Sert Un Helvası Tarifi - kadinvsaglik.com

Sert Un Helvası Tarifi

Sert Un Helvası Tarifi

Sert Un Helvası

Evlerde daha kavrulurken mis gibi kokusu ile her kezi etrafına toplamayı başaran un helvası, az maliyetli fakat enfes bir lezzete sahiptir. Un helvası yapılışının bir çok çeşidi vardır. Tatlılardan en çok çeşitliliği olan un helvasıdır. Sert un helvası tarifimizde bu helvalardan biridir. Çok lezzetli ve harika bir ikramlıktır. Un helvasının sert olması yapılışına bağlıdır. Unu diğer helvalara göre daha fazla olan helva daha sert olmaktadır. Bunun yanında tereyağı ile yapılan helva sert olmaktadır. Bu helva diğer un helvalarına nazaran daha uzun dayanmaktadır. Hava almayan bir kap içerisinde uzun süre saklayabilirsiniz. Kış aylarında softalarımızdan eksik etmediğimiz un helvası çok da besleyici ve enerji verici bir besin maddesidir. Sadece yemek softaları için değil ikindi çaylarının yanında da harika gitmektedir.

  Sert Un Helvası Malzemeleri

  • 2 bardak un
  • 100 gr tereyağı yada margarin
  • Yarım bardak sıvı yağ

Sert Un Helvası Şerbeti

  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak su

 

Sert Un Helvası Tarifi

Sert un helvamızı yapabilmek için öncelikle şerbetimizi yapmamız gereklidir. Bir bardak şekerle, bir bardak suyu bir tencerede kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbetimizi koyulaşmadan altını kapayalım. Soğumaya bırakalım.
Bir tavada katı yağımızı eritelim ve sıvı yağımızı da ilave ederek karıştıralım. Yağımızın içerisine unumuzu da ekleyerek kavurmaya başlayalım. Un helvasının kavrulduğunu, yaydığı kokudan anlayabilirsiniz. Eviniz mis gibi kokmaya başladığında un helvasının, ununun kavrulması tamamlanmış olmaktadır. Kavrulan unumuzun renginin koyuluğu sizin isteğinize bağlıdır. Kimisi iyice koyu esmer bir helva isterken kimisi biraz daha beyaz olsun ister. Biz unumuzu iyice kavurmayı tercih ettik. Kavrulan unumuzun içerisine şerbetimizi çok yavaş bir şekilde ekleyelim. Unumuz şerbetimizi çekene kadar karıştıralım. Un helvamızı bir tabağa dökelim ve üzerini karış ile düzleştirelim soğumaya bırakalım. Helvamız 10 dakika kadar ılımaya başlayınca dilimler halinde keserek servis yapabilirsiniz. Un helvasının yapımında en dikkat edilmesi gereken şey çok kısık ateşte yavaş yavaş kavurmasıdır. Harlı ateşte kavrulan un ile yapılan helva güzel olmaz ve yedikten sonra mide yanması yapmaktadır. Eğer helvamızı tereyağı ile yapacaksak dikkat etmemiz gereken en önemli şey tereyağının erime noktasıdır. Tavamız içerisine tereyağını koyduğumuzda tava ısındıktan sonra altını kapayalım. Tavanın ısısı ile tereyağı erimelidir. Harlı ateşte eriyen yağ unla kavrulduğunda çok kötü bir koku yaymaktadır ve aynı zamanda da helvamıza bu koku sindiği için lezzeti kötü olur. Bu yüzden tereyağını eritebilmek için önce tavayı ısıtalım hemen kapayalım ki yağ bu ısı ile kendiliğinden erisin. Sizler için sert un helvası tarifinin ince detaylarını anlatmaya çalıştık. Şimdiden sizlere kolay gelsin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok