Fransız Dizileri - kadinvsaglik.com

Fransız Dizileri

Fransa Dizileri

Fransa dizileri, dizi sektöründe çok önemli rol oynayan dizilerdendir. Çok az bölüm çekilen dizilerde anlatılmak istenen kısa sürede anlatılır. Fransız dizileri genelde gerilim, polisiye, dram, korku içerikli değişik konuları ile ilgi çekmektedir. Çok az Fransız dizisinde romantizm konuları işlenir. Genelde Fransız dizilerin de aksiyon ve macera ön plandadır. Fransa kültürünü merak edenler ve Fransızcasını ilerletmek isteyenler için mutlaka izlenilmesini tavsiye ederiz. İzlerken aklınızı zorlayan, düşündüren Fransız dizileri bir çok ülkede ödül almış ve izlenme rekorları kırmış dizilerdendir. Sizler için en beğenilen Fransız dizilerinden bir kaçını seçtik.

Fransız Dizileri


Taken
2017
Türü: Gerilim, Aksiyon
Bölüm Sayısı: 1 Sezon 10, 2 Sezon 6
Fransız Dizileri
Taken Konusu
ABD ile ortak yapım olan bu dizi CIA ajanı Bryan'ın gençlik yıllarını anlatmaktadır. Evlenmeden önce gençlik yıllarında suçlular ile mücadelesi anlatılan dizi kendisi ile aynı adı taşıyan 3 seriden oluşan filmin dizi versiyonudur. Filmde evlenmiş eşi ve bir kızı vardır. Kızı kaçırılır ve bu tema üzerine yoğunlaşan filmin konusu ileriki zamanı anlatırken dizi Bryan'ın gençlik yıllarını anlatmaktadır. Dizide Bryan karakterini Clive Standen oynamaktadır. Fransız dizileri arasında en tanınmış ve en beğenilen dizilerden biridir.


Ramson
2017
Türü: Aksiyon, Suç, Dram
Bölüm Sayısı: 1. Sezon 13
Ramson Konusu

Ramson Konusu
Eric Beaumon Dünya'nın en tehlikeli kaçırma olaylarını araştıran ve kendi ekibi ile çalışan, rehine müzakerelerinde de uzmanlaşmış, fidye durumlarını çözmekte çok başarılı bir uzmandır. İnsan davranışlarını çözme konusunda çok ileri seviyede olan Eric Beaumon Dünya'nın en tehlikeli suçluları ile karşı karşıya geldiğinde dahi konuşarak onları ikna yoluna gitmektedir. Sezgileri, içgüdüleri ve her yapılanı okuma yetisi ile çok başarılıdır. Bu dizi çok ilgi gören fransız dizileri arasındadır ve çok başarılıdır.


La Mante
2017
Türü: Dram, Gerilim, Suç
Bölüm Sayısı:1. Sezon 6

La Mante Konusu
La Mante Konusu
Hapiste olan seri bir katil polise yardım etmeye karar verir. Kopya cinayetleri çözmek için tek şartı polis olan oğluyla birlikte çalışabilmektir. Çok beğenilen  Fransız dizileri arasında olan dizi bir çok ülkede büyük izleyici edinmiştir. Değişik konusu ile sıra dışı bir anlatıma sahiptir.


The Tunnel
2013
Türü: Dram
Bölüm Sayısı: 1. Sezon 10, 2. Sezon 8, 3. Sezon 6 


The Tunnel Konusu
Fransız dizileri arasında en beğenilen dizi İngiliz ve Fransız ortak yapımıdır. Bu dizi İngiltere ve Fransa arasında var olan bir tüneli ve bu tünelde ölü bulunan bir politikacıyı anlatmaktadır. Politikacının ölümü üzerine araştırmalar başlatılır ve bunun peşi sıra bir çok olay gelişmektedir. Dizinin başrolünde Stephen Dillane ve Clémence Poésy oynamaktadır.  Dizide bu iki oyuncuya ayrıca Joseph Mawle, Tom Bateman, Tobi Bakare  ve Jeanne Balibar eşlik etmektedir.


Transporter, The Series
2012
Türü: Aksiyon, Suç, Macera
Bölüm Sayısı: 1. Sezon 12, 2. Sezon 12
Transporter Konusu

Transporter Konusu
Yer altı dünyasında taşıyıcı olarak, her zaman işi düzgün yapacağı bilinen profesyonel taşıyıcı Frank Martin’in maceraları anlatılıyor. Suç dünyasında tehlikeli suçlular ile çalışan Frank Martin’'nin değişmeyen kuralları vardır. Paketi açma, ilk anlaşmaya sadık kal, isim öğrenme, açıklama yapma kurallarına sahip olan bu adamın başına her bölüm ilginç olaylar gelmektedir. Fransız dizileri arasında çok büyük yeri olan bu dizi  ile aynı isimde filmi de olan yapım tüm Dünya'da çok ilgi görmüştür.


