduğunda birer ceviz parçasından büyük parçalar kopararak açalım. Tezgahımızı yağlarsanız çok daha rahat açılacaktır. İç harcını içerisine koyduktan sonra kapayalım ve tepsimizin üzerine dizelim. Ayırdığımız yumurta sarısının içerisine bir miktar sıvı yağ ilave edelim ve karıştıralım. İçerisine yağ ilaveli yumurta sarısı çok daha parlak bir renkte poğaça olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz bir iki damla pekmez damlatarak poğaçalarınızın nar gibi kırmızı olmasını sağlayabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra tepside en az 1 saat kadar dinlendirmeniz gereklidir. Poğaçaların tepsi üzerinde iyice kabarması gereklidir. İyice kabaran pastane usulü poğaçalarınızı 180 derecedeki fırında kızarana ve iyice pişene kadar pişirip  sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok