Gümüş Yüzük - kadinvsaglik.com

Gümüş Yüzük

Kadın Gümüş Yüzük

Kadın Gümüş Yüzük

Gümüş yüzük kadınların vazgeçilmez takılarındandır. Gümüş asaletin, zarafetin, asilliğin ve sadeliğin simgesidir. Gümüş takıldığında altın gibi zenginliği yansıtmaz, gümüş  daha çok zevki ve zerafeti yansıtır. Aslında gümüş altından daha güzeldir ve pek çok kültürde altın kadar değerlidir. Bilinmelidir ki  gümüş bir seçimdir, kadınlar için bir tarzdır. Altın kadar göz alıcı olmayan gümüş, üzerindeki  işçiliği ve işlemeleri daha güzel yansıtmaktadır. Altında kendini gösteremeyen işlemeler gümüşte şahane durmaktadır. Gümüş zamanla karardığı için de işlemeler karardıkça ince kıvrımları ve hatları daha da net belli eder. Altının aksine değerli taşlarla uyumu son derece mükemmeldir. Altının renklerle uyumu çok az iken gümüşün renklerle uyumu son derece fazladır. Büyük taşlarla uyumu çok daha güzel olan gümüş yüzükler de taş büyüdükçe işleme kısmı küçülmektedir. Ayrıca altın ten rengine yakın olduğu için gümüş insan teninde daha da güzel durmaktadır. Gümüş yüzük kadınlarda zarafetin timsalidir ve kadınlar için özellikle takı seçimlerinde çok önemlidir. Gümüş tüm gün kullanılabilecek bir takı olup gündüz, akşam ve gece kullanımında her kıyafetle uyumludur. Kadın gümüş yüzükleri yüz yıllarca kullanılsa da modası geçmeyecek çok değerli takılardır.
Gümüş İşlemeciliği

Gümüş İşlemeciliği

Gümüş işlemeciliği yüzyıllardan beri süregelen bir ustalık ve sanattır. İslamiyetin Anadolu'ya yayılması ile daha da ilerleme göstermiş ve çeşitlilik kazanmıştır. Osmanlı döneminde gümüş işlemeciliği motifleri ve çeşitliliği ile zirveye ulaşmıştır. Osmanlı döneminde gümüş işlemeciliği yüzük, kolye, bilezik, küpe, kemer, tabanca kabzası, Kuran-ı Kerim kabı, tespih püskülü, kılıç ve kama sapı, gümüş ayna gibi çeşitlililiği yapılmıştır. Türkiyenin en eski el sanatlarından biri olan gümüş işlemeciliği süs eşyaları ile de yurt dışında büyük ilgi görmektedir. Gümüş yumuşak yapısı nedeni ile kolay şekil almakta olup daha sert olabilmesi adına içine bakır da karıştırılmaktadır.  925 ayar gümüş takılarda kullanılmaktadır. Gümüş işlemeciliğinde  ayar demek te gümüşün takıdaki yoğunluğunu simgelemektedir. Yumuşak yapısı ve takıya yakışması nedeni ile takı yapımında çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Gümüş çok eski tarihlerden beri kullanılmasına rağmen bakır ve altından sonra keşfedilmiştir. Çok net bilinmemekle birlikte gümüş M.Ö. 3100 yıllarında Mısır, Çin ve Pers'ler tarafından keşfedilmiştir. Gümüşü ilk olarak Romalıların işlediği sanılmaktadır. Doğada az miktarda olması ve çok daha derinlerden çıkarıldığı için gümüş çok değerlidir. Çok daha ekonomik olması ve çok daha gösterişli olması sebebi ile günümüzde takı alanında çok daha tercih edilmektedir. Gümüş takılar tartılarak değer biçilerek satılmaktadır. Yapılacak olan takılar öncelikle mum kalıplar tarafından şekli belirlenir. Mum kalıplar fırınlanmak üzere dizilir ve çevresi alçı ile kaplanır. Fanuslar alçı ile iyice doldurularak yüksek dereceli fırınlara verilir ve bu ısıda mum kalıplar eridikten sonra gümüş alçı içerisinde şekillenir. Fırından çıkan fanus içerisindeki gümüş 1 saat kadar bekledikten sonra alçının şeklini almış ve donmuş olur. Donan gümüş üzerindeki alçı temizlenir ve yıkanır. Gümüş parçalarından kesilir ve üzerindeki delikler kapanana kadar zımparalanır. Zımpara işleminden sonra gümüş parlatılmak üzere demir bilyeler ile bir saat kadar işleme tutulur. Daha parlak bir görünüm kazanabilmesi için gümüş cilalanır ve raflardaki yerini alır. Bazı gümüş işlemeciliği sanatında örgü teknikleri de uygulanır.

 

Gümüşün Faydaları

Gümüş takmak son derece faydalı ve aslında bir çok hastalıktan da korunma yoludur. Gümüş bilinen ilk antibiyotik maddedir. Bu özelliği ile yara ve yanık tedavisinde kullanılan ilaçların içerisinde gümüş kullanılmıştır. Sadece bu değil antibiyotik ihtiyacı olduğunda gümüş suyu kullanımı en bilinen mikroplarla baş etme yoludur. Eski tarihlerde yara ve yanık tedavisinde gümüş parçalarını bu yaraların üzerine koyarak tedavi ederlermiş. Gümüş takmak aynı zamanda da kemik erimesini önleyen ve bunun yanında da kemikleri, içerisindeki iyonlar sayesinde kuvvetlendirmektedir. Vücuttaki stresi alma özelliği olan gümüş radyasyonu da önlemektedir. 450 tür bakterinin DNA'sını yok edecek güce sahip olan gümüşü mutlaka üzerinizde taşımalısınız. Şeker, sedef, kaşıntı, alerji gibi bir çok hastalığın tedavisinde de gümüşün çok etkili olduğu bilimsel araştırmalar sonucu bilinmektedir. 14. yüzyılda veba mikrobundan korunmakta gümüşten faydalanıldığı da bilinmektedir. Çok değerli olan gümüş sadece takılardaki zarafetinden dolayı değil bir çok hastalığa da şifası ile mutlaka takılması gereklidir.
Gümüş Yüzük Çeşitleri

Gümüş Yüzük Çeşitleri

Kadın Gümüş yüzük modelleri ve gümüş yüzük çeşitleri ile çok büyük bir yelpazeye sahiptir. Çok fazla çeşitliliği olan gümüş yüzük modellerinde taşlardan yararlanılmaktadır. Taşsız gümüş yüzük modeleri  özellikle gümüş alyans yapımında kullanılmaktadır.
  • Taşsız Gümüş Yüzük
  • Taşlı Gümüş Yüzük

Taşsız Gümüş Yüzük

Taş kullanılmadan yapılan yüzükler doğal gümüş ile işlenmektedir. Gümüşün saf  hali ve üzerindeki işlemeler ile kendini gösteren bu tür yüzükler genelde kadın gümüş yüzüklerinde çok zarif modellerle süslenmiştir. Gümüş işlemeciliğinin ön planda tutulduğu sadeliği ile göz alıcı modeller tercih edilmektedir.
Gümüş Yüzük Çeşitleri

Gümüş Alyans

Evliliği ve bağlılığı simgeleyen alyans modellerinde gümüş alyans kullanımı çok yaygındır. Günümüz gümüş alyans modelleri bonbeli klasik modelle birlikte kalp ve sonsuzluk tasarımları ile dikkati çekmektedir. Söz, nişan ve evlilik yüzüğü olarak takılan gümüş alyans modellere isteğe bağlı kişilerin isimleri de yazılmaktadır. Gümüş alyan alırken dikkat edilmesi gereken nokta alyansın radyum kaplama olmasıdır. Radyum kaplama gümüş alyanslar kolay kolay kararma yapmamaktadır. Gümüş işlemeciliği birinci sınıf olmalı ve kaynak yerleri belli olmamalı her yeri düz olmalıdır. Gümüş alyanslar ne kadar kaplama olurlarsa olsunlar 6 ayda bir bakım yaptırılır ise ömür boyu kullanılabilmektedir.
Taşlı Gümüş Yüzükler

Taşlı Gümüş Yüzük

Taşlı gümüş yüzüklerde genelde çok değerli taşlar kullanılmaktadır. Bu taşların insan sağlığı için çok faydalı olması da bir avantaj niteliğindedir. Gösterişli ve değerli olan bu taşlar ile süslenmiş yüzükler kadın gümüş yüzük çeşitlerinde çok fazladır. Çok kıymetli olan bu taşlar gümüş işlemeciliğinde altından daha çok kullanılmaktadır. Değerli taş takmak isteyen kişiler gümüş işlemeciliğinde kullanılan bu taşlı yüzük modellerini tercih etmektedir. Son derece kıymetli ve işlemeleri ile göz alıcı olan yüzükler en çok tercih edilen kadın gümüş yüzüklerindendir.


Zirkon Taşlı Gümüş Yüzük

Zirkon taşından üretilen bu yüzükler genelde bu taşın elmasa benzerliği ile gümüşte çok kullanılmaktadır. Kadınlarda özellikle taşlı alyans modellerinde tam tur, beş taş, üç taş gibi çeşitlerinde kullanılan yüzük bir çok kadın gümüş yüzük çeşidinde de kendini göstermektedir.

Tektaş Gümüş Yüzük

Genelde evlilik yüzüğü olarak üretilen tek taş yüzük modelleri zirkon taşı ile yapılmaktadır. Gümüşün asaleti ile birleşen tek taş yüzük kadın gümüş yüzüklerinin vazgeçilmezidir. Evlilik teklifinde sen benim için teksin anlamına gelen tektaş gümüş yüzükler sayısız model çeşitleri ile kadın gümüş yüzükleri arasında kadınların en değer verdiği yüzüktür. Bu yüzden de çok özenli ve kaliteli birinci sınıf gümüş işlemeciliği ön plandadır.

Yakut Gümüş Yüzük

Yakut değerli taşların başlarında gelen son derece nadide bir taş olup kadın gümüş yüzük modellerinde de bu eşsiz görüntüsü ile çok fazla kullanılmaktadır. Kuran-ı Kerimde bahsi geçen 3 değerli taştan biri olan yakut son derece bedene faydalıdır. İyileştirme gücüne sahip olan bu değerli taş, kanı temizler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, insana güç ve kuvvet veren bu taş ile yapılmış yakut taşlı gümüş yüzük insanın zihnini temizler.

Zümrüt Gümüş Yüzük

Zümrüt yeşil renkte, saydam, ışığı kırma ve saçma gücü çok yüksel olan çok değerli bir taştır. Kraliyet takılarında bile kullanılan zümrüt taşlı mücevherler çok kıymetlidir. Zümrüt gümüş yüzük seçimlerinde zümrütün insan sağlığına katkısıda azınsanamayacak kadar çoktur. Sakinleştirici etkisi ile birlikte zümrüt huzuru temsil eder. Evlilik taşı olarak bilinen zümrüt bağlılığı ve sevgi duygusunu taşıyana vermektedir. Zümrüt gümüş yüzük çok değerlidir ve takan kişide zerafeti ve asilliği ön plana çıkarır.

Akit Gümüş Yüzük

Akit gümüş yüzükler üzerindeki akik taşı, kırmızı, yeşil, kahve, gri gibi bir çok renktedir. Peygamber efendimizin de kullandığı ve tavsiye ettiği akik taşlı gümüş yüzükler son derece kıynetlidir. Ateş taşı olarak da bilinen akiğin iyileştirici etkisi olduğu bilinmektedir. Akik taşının içerisindeki çeşitli minerallerin her biri bir çok hastalığa şifa niteliğindedir. Gümüşe çok yakışan akik taşı en çok tercih edilen kadın gümüş yüzükleri arasındadır.

Sedef Gümüş Yüzük

Sedef beyaz renkde ve insan sağlığı için çok faydalı bir taştır. Saflığı ve güzel görünümü ile pek çok kadın gümüş yüzük modellerinde bulunmaktadır. Görme gücünü arttırır, zihni temizler, sedef taşının tene teması bir çok hastalığın şifasıdır. Sedef gümüş yüzükler, gümüş işlemeciliği ile son derece şık olup kadınlar arasında çok tercih edilen yüzükler arasındadır.

Ametist Gümüş Yüzük
Ametis taşı kuvars ailesinden şifa kaynağı olan son derece kıymetli bir taştır. Mavi-mor yada sadece mor renklerde olup negatif elektrik yüklü olduğundan bedendeki  fazla eletrik yükünü toplayarak beyin güzünü yükseltmektedir. Yoğunlaşma sorunu yaşayanlar için son derece faydalı olan bu taşın yatıştırıcı etkisi vardır. Ametis gümüş yüzükler çok gösterişli ve şifa kaynağıdır.

Safir Gümüş Yüzük
Safir taşı gök yakut  ismi ile de bilinen mavi bir taştır. Mavinin yanında pembe, turuncu, sarı, yeşil mor ve siyah renklerde de doğada bulunmaktadır. Çok kıymetli olan bu taş gümüşe çok yakışmaktadır. Kralların kötülüklerden ve büyüden korunmak için taktıkları bu taş nazarı ve büyüyü takan kişiye iletmediği için çok kıymetli ve kutsal bir taştır. Safir taşı takan kişiye büyü ve nazar işlemediği gibi aynı zamanda bir çok hastalığa da şifadır. Safir taşı duygusal travmalarda özellikle depresyonda takılması gereken bir taş olup genelde safir, gümüş yüzüklerde tercih edilmektedir. Yüzüğün tene teması ve göz önünde olması sebebiyeti bu taşın şifasının alınması bu şekilde daha kolay olmaktadır.


Oniks Taşlı Gümüş Yüzük
Oniks taşı siyah renklerde olup şans taşı olarak bilinmektedir. İnsana mutluluk veren bu taş depresyon tedavisinde kullanılmaktadır. Kaygı duygusunu kaldıran bu nadide taş çok kıymetli oluşu ile gümüş işlemeciliğinde kullanılmaktadır. Negatif düşünceyi ortadan kaldıran oniks taşı nazarada çok etkili bir taştır. Siyah taşlı yüzüklerin çoğu oniks taşı ile üretilmiş çok güzel parçalardır.

Turkuaz Gümüş Yüzük 
Turkuaz gök mavisi ve yeşilin tüm tonlarını taşıdığı için çok kıymetli taşlar arasındadır. Talih taşı olarak bilinen turkuaz taşı panzehir özelliği olduğu için hastalara şifa olarak kullanılmaktadır. Kadın gümüş yüzüklerinde en çok tercih edilen taşlar arasında olup kadın takılarının vazgeçilmez taşları arasındadır. Tansiyon, kalp gibi hastalıklara şifa verdiği bilinen turkuaz taşı takan kişilere rahatlatıcı etkisi ile enerji vermektedir.

İnci Gümüş Yüzük
İnci saflığı ve doğallığı ile gümüş yüzüğe en yakışan taşlar arasındadır. Takım halinde de kullanılan inci gümüş yüzükler takan kişilerde olumlu etkiler yaratmaktadır. İncinin insan sağlığına da çok faydası vardır. Takan kişideki olumsuz enerjiyi çekme gücü olan inci nadide bir taştır. Asalet ve sadeliğin göstergesi olarak takılan inci gümüş yüzükler son derece şık ve gösterişlidir. Gelinliğe yakışan inci genelde düğün törenlerinde gelinlikle uyumu yüzünden ve saflığı temsil ettiği için tercih edilmektedir.

2 yorum:

  1. Gümüş ne kadar faydalı imiş ben hiç bilmiyordum.okudukca şaşırdım.onun için peygamber efendimiz gümüş takin demiş.o yüzden sünnet demek ki.saskinlikla okudum.size vok tsk ederim.taslarin faydalarını biliyordum ama hiç araştırmamışsın.hayretle okudum.tekrar tsk ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımızı beğenmenize çok sevindik. Bizleri takip ettiğiniz için biz çok teşekür ederiz.

      Sil