Lazer Epilasyon Kararmayı Geçirir mi - kadinvsaglik.com

Lazer Epilasyon Kararmayı Geçirir mi

Lazer Epilasyon Kararmayı Geçirir mi ?
Lazer Epilasyon Kararmayı Geçirir mi ?

Lazer epilasyon, kıl köklerine lazer atışları yapılarak kıl kökünün aşırı ısınması sonucu tahribata girmesi  ve daha çıkmamasını sağlayan bir tekniktir. Lazerle beyazlatma tekniği ise lazer kullanılarak cilt derisinin altındaki melanin yapının beyazlatılması uygulamasıdır. İki uygulamada birbirine yakın fakat farklı yöntemler olmasına rağmen lazer epilasyon uygulaması da deri renginde açılma yapmaktadır.  Sizlere iki işleminde nasıl yapıldığını ve bu uygulama sonrasında cilt rengi değişikliklerinin nasıl olduğunu anlatmak istiyoruz.
Lazer epilasyona karar veren kadınların bir çoğunun aklında bir çok soru oluşmaktadır. Öncelikle lazer epilasyon büyük bir temizliktir. Lazer epilasyondan önce kıllardan kurtulmak üzere bir çok yöntem denenmektedir. Çoğu kadın ağda, jilet gibi bir kıl alma yöntemleri ile temizliğini yaparken, lazer epilasyona karar verebilmek için öncelikle aklındaki sorulara tam olarak yanıt bulmak ister. Sonuçta bir lazer aleti ile kıllar yakılıyor ve bunun gelecekte bir yan etkisi olur mu? Lazer epilasyon acıtır mı? Lazer epilasyon kararmayı geçirir mi? Lazer epilasyon kararma yapar mı? Kararma yaparsa lazer sonrası kararma nasıl geçer, lazer epilasyon beyazlatırmı gibi bir çok soruya yanıt bulmadan bu işleme sıcak bakılmamaktadır.

Lazer Epilasyon Beyazlatırmı ?

Lazer epilasyon öncesi yapılan sir ağdalar sonrasında kıl dönmeleri, batıklar ve ağda sonrasında morarmalar ve devamlı yapılan ağda neticesinde deride deformasyon olmaktadır. Jiletle alınan kıllar ise 2 günde çıktığı için tam bir temizlik olmamaktadır. Aynı zamanda kıllar daha sert ve koyu renkte çıkmaktadır. Kıl sorununun yanında kadınların en çok aklına takılan konu ciltte oluşabilecek renk değişiklikleridir.
Kadınların özellikle genital bölgesinde ve koltuk altında zamanla oluşan renk kararmaları mevcut olmaktadır. Bunun sebebi ise kadınlarda değişen hormonlara bağlıdır. Hormon değişikliklerinden ve yüksek östrojenden dolayı bazı kadınların genital bölgesinde ve koltuk altında kararmalar mevcuttur. Bazı kadınlarda ise gene hormonlara bağlı hamilelikte bu tür kararmalar görülmektedir. Lazer ile bu kararmalardan kurtulmak evet mümkündür. Lazerle cilt rengi açma işlemi bir çok güzellik merkezinde ve uzman doktorlar tarafından yapılmaktadır.
Fakat epilasyon yaptırdığınız merkezde size cilt kararmasını açmak için bir cilt açıcı tonik verilmektedir. Bu toniği eğer düzenli uygularsanız sorunlu olan bölgelerdeki kararmaların rengi açılacaktır. Rengi açılan ten üzerinde lazer daha rahat kıl kökünü gördüğü için de kıllardan kurtulmanız çok daha kolay olacaktır. Bazı renk açıcı kremlerde öncelikle kullanılması gereken uygulamalardandır. Bu kremler de cildin rengini bir kaç ton açmaya yaramaktadır. Bizim size önerimiz öncelikle lazerle cilt beyazlatma işlemini yaptırmadan önce eğer lazer epilasyon yaptıracaksanız bu cilt acıcı tonik ve cilt açıcı krem kullanmanız ve o şekilde lazer yaptırmanızdır. Eğer cilt renginiz kıllar tamamen bittiğinde hala eski renginde ise bundan sonra cilt beyazlatma işlemini yaptırabilirsiniz. Bu krem ve tonikleri lazer yaptırmadanda uygulayabilirsiniz. Bizim şu anki konumuz lazer epilasyon olduğu için bu örneklendirmeyi verdik. Lazer yaptırmayı düşünmüyorsanız da bu krem ve tonikleri kullanarak cilt renginizi açmanız mümkündür. Eğer krem ve toniklerle de açılmamış ise bazı doğal cilt açma uygulamalarını da denemelisiniz. Doğal cilt rengini açan bitkisel kürler ve uygulamalar da deneyebilirsiniz. Bu uygulamalar da çok faydalıdır. Bu uygulamalardan da fayda görmüyorsanız sonrasında lazerle cilt beyazlatma tekniğini uygulayabilirsiniz.
Lazer Epilasyon Batık Lekelerini Geçirir mi

