Örgü Terlik Modelleri Ve Yapım Aşamaları - kadinvsaglik.com

Örgü Terlik Modelleri Ve Yapım Aşamaları

El Örgüsü Terlik Modelleri

El örgüsü terlik modelleri şaşırtacak kadar güzel ve çok şıklar. Evde çok rahatlıkla yapabileceğiniz örgü terlik yapımını istediğiniz ip çeşidi ile yapabilirsiniz. Genelde merserize ipten yada penye ipten yapılmakta olan terlikler koton ip malzemesi ile yapılır ise daha uzun süre dayanabilir. Ev terliği yapımı bu günlerde çok tercih edilen örgü çeşitlerindendir. Malzemeleri çok yaygın şekilde satıldığı için ve çok pratik bir şekilde yapıldığı için çok tercih edilmektedir. İstediğiniz renklerde ve süslemeler ile yapabileceğiniz örgü terlik modelleri çok şık ve kullanışlıdır.

Örgü Terlik Modelleri

El örgü terlik modelleri ve yapım aşamalarını bir kaç örnekle sizler için  anlattık. Eski terliklerinizi değerlendirerek yeni terlikler yapmanız çok basit ve kolay olan bir yöntem. Eski terliklerinizin taban kısımlarını ve bazı modellerde üst kısımlarını da kullanacağınız örgü terlik yapımı hem eski terliklerin taban kısmını değerlendirmek açısından, hemde çok şık ve kullanışlı modeller üretmeniz açısından çok avantajlıdır. Yeni malzemelerle de yapabileceğiniz terlikler çok şık ve kullanışlıdır. Bazı örgü terlik modellerini dışarıda giymek için de çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Örgü Terlik Yapımı

Penye İpten Terlik Modelleri

Örgü Terlik Modelleri Ve Yapım Aşamaları
Ponponlu örgü terlik yapımı için penye ip kullanılmıştır. Eski bir terliğiniz var ise onun taban kısmını bu işlen için kullanabilirsiniz. İki adet taban kısmı eninde ve boyunda parça örün ve taban kısmı bu iki parça ortasına gelecek şekilde yerleştirin. İki parçayı gene penye ip ile birleştiriniz. Terliğinizin ön ucundan başlayarak enine şeritler ile terliğinizin burun kısmını sık iğne ile doldurarak ilerleyin. Ayağınızın eninde yapacağınız terliğinizin ikisini de aynı anda başlarsanız genişlik farkı olmadan ikisi de aynı olur. Tuhafiyeden alacağınız ponpon ile terliğinizi süsleyebilirsiniz. Eski terlik tabanınız yok ise bu işlemi keçe yada ayakkabı tamircilerinde satılan ayak tabanlığı ile yapabilirsiniz.

Ev Terliği Yapımı

Ev Terliği Yapımı
Penye ipten örgü ev terliği  yapımı için gene ayak tabanlığı gerekmektedir. Ayak tabanlığınızı eski terliklerinizin tabanlıklarından yada keçeden keserek elde edebilirsiniz. İki adet penye ipten tabanlık boyutunda ördüğünüz taban kısmının içerisine eski terlik tabanlığını yada keçeyi koyarak kenarlarından sık iğne ile bileştirerek örün. Keçe koyarsanız terlik tabanlıklarınız yumuşak olur. Hafif ve yumuşak olsun istiyorsanız keçe koyabilirsiniz. Ama ayak tabanlığınız sert olsun istiyorsanız ayakkabı tamircisinden alacağınız tabanlık kullanabilirsiniz. Tabanlık kısmı kalın ise hazır terliklerdeki gibi terliğinizi bitirdikten sonra silikonla tabanlığa yapıştırabilirsiniz. İki tabanlık da yapıldıktan sonra kenarlardan bir iki sıra örerek terliğinize bir kenar kısım yapın. Burun kısmından başlayarak enine örerek terliğinizin ön yüzünü örebilirsiniz.

Tığ İşi Ev Terliği Yapımı

El Örgüsü Terlik Modelleri
Tığ ile ev terliği yapımı bir saatinizi almayacak kadar basit ve çok zevk alarak yapacağınız bir uğraş olacaktır. Eski bir terliğinizin tabanlığını bu terliği yaparken kullanabilirsiniz. İç kısmı tabanlığınızın ölçülerinde örün ve üzeri için de başka bir renk kullanabilirsiniz. Tam ortadan zincire dönerek yapacağınız modelde her sırada kenardan arttırma yaparak terliğinizin kenarlara doğru genişlemesini sağlayacaksınız. Ev terliği yapımında ölcü kendi ayağınız olacaktır. Bitiminde sıkı iğne ile taban ve üst kısmı tutturun ve eski bir terliğinizin tabanlık kısmına silikon yardımı ile yapıştırın.


Tığ İşi Örgü Terlik Yapımı

Örgü Terlik Modelleri
Rengarenk iplerden çiçek motifleri yaparak terliğinizin ön kısmını oluşturabilirsiniz. Buradaki modeldeki motifler çok kolay olan bir model çiçeğimizde altı adet yaprak ve bu yaprakları yapabilmek için altına altı adet tırabzan çekin ve içlerini doldurmak için her yaprağı dört adet doldurun. Üst kısmı motiflerden yapıp bitirin. Alt kısım için terliğiniz ebadında bir tabanlık örün ve çiçekleri tabanlığın burun kısmına bitiştirin. Terliğinizin üst kısmını yaptıktan sonra ayakkabı tamircisinden alacağınınız tabanlığa örgünüzü silikonla yapıştırın. Çok şık olan bu terliğin ön kısmı açık olarak da kullanabilirsiniz. Önü açık olarak örmek isterseniz tam ortadan bir ip örerek de bağcıklı bir ayakkabı modeli çıkarabilirsiniz. Dışarıda da bu modeli çok şık bir şekilde kullanabilirsiniz.


Merserize İpten Örgü Terlik Modelleri

Örgü Terlik Yapımı
Dışarıda çok rahatlıkla giyebileceğiniz örgü terlik modellerinden olan çok şık bir terlik modelidir. Ayakkabı malzemecilerinden çok kolay temin edebileceğiniz terlik tabanlığı ile deri terlik üst yüzeyini aldıktan sonra örgü terlik yapımına başlıyoruz. İstediğiniz renklerde tercik edebileceğiniz bu terliği hangi kıyafetle giymeyi düşünüyorsanız yada takım bir çanta ile bütünleştirerek renk seçebilirsiniz. İster sıkı iğne tığ ile isterseniz şiş ile de örebilirsiniz. Ayak uzundaki düz kısımdan başlayarak örüyoruz. İki parmak kadar ördükten sonra tam ortada iki parmaklık bir örgü kalana kadar kesip iki parmaklık alanı örüyoruz. Bilek boyuna geldiğinde düz örgüyü bitiriyoruz. Örgünüzü ayağınızın üzerine koyun ve ölçün, tam ortadan aşağıya doğru iki parmaklık bir bant örerek ortadaki alanı bitirin. Ayak arkasındaki alan üçgen şeklinde olacak ve topuğunuzu saracak şekilde olmalıdır. Bitim yerinden ilmek alarak üst bandını da örüp iki örgüyü birleştirin. Bileklerden yukarıya doğru bir bant istiyorsanız iki parmaklık alanın devamı gibi onu da ilmek alarak istediğiniz uzunlukta örebilirsiniz. Kenarlarını başka bir iple sıkı iğne geçin ve topuk arkasından bilek üzerine gelen bant hizasına gelecek şekilde zincir çekerek bütünlüğü sağlayabilirsiniz. Üzerini isterseniz çiçekler ile isterseniz kendi seçtiğiniz süsleme ile değişik şekilde süsleyebilirsiniz. Tam bir yaz terliği olan terlik çok şık ve gösterişli bir model olacaktır. Örgü işlemi bittikten sonra taban ve üzerindeki deri arasına terliğinizin kenarlarını koyun ve silikonla yapıştırın. Bu aşamada ayağınız ile ölçü almanız terliğinizin tam ayağınıza oturması açısından çok faydalı olacaktır.

2 yorum:

  1. Cok beğendim cokgüzel olmuşlar.yapicam en yakın zamanda harika anlatmissiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindik. Örgü bölümümüzde çok daha değişik örgü trariflerimiz var mutlaka bakmanızı öneririz.

      Sil