Arpa Şehriye Pilavı Tarifi - kadinvsaglik.com

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriyeli pilav hem çok lezzetli hemde pişirmesi kısa sürede olduğu için çok pratik pilav tariflerin dendir. İsterseniz misafirlerinize çok güzel bir ikramlık olarak hazırlayabilirsiniz. Aile sofralarımız için de çocuklarınızın çok seveceği pilav çeşitlerindendir. Sade olarak pişen arpa şehriye pilavının bir çok çeşidi vardır. Domatesli, sebzeli, mantarlı, tavuklu olmak üzere çok fazla çeşide sahiptir. Ayrıca tane tane olduğu için pişirmesi de kolaydır.

Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri

  • 2 bardak arpa şehriye
  • 2 kaşık tereyağı
  • 4 bardak su
  • Tuz

Arpa Şehriye Pilavı Yapımı

Bildiğimiz pilav pişirme tekniği ile pişen arpa şehriyeli pilav çok değişik ve lezzetli olduğu için genelde misafir softalarının vazgeçilmezi olmaktadır. Tenceremize tereyağımızı koyalım ve eritmeye bırakalım. Eriyen tereyağımızın üzerine arpa şehriyelerimizi dökelim ve kavurmaya başlayalım. Nar gibi olsun istiyorsanız kızarana kadar kavura bilirsiniz. Çok kırmızı renkte olsun istemez iseniz pembeleşene kadar kavurabilirsiniz. Kavrulan arpa şehriyelerimizin üzerine 2 bardak sıcak suyunuzu ve tuzumuzu ilave ederek tenceremizin kapağını kapayalım. Tencerenizin altını kısın ve kısık ateşte şehriyelerinizin suyunu çekmesini bekleyiniz. İyice suyunu çeken şehriyelerinizi bir müddet demlenmesi için bekleyin ve sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri

  • 2 bardak arpa şehriye
  • 4 bardak sıcak su
  • 2 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • 1 adet tavuk göğsü

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Yapımı 

Tavuk etimizi önceden kare kare keserek tenceremizde pişiriyoruz. İyice pişen tavuk etlerimizi bir kenara alalım. Tenceremize tereyağımızı koyalım ve eritelim. Arpa şehriyelerimizi de ilave ederek tereyağımızda kavuralım. Pembeleşen arpa şehriyelerimizin içine kare kare kesilmiş ve pişirilmiş tavuk etlerimizi de ilave ederek bir müddet daha kavuralım ve içerisine 4 bardak sıcak suyumuzu koyalım. Tuzumuzu da ilave ederek şehriyelerimizin suyunu çekmesi için tenceremizin ağzını kapayalım ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim. İsterseniz üzerine karabiber de serperek servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Çok leziz görünüyor, deneyeceğim :) Büyük blog keşif etkinliğinden geliyorum :)

    YanıtlaSil