Les Revenants
2012
Türü: Gelirim, Korku, Dram, Fantastik
Bölüm Sayısı: 1 Sezon 8, 2 Sezon 8
Les Revenants Konusu

Les Revenants Konusu
Küçük bir dağ kasabasında eskiden ölmüş olan bir kaç kişi yeniden canlanırlar. Eski vücutları ile evlerinde hayata devam ederler. Bunu fark eden kasaba halkı için çok tehlikeli durumlar söz konusu olmaktadır. Elektrikler kesilir, kasaba yakınındaki barajın su seviyesi giderek düşer. Bu olaylar yeniden canlanan insanlar tarafından yapılmaktadır ve kasabalı için son derece tehlikeli olaylar başlamıştır. Ters giden olaylar içerisinde yeniden canlanan insanlar ölü olduklarının ve ölümden dönen canlılar olduklarının farkındalardır. Korku ve gerilimin çok fazla olduğu dizi bu tür dizi severler için ideal bir dizidir. Fransız dizileri arasında en çok seyredilen ve bir çok ülkede de gösterilen dizinin çok büyük bir hayran kitlesi de vardır.


Carlos
2010
Türü: Biyografi, Dram, Suç, Tarih
Bölüm Sayısı: 1 Sezon 3
Carlos Konusu

Carlos Konusu
Çakal Carlos ismi ile bilinen İlich Ramirez Sanchez'in hayat öyküsünü anlatmaktadır. Alman iş birliği ile çekilen dizi soğuk savaş günlerinin meşhur teröristi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden Japon Kızıl Ordu Fraksiyonu'na 1970'lerle 80'lerin uluslararası terörizm ağının merkezi durumundadır. Venezüella'da bir eylemci olan Çakal Carlos Sudan'da devlet tarafından mahkum edilir. Oradan da Fransız devletine teslim edilen Carlos, Dünya'ya adını nam salmış çok büyük bir efsanedir. Bu ilginç hayat öyküsüne sahip olan dizi bir çok ülkede seyredilmiştir. Fransız dizileri arasında mini dizi oluşu ve Dünya'nın adını bildiği Çakal Carlos'un zor hayatı bir çok insanın ilgisini çekmektedir.


Braquo
2009
Türü: Gerilim, Suç
Bölüm Sayısı: 4 Sezon Toplam 32
Braquo Konusu

Braquo Konusu
Polisiye bir dizi olan Braquo Konusunda şerefli bir polis memuru olan Max'a bir iftira atılmıştır. Bir dava yüzünden haksız yere suçlanan meslektaşları intihar eder. Arkadaşları intihar eden polis memurları Eddie Caplan, Walter Morlighem, Theo Wachevski ve Roxane Delgado onu aklamak ve gerçekleri ortaya çıkarmak için çalışmaya başlarlar. Arkadaşları Max’in şerefine sürülen lekeyi temizlemek için yasaları çiğnemekten bile kaçınmazlar. Çok ilgi gören bu dizi sürükleyici konusu ve gerilim dolu sahneleri ile çok beğeni toplamıştır. Fransız dizileri arasında büyük yeri olan dizi bir çok ülkede de çok beğenilerek izlenmektedir.


Riget
1994
Türü: Dram, Gerilim, Korku, Gizem, Komedi
Bölüm Sayısı: 1 Sezon 4, 2 Sezon 4
Riget Konusu

Riget Konusu
Kült tanımını hak eden ve bu tanımın ilk konulduğu dizidir. Büyük hayran kitleleri oluşturan dizi tüm Dünya tarafından bilinmektedir. Bu dizi karakterleri, gerek olay örgüsü, gerekse mizah anlayışı bakımından bu tanımlanmaktadır. 1994 yılında 4 bölüm çekilen dizi büyük yankın uyandırmış, 1997 yılında 4 bölüm daha çekilmiştir. Dizinin geri kalan bölümleri dizinin baş rol oyuncusunun ölmesi yüzünden çekilememiştir. Dizi tüm dizi anlayışınızı silen bir yapıda olup çok farklı çekilmiştir. Fransız dizileri arasında ayrı bir yeri olan dizi tüm Dünya tarafından ilgi görmüş ve çok beğenilerek ayrı bir yer verilmiştir.
Fransız dizilerinden örnekler verdiğimiz yazımızla ilgili yorumlarınızı ve istediğiniz dizi konularını yorum gönder kısmına yazarsanız istediğiniz dizi konularını da araştırarak sizlere aktarabiliriz. Sadece Fransız dizileri önerileri yanında bir çok Ülke dizilerinin konularını verdiğimiz dizi önerilerimiz kısmında çok çeşitli Ülke dizilerini bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok