Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer - kadinvsaglik.com

Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer

Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer

Öncelikle göğüs ağrısı nasıl geçer sorusuna cevap vermeden önce göğüs ağrısı neden olur ona bir bakmak gereklidir. Nedenlerini bilir isek çözüm yollarını bulmak çok daha kolay olacaktır. Göğüs ağrıları erkeklere nazaran kadınlarda çok daha fazla olmaktadır. Bunun sebebi gelişen göğüs kasları ve artan göğüs hacmi olabilir. Erkeklerde genelde ergenlik döneminde görülmekle birlikte hep çok sebebe bağlı ileriki yaşlarda da görülebilir. Kadınlarda ise daha sık olan göğüs ağrısı nedenleri daha fazladır.

Göğüs Ağrısı Neden Olur

Göğüs ağrısının nasıl geçtiğini anlayabilmek için öncelikle göğüs ağrısı nedenlerini anlamak gereklidir. Sağ ve sol göğüs ağrıları genel olarak aynı sebepten olmaktadır. Sol göğüs ağrısı olduğu zaman ilk akla gelen kalp krizi riski olduğu için sol göğüs ağrısı daha çok dikkat çekmektedir. Bu yanlış bir inanıştır ve göğüs ağrısının bir çok sebebi olmaktadır. Kalp kaynaklı göğüs ağrıları bu ağrıların sadece %15'inde görülmektedir ve %85 oranında göğüs ağrısı diğer sebeplere bağlı ağrılardır.

 

Sol Göğüs Ağrısı

Sol göğüs ağrıları hemen kalp krizine yorulur ve kalp kaynaklı olmasa bile psikolojik olarak kalp ağrısına sebep olurlar. Sorunun kaynağını düşünmeden kalp ilk akla gelen nedenlerdendir fakat sol göğüs ağrısının pek çok sebebi olabilir.
  • Göğüs kaslarınızda olabilecek bir zedelenmeden dolayı göğüs ağrınız olabilir. 
  • Bilinmelidir ki sol göğüs kası, sağ göğüs kasından daha erken gelişme göstermektedir. Kaslarla ilgili bir ağrı olabileceğinden hemen kalp krizine yada bir kalp hastalığına yormak yanlıştır.
  • Göğüs boşluğuna veya diyaframa alınan darbe göğüs ağrısı nedeni olabilir.
  • Göğüste bir çıban çıkıyor olabileceğinden bu da bir göğüs ağrısına sebep olabilir.
  • Bir düşme yada yaralanma geçirmişseniz kaburganız kırılmış yada çatlamış olabilir.
  • Akciğer bir zar ile çevrilidir ve bu zar eğer iltihaplanmış ise bu da göğüs ağrısı yapabilir. Şiddetli göğüs ağrılarının en bilinen nedeni genelde bu sorundur.
  • Göğsün yan tarafında bir ağrınız var ise grip, soğuk algınlığı, bronşit ve zatürre genelde göğsün yan taraflarında ağrı yapar.
  • Kalp hastalıkları
Sol göğüs ağrısı şikayetleriniz var ise ve bu ağrı dayanılmaz derecede ise mutlaka doktora giderek baktırmanız gereklidir. Göğüs ağrıları ihmale gelmeyecek ciddi problemlerdir ve altında kanser bile yatabilir. Kanserde erken teşhis hayati önem taşımaktadır. Bir çok sebebe bağlı olan göğüs hastalıklarının bazıları şunlardır.

 

Göğüs Ağrısı

Bir çok hastalık kendini göğüs ağrısı ile belli eder ve erken dönem teşhis çok önemlidir. Eğer geçmeyen bir göğüs ağrınız var ise mutlaka doktora gitmeniz gereklidir. Göğüs ağrısı çeken hastalarda şu hastalıklar olabilir.
  • Kırık ve çatlaklar
  • Kas zedelenmeleri ve kas ezilmeleri
  • Atar damar tıkanıklığı
  • Akciğer hastalıkları, Akciğer sönmesi, Akciğer virüsünden kaynaklı hastalıklar,
  • Akciğer kanseri
  • Romatizmal hastalıklar 
Bu sebepler çok önemlidir ve her geçen gün ömrünüzden bir gün eksilmesi demektir. Mutlaka bu ağrıları ihmal etmeden doktorunuza gitmeniz gereklidir.

Kadınlarda Göğüs Ağrısı

Kadınlarda çok görülen göğüs ağrısı pek çok sebebe bağlı gelişebilir. Kadın vücudunda sinir sistemlerinin çoğu göğüsten geçer ve en ufacık darbe bile şiddetli göğüs ağrılarına sebep olabilir. Kadınların günlük hayatında göğüs ağrısı çekmesi son derece normaldir. Giyilen sütyen bile kadınlarda göğüs ağrısı yapabilir. Çoğu kadında