Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek - kadinvsaglik.com

Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek

Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek

Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek

Çikolata soslu tart kek yada diğer adı ile tart kalıbında çikolata soslu kek yapımı için öncelikle tart kalıbımızın olması gereklidir. Tart kalıbı kenarları oluklu yayvan, yuvarlak bir kalıptır. Bu kalıpta pişen kekimizi ters çevirdiğimiz zaman kenar kısımlarındaki oluklar sayesinde kekin çevresinde bir set oluşur ve kekin tam orta kısmına istediğimiz sosu yaparak dökebiliriz. Sizler için biz bu gün tart kalıbında çikolata soslu kek tarifini yazdık. Siz isterseniz bu tarif ile istediğiniz içerikli tart kalıbında kek çeşitlerini yapabilirsiniz.
Çikolata Soslu Tart Kek

Çikolata Soslu Tart Kek 

Tart kalıbında çikolata soslu kek yapımında normal kek malzemeleri aza indirilerek yapılır. Tart kalıpları normal kek kalıbından daha ince ve küçük oldukları için malzemelerde daha az olmaktadır.

Çikolata Soslu Tart Kek Malzemeleri
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 çay bardağı un

Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Yapımı

Çikolata soslu tart kekimizin yapımına öncelikle kekimizin hamurunu yaparak başlıyoruz. Kekimizin şeker ve yumurtasını iyice beyazlaşana kadar çırpıyoruz. 10 dakika kadar çırpılan harcımızın içerisine yağı, sütü, kabartma tozunu ve vanilyanı ekleyelim ve iyice karıştıralım. Kek harcımızın içerisine unumuzu da ilave ederek bir güzel karıştırıyoruz. Tart kalıbımızın içerisini yağlıyoruz ve unluyoruz. Özellikle oluk kısımların yağlanmasına çok dikkat edelim. İçerisine kek hamurumuzu da dökelim ve 170 dereceli fırında pişirmeye başlayalım. Biz hamurumuzu sade kek hamurundan yaptık. Siz isterseniz hamurunuzun içerisine bir kaşık kakao da ekleyerek tart kekinizi kakaolu da yapabilirsiniz. 20-25 dakikada tart kekimiz pişerek hazır olacaktır.

Üzeri İçin 
  • Yarım bardak süt
Tart kekimiz pişince bir düz tabak üzerine ters çevirerek yerleştirin. Üzerini yarım bardak süt ile ıslatalım.Kekin tam ıslanması daha yumuşak olmasına sebep olur. Yaş pasta kıvamında yumuşak bir kek için mutlaka ıslatılması gereklidir.


Çikolata Sosu Yapımı

  • 1 kutu krema 200ml
  • 200 gram sütlü çikolata
Bir kap içerisine bir kutu krema ve parçaladığımız çikolataları koyalım ve benmari usulü sıcak su buharında eritelim. Çikolata sosunu tart kekimizin üzerine dökelim ve soğumasını bekleyelim. İsterseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Pakette satılan çikolata sosları ile de çok lezzetli olmaktadır. İsteğe göre üzerini süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok