İtalyan Dizileri - kadinvsaglik.com

İtalyan Dizileri

İtalya Dizileri

İtalyan dizileri önerilerimiz bir çok ülkede seyredilen İtalya dizileri arasında en sevilen ve en beğenilen dizilerden seçilmiştir. Genelde İtalyan dizilerinde mafya hesaplaşmaları konu alınmıştır. İtalyan dizileri  içeriklerinde İtalyan aile kültürü çok derinden sergilenmektedir. Aile bağları çok kuvvetli olan İtalyanların kültürleri dizilerinde de gösterilmektedir.

İtalyan Dizileri


Medici, Masters Of Florence 

2016
Türü: Gerilim, Dram, Tarihi
Bölüm Sayısı: 1. Sezon 8
italyan dizileri

Medici, Masters Of Florence Konusu
İtalyan dizileri arasında en beğenilen dizi konusu Floransa'da 15. yüzyılın başlarında geçen siyasi bir aile dramıdır. Giovanni'nin ölümünün ardından oğlu Cosimo de Medici fevkalade zengin, köklü bankacı hanedanlarının başına geçer. Cosimo babasının öldürüldüğünü düşünmektedir. Bu sırrı gün ışığına çıkarmalıdır. Bu iş için çalışmalara başlar ve bir yandan da ailesinin zenginliğini ve gücünü kontrol etmelidir. Dünya televizyonlarında verilen ve çok ilgi gören İtalyan dizileri arasında en bilinenlerindendir.


Suburra

2017
Türü: Dram, Polisiye, Gerilim
Bölüm Sayısı: 10
Suburra Konusu

Suburra Konusu
İtalyan dizileri arasında çok beğenilen dizi konusunu gerçek bir hikayeden alır. İtalyan dizisi  yeni çekilmiş olmasına rağmen tüm Dünya'nın konuştuğu güçlü bir yapımdır. Roma yakınlarındaki bir sahil kenti olan Ostia'nın kumar ve suç dünyasının merkezi haline getirilişini sürecinde yaşananları anlatıyor. Roma kilisesi, Devlet, toprak sahipleri, yeraltı dünyası, politikacılar ve suç örgütleri gizli bir savaş içerisindedir. Bu gizli savaş içerisinde kalan halk zor günler yaşamaktadır. Bu savaş içerisinde kalan 3 genç adam,  en derin arzularını elde etmek için ittifaklar kurmak zorunda kalırlar. Mafya hesaplaşmaları ve hırsın ön planda olduğu dizi çok sevilerek seyredilmektedir.


La Piovra- The Octopus

1984
Türü: Gerilim, Dram, Macera
La Piovra- The Octopus

La Piovra Konusu
La Piovra mini bir İtalyan dizisidir. Adını ülkesinin sınırlarının ötesinde de duyurmayı başaran yapım SSCB’de dahi yayınlanmıştır. Seyircilerine demir perde arkasının nasıl olduğunu anlatmayı başarmıştır. Corrado Cattani adındaki bir dedektifin suç organizasyonuna karşı verdiği zorlu savaşı anlatmaktadır.  Cattani bu savaşı özel hayatında fedakârlıklar yaparak vermektedir. Dizi sadece hikayesi ile değil oyunculukları ile de çok konuşulmuş çok ünlü bir dizidir. İtalyan dizileri arasında çok beğenilen dizi çok sağlan bir konuya sahiptir. Çekim planları ile de çok beğenilmektedir.


Il Commissario Mantalbano- İnspector Mantalbano

1999
Türü: Macera, Dram, Aksiyon
Il Commissario Mantalbano Konusu

Il Commissario Mantalbano Konusu
Andrea Cammilleri’nin aynı isimli romanından uyarlama yapılmış bir çok ülkede izlenen çok ünlü İtalyan dizilerindendir.  Luca Zingaretti'nin baş rol oynadığı dizi de bir dedektifin olaylar karşısındaki tutumları anlatılıyor. Akıllı ve sert olan dedektifin geleneksel olmayan yollardan olayları çözmesi anlatılıyor. Çevresini çok iyi gözleyen bu adam aslında çok zeki ve ön sezileri kuvvetlidir. Olayları çözme şekli diğerlerinden çok farklıdır. İlginç olayların yaşandığı İtalyan dizisini çok beğeneceksiniz.


Romanzo Criminale 

2008-2010
Bölüm Sayısı: 12
Türü: Mafya, Aksiyon,
Romanzo Criminale Konusu

Romanzo Criminale Konusu
İtalyan ceza hakimi Giancarlo De Cataldo’nun romanından film yapılan ve aynı isimle diziye çevrilen dizi yayınlandığı dönemde ekrana girer girmez ülkenin kültleri arasına girmiştir. Roma'ya hakim olan eroin kaçakçılığı yapan bir mafya örgütünü konu almaktadır. Bu çete üç arkadaş tarafından yönetilmektedir. Dizinin baş rol oyuncuları   Libanese (Francesco Montanari), Freddo (Vinicio Marchioni) ve Dandi (Alessandro Roja) oynamaktadır. Çete İtalya'nın en güzlü mafya ailesi  ve Sicilya Mafyasıyla da eroin akışı için savaş vermektedir. Bu mafya çekişmesi arasında  polis kuvvetlerinden Komiser Scialoja (Marco Bocci) ve İtalyan gizli servisi çetenin peşine düşerek onları çökertmeye uğraşıyor. 1970-1990 yıllarında ülkede adını duyuran Banda della Magliana (Magliana Gang) hadisesinden ve gerçek olaylardan esinlenerek konuya alınmıştır. Tam bir mafya dizisi olan dizi çok ilgi gören en bilindik İtalyan dizileri arasındadır.


Boris

2007-2010
Türü: Komedi
Boris Konusu

Boris Konusu
Gli Occhi del Cuore 2 (Eyes of the Heart 2) adında kötü kalite bir dizinin setinde geçen olayları anlatan dizi bu tür diziler ile dalga geçen tam bir komedi dizisidir. Tamamen kendini düşünen oyuncular, nevrotik bir yönetmen, kokain bağımlısı bir görüntü yönetmeni, iki yüzlü bir yapımcı ve köle gibi çalıştırılan asistanları konu alarak çekilen dizi yayınlarda yanlış olan her şeyle dalga geçiyor. Boris politikanın dizilere yansımasını, birbirini kopyalayan dizileri, yönetimsel müdahaleleri izleyicilerin kendilerinin görmesini sağlayan komik bir dizidir. Bir çok ülkede de yayınlanan dizi çok sevilen İtalyan dizilerindendir.


Raccontami

2006
Bölüm Sayısı: 52
Türü: Dram, Aile
Raccontami Konusu

Raccontami Konusu
Dizinin konusu 1960'lı yıllarda yaşayan bir aile dramını anlatmaktadır. Eski nesil ile yeni nesil arasındaki fikir farklılıklarının yanında televizyonun aileyi bir araya getiren çok büyük bir güç olduğu anlatılmıştır. Franco rejimi altındaki bir İspanyol aileyi anlatan İtalyan dizisi ailenin en küçük oğlunun ağzından anlatılmaktadır. Ailenin babası akademik kariyerini bırakarak savaşa girmeye zorlanmıştır. Eşini her zaman destekleyen ailenin annesi, Avukat olmaya zorlanan ama işi gücü gezmek olan ailenin büyük oğlu, onun tam tersi olan ailenin kızı ileride İtalya'nın ilk ceza hakimi olmaya hazırlanmaktadır. Bu ailenin küçük oğlu olayları anlatırken bu aile yaşanmışlıkları ile çok sıcak bir aile dizisidir. İtalyan dizileri arasında değişik bir yere sahip olan dizi seyirciler tarafından çok beğenilmektedir.

La Linea Bay Meraklı-

Bonus
1972-1991
Bölüm Sayısı: 90
Türü: Amimasyon
La Linea-Bay Meraklı Konusu

La Linea-Bay Meraklı Konusu
Çizer Osvaldo Cavandoli’nin ellerinde hayat bulan animasyon seri 90 bölümden oluşmaktadır. Ülkemizde de yayınlanan animasyon dizi Dünya'nın en az 40'dan fazla ülkesinde yayınlanan çok ünlü İtalyan dizileri arasında bir animasyondur. Animasyon dizinin arka plan müziği Franco Godi tarafından yapılmıştır. 1980'li yıllarda rahmetli Cenk Koray'ın programında tanıştığımız Bay meraklı kısa videolardan oluşmaktadır. Mavi bir tahta üzerine tebeşir ile çizilen kahramanımız devamlı yönetmeni ile tartışma halindedir. Genel olarak hep aksi ve sinirli biri olan kahramanımızın hangi dilde konuştuğu asla anlaşılamazdı. Ruh haline göre arka zemin tahtanın rengi devamlı değişmekteydi. Kızdığı zaman kırmızı, bazen mor, keyfi iyi ise yeşil renklere dönmektedir. DVD olarak sanal ortamda bulunmaktadır. İtalyan dizileri arasında en ünlü dizi Bay meraklıdır. Bir çok ülke televizyonunda verilen 
İtalyan dizileri ülkemizdede çok sevilmektedir. Geelde internet ortamında seyredilen diziler çok beğenilmektedir.

Hiç yorum yok