Koltuk Altı Ve Bikini Bölgesi Kararması Bitkisel Çözüm - kadinvsaglik.com

Koltuk Altı Ve Bikini Bölgesi Kararması Bitkisel Çözüm

Koltuk Altı Ve Bikini Bölgesi Kararması Bitkisel Çözüm

Koltuk Altı Ve Bikini Bölgesi Kararması Bitkisel Çözüm

Kadınlarda koltuk altı ve bikini bölgelerinde kararma ve renk değişikliği çok önemli sorunlar arasındadır. Sağlık açısından bir sorun teşkil etmese de görünüm açısından kadın için çok önemlidir. Koltuk altı ve bikini bölgesi kararmaları genelde hormonsal nedenlerden olmaktadır. Östrojen oranının fazla olması vücutta bu bölgelerde kararmalar ve renk değişikliklerine neden olmaktadır. Kadınlarda genelde daha çok gebelik dönemlerinde yaşanan bir sorundur. Aşırı terleme ve güneş ışınları da bu sorunu yaşamaya sebeptir. Güneş ışınları cilt üzerindeki melanin pigmenti yani cilde rengini veren pigmenti olumsuz etkilemektedir. Kıyafet altında dahi güneş ışınlarının olumsuz etkisi kararma ve renk değişimleri yapabilmektedir. Ciltte bu özel bölgelerdeki renk değişimlerini evde bitkisel bir çok yöntem ile gidermek mümkündür. Cilt beyazlatmaya yarayan bitkiler ile yapılacak uygulamalar çok faydalıdır. Koltuk altı ve bikini bölgesi kararması bitkisel çözümler nelerdir?

 

Cildin Rengini Açmak İçin Ne Yapmalı

Hindistan Cevizi Yağı Cilt Beyazlatma

Hindistan cevizi yağının beyazlatma etkisi vardır. Diş beyazlatma uygulamasında da kullanılan hindistan cevizi yağını bikini ve koltuk altına masaj yaparak yatmadan önce sürerseniz cildinizdeki renk açılmasını zaman içerisinde  göreceksiniz. Özellikle banyo yapmadan önce karbonat ve hindistan cevizi yağını karıştırarak bu bölgelere masaj yaparak oradaki ölü deriyi de atarsınız ve daha etkili bir renk açma sağlamış olursunuz. Birden bire olmayacak olan beyazlatma bu uygulama devamlı yapılır ise zaman içerisinde kendini gösterecektir. Uygulamada başarılı olabilmek için her gün düzenli yapılması gereklidir. Antiseptik olan hindistan cevizi yağını devamlı kullanmanızda hiç bir sakınca yoktur. Aksine mikrop öldürücü olan bu yağı devamlı kullanmak çok faydalıdır. Aynı zamanda ter kokusu için de doğal bir çözümdür.

 

Zerdeçal İle Cilt Beyazlatma

Zerdeçal tozu ve zerdeçal yağı uygulamaları da cilt beyazlatma yöntemleri arasındadır. Zerdeçal doğal beyazlatma sağlayan bitkilerin başında gelmektedir. Zerdeçal yağını da aynı hindistan cevizi yağındaki gibi her akşam yatmadan masaj yaparak koltuk altına ve bikini bölgenize sürerek beyazlatma sağlayabilirsiniz. Karbonat ile karıştırdığınız zerdeçal yağını masaj yaparak özel bölgedeki ölü derinin gitmesine ve cildinizin beyazlatmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda yüzünüz ve eğer var ise kıl batıklarından dolayı oluşan lekelerin tedavi edilmesinde ve bu lekelerin de kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Zerdeçal tozuna biraz limon sıkarak da lekelerinize masaj yaparsanız, lekelerin ve özel bölgelerinizdeki kararmaların renginde açılma sağlamış olursunuz. Cilt beyazlatma yönteminin yanında zerdeçal ile diş beyazlatma da yapılmaktadır.
Cildin Rengini Açmak İçin Ne Yapmalı
Aloe vera
Aloe vera  jeli çok etkili bir cilt beyazlatıcıdır. Yatmadan önce aloe vera jelini koltuk altınıza ve bikini bölgenize sürerseniz çok kısa sürede yanıt alırsınız. Renk tonunda açılma, çok kısa sürede olmaya başlayacaktır. Uygulamada devamlılık şarttır. Antiseptik özellikte olan bu bitkinin jelini devamlı kullanmanızda da hiç bir sakınca yoktur. Aynı zamanda da koltuk altı terlemesini ve kokusunu da gidermektedir.

Limon
Limon ile cilt kararmalarını beyazlatmanız mümkündür. Limon kabuğundaki ve limon suyundaki asitler ciltteki kararmaları gidermektedir. Bir dilim limon ile koltuk altı ve bikini bölgenizi ovarak masaj yaparsanız bu bölgelerin zaman içerisinde beyazlandığını ve renginin açıldığını görürsünüz. Bikini bölgenizde tahriş var ise limon yakacağı için zerdeçal ve yada hindistan cevizi uygulaması yapabilirsiniz. Limon ile karbonat aynı ölçülerde karıştırarak cilt beyazlatıcı kür hazırlanmaktadır. Bu kür ile masaj yapılan cildin zaman içerisinde rengi açılmaktadır.


Zeytinyağı Limon Maskesi

Zeytinyağı özellikle terlemeden dolayı olan cilt lekelerini ve ciltte oluşan kararmayı almakta çok etkilidir. Yatmadan önce özellikle bikini bölgesi ve koltuk altı zeytinyağı ile masaj yapılır ise bu bölgelerin zaman içerisinde renkleri açılmaktadır. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı içerisine bir tatlı kaşığı limon suyu sıkın ve bu karışımı koyulaşana kadar karıştırın. Bu karışım çok iyi bir cilt beyazlatıcıdır. Renginden şikayet ettiğiniz bölgelere bu karışımı sürerek rengini açabilirsiniz. Çok etkili cilt açıcı yöntemler arasında olan bu maske özellikle bikini ve koltuk altı renginde büyük değişim yapacaktır.

Badem Ve Fındık
Aynı ölçülerde badem ve fındığı akşamdan su içerisinde ıslatalım. Sabah kalkınca badem ve fındığı iyice toz haline gelene kadar öğütelim ve bu tozun içerisine bir miktar su koyarak krem halinde bikini ve koltuk altınıza uygulayın. Bu uygulamayı akşam yatmadan önce yapın ve koltuk altınıza bir streç ile sabitleşebilirsiniz. Bu uygulamayı 2 hafta yaptıktan sonuca siz bile inanamayacaksınız.

Vazelin
Vazelin mineral yağlardan oluşan çok etkili bir kremdir. Bir çay kaşığı vazelin içerisine bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı limon suyunu karıştırarak çok etkili bir cilt beyazlatıcı krem elde edebilirsiniz. Bu kremi yatmadan önce sürerseniz çok kısa sürede bu bölgelerdeki renk değişimini görürsünüz. İçerisine daha da etkili olması için hindistan cevizi yağından da bir çay kaşığı koyabilirsiniz. Bu cilt beyazlatıcı krem uygulaması ile bir çok kadın cilt renginin açıldığını deneyerek görmüşlerdir.

Aspirin Ve Vazelin Kürü
10 adet aspirini iyice döverek toz haline getirin ve bir tatlı kaşığı vazelin ile karıştırarak koltuk altına ve bikini bölgesine masaj yaparak yedirin. 10 dakika kadar yapılan masajdan sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Bu kür çok etkili bir cilt beyazlatıcıdır. Bu kürü de yüzünüze, kıl batıklarından oluşan cilt lekelerine gene aynı şekilde uygulayabilirsiniz.

Salatalık Suyu 
Salatalık suyu da cilt açıcılar arasındadır. Salatalık kabuklarını cildinize sürerek ve masaj yapabilirsiniz. Salatalık suyunu sıkarak bu bölgelere sürerseniz zaman içerisinde renginin açıldığını da görürsünüz. Yüz beyazlatıcı yöntemler arasında da olan bu su ile çok etkili bir cilt beyazlığı sağlamış olursunuz.

Pirinç Lapası
Pirinç lapası ile cilt bakımı yapılmaktadır. Aynı zamanda bu lapa sayesinde cilt renginin bir kaç ton açılması da sağlanmış olur. Pirinci lapa haline getirin, koltuk altınıza ve bikini bölgelerinize bu lapa ile ovarak masaj yapın. Pirinç lapası içerisine istenir ise limonda sıkarak çok daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz.

Domates 
Domatesi rendeleyin ve bikini bölgeniz ile koltuk altınıza uygulayın. 20 dakika kadar beklettiğiniz domates rendesini ılık su ile yıkayarak temizleyin. Domatesin de cilt rengini açma özelliği vardır.

2 yorum:

  1. Aylın demir6 Nisan 2018 15:18

    Ben hindistan cevizini denedim.cok ise yarıyor.digerlerinide denicem.

    YanıtlaSil