Lazer Epilasyon Batık Lekelerini Geçirir mi

Lazer epilasyon, lazer enerjisinin cilde zarar vermeden kıl köküne ulaşarak, kıla rengini veren melanin pigmenti (renk hücresi) ile etkileşime girerek  ışık etkisi ile aşırı ısınan kıl kökü tahribata uğratılır. Bu şekilde tekrar kıl üretme kabiliyetini büyük oranda azaltır veya kaybetmiş olur. Böylece kıl kökü etkisiz hale gelir ve üreme göstermez.
Lazerle cilt beyazlatma ise gene lazer enerjisinin deri altına girerek oradaki cilde rengini veren melanin pigmentini etkisiz hala getirerek cilt rengi beyazlatılır.
Bu iki uygulamada melanin pigmenti ile ilgili olduğu için ciltte beyazlatma yapmaktadır. Cilt beyazlatma yöntemi çok başarılı sonuçlar vermektedir. Lazer epilasyon ise gene melanin pigmenti ile ilgili olduğu için bu uygulama sonrasında da eskiden oluşan batık lekelerinin zaman içerisinde kaybolmaktadır. Yapılan epilasyon sonrasında bir çok kadın eskiden oluşan batık lekelerinden kurtulduğunu söylemektedir. Ayrıca bikini ve koltuk altı bölgesinde de renk açılmaları olmaktadır.

 

Lazer Epilasyon Sonrası Kararma 

Lazer epilasyon söylediğimiz gibi cilde rengini veren melanin hücrelerine olan bir uygulamadır. Bu yüzden de uygulama sonrası kişinin kendini güneşten koruması çok önemlidir. Lazer epilasyon sonrasında cilt güneşten korunmaz ise kararma ancak o şekilde olmaktadır. Lazer epilasyon sonrası kalıcı bir renk koyuluğunun kalmaması için uygulama merkezinin söylediği kurallara uymak gerekir. Öncelikle lazer uygulamasının yapıldığı bölgenin gün ışığından korunması gereklidir. Lazer epilasyon yapıldığı dönemlerde güneşlenmek, güneşte çok kalmak cildinizde kalıcı renk değişimine neden olabilir. Gün ışığı deri içerisindeki melanin yapısını değiştirdiği için ciltte renk değişimleri olmaktadır. Lazer yapıldığı dönemde mutlaka cilt devamlı güneş koruyucular ile kremlenmeli ve o şekilde güneşe çıkılmalıdır. Bu dönemde güneşlenmek ise kesinlikle yapılmaması gereken bir durumdur. Aslında lazer epilasyon kararma ciltte kararma yapmaz. Lazer epilasyon sonrası kendinizi güneşten dikkatli koruyamazsanız bu kararmaya sebep olur.

Lazer Sonrası Kararma Nasıl Geçer ?

Lazer sonrası ciltte oluşan kararmalar gene cilt beyazlatmaya yarayan kremler ve bitkisel cilt beyazlatıcılar ile mümkündür. Güneşten kendinizi çok iyi korumanız ve cilt üzerinde oluşabilecek bu lekelenmelerden kendinizi ancak o şekilde koruyabilirsiniz. Cilt renginin açılmasına yarayan kremler ve bitkisel kürler de işe yaramaz ise gene lazerle yapılan cilt beyazlatma yöntemini uygulayabilirsiniz.


Lazer Epilasyon Sonrası Ciltte Kabarma 

Lazer epilasyon sonrasında kabarma çok yaşanan bir sorundur. Bu kabarma bir kaç saat yada en fazla 24 saat içerisinde geçmektedir. Öncelikle epilasyon yaptırdığınız yeri çok iyi geçmelisiniz. Sizin için en uygun doz ayarını uzman bir kişi bilebilir. Doz ayarı fazla gelmiş ise yoğun kabarmalar o şekilde de yaşanmış olabilir. Yada cildinizin o dönem bir hassasiyeti olabilir. Kabarmalar üzerine cilt nemlendirici krem uygulaması yapmanız gereklidir. 24 saat su görmemesi kesinlikle yıkanmamanız da bu dönem içerisinde önemlidir.

Hiç yorum yok