Rus Dizileri - kadinvsaglik.com

Rus Dizileri

Rusya Dizileri

Rus dizileri hayata dair ilginç konular işlenmektedir. Rusya dizileri bu ilginç konuları ve anlatım tarzı ile pek çok insanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Özellikle rusca konuşan ülkelerde çok fazla seyredilen bu diziler ülkemizde de ilgi görmektedir. Dizilerin çekiliş tarzı film havasında olup çok kalitelidir. Bazı diziler uzadıkça uzayan konuşmaları ile insanı sıkarken Rus dizilerinde ise insanı sıkmayan konuşmaları ile ne denmek isteniyorsa kısa ve öz anlatılmaktadır. Rus dizilerinin süreleri de Türk  dizi sürelerinden oldukça kısadır. Bu yüzdende bakışmalarla geçen süreler olmamaktadır. Konuşmalar da denmek istenen denir ve olayın ana fikrini çok kısa sürede kavrama şansınız vardır. Rus kültürünü de tanıma şansınız olan dizilerde görsellikte ön plandadır. Rus dizileri ile Rusya'yı tanıma şansınız çok fazladır.

Rus Dizi Önerileri

Usta İle Marita

Usta İle Marita
Yılı: 2005
Bölüm Sayısı: 10
Türü: Fantastik, Macera


Usta İle Marita Konusu
Mihail Afanasyeviç Bulgakov'un, 20. yüzyılın en önemli romanlarından biri olarak kabul edilen kitabı olan "Usta ile Margarita"nın diziye uyarlanmış halidir. Usta ile Margarita 20. yüzyıl başyapıtlarından biri olarak kabul edilmiştir. Bu dizi de birbirine bağlı konuların ve öykülerin iç içe olduğu çok kıvrak bir dil ile anlatılmış harika bir yapımdır. Konusu ise bir bankta oturan iki yazarın İsa'nın yaşayıp yaşamadığını tartışması ile başlar. Yanlarına gayet düzgün gibi gözüken biri oturur ve onlarla sohbete başlar. Bu adamın geleceği görme gücü vardır ve yazarlardan birine öleceğini söyler. Gerçekten de o yazar çok kısa bir süre içerisinde ölür. İkinci yazara da delireceğini ve akıl hastanesine kapatılacağını söylemektedir. Gerçekten de delirir ve akıl hastanesine kapatılır. Geleceği bilme özelliği olan bu kişi şeytanın ta kendisidir. Adı Woland olan bu kişinin yardımcıları da Moskova'da fantastik bir alt üst oluşa neden olurlar. Yazarımız akıl hastanesinde Usta olarak adlandırdığı biri ile karşılaşır ve işte sonrasında akıl oyunları ve ilginç bir hikaye başlar. Rus dizileri arasında en tanınmış ve bir çok ülke tarafından en çok beğenilen dizidir.

Margosha

Margosha
2009
Türü: Dram, Komedi
Bölüm Sayısı: 240 

Margosha Konusu
Komedi tarzında yapılmış olan dizi de kadın olmanın zorlukları işlenmektedir. Bir erkek dergisinin baş editörü olan baş rol oyuncusu bir gecelik bir ilişkiler yaşamaktadır. Gene bu şekilde kalbini fet ettiği genç bir kızı olan Karina adlı kızla bir gecelik bir ilişki yaşar ve çok basit bir şekilde ayrılır. Bu durumda intikam almak isteyen genç kız bir büyücüye giderek yardım alır. Bir sabah ünlü erkek dergisi baş editörü olan baş rol oyuncusu kendini kadın olarak hisseder. İşte o günden sonra dizideki komik olaylar birbirini takip eder. Rus dizileri arasında komedi tarzında en çok sevilen dizilerdendir.



Otel 'Eleon'

Otel 'Eleon'
2016-2017
Türü: Gençlik, Komedi, Romantizm
Bölüm: 6

Otel 'Eleon' Konusu
Bir aşk hikayesinin anlatıldığı komedi dalında  Rus dizileri arasında en beğenilenlerindendir. Büyük bir yapım ve ünlü Rus aktörlerin oynadığı dizi mini bir dizi olup bir çok ülke televizyonlarında da verilmiştir. Bir otelde geçen dizi de her bölümde başka bir olay yaşanmakta ve bu olaylar içerisinde bir aşk doğmaktadır. Rus kültürünü çok iyi veren dizi çok başarılı yapımlardandır.


Kukhnya

Kukhnya
Yılı: 2012-2015
Bölüm: 100
Türü: Komedi


Kukhnya Konusu
Maksim "Max" Lavrov harika bir şef olmak isteyen genç bir aşçıdır. Mutfak onun için çok zorluklarla doludur ve bu zorlukları birazda oradaki takım arkadaşları yaratmaktadır. Çok komik olaylarla işlenmiş gerçek bir rus kültürünü bizlere sergilemektedir. Rus dizileri arasında en çok izlenen ve bir çok ülkede de izlenme rekorları kıran dizi çok başarılı yapımlar arasındadır.

Hiç yorum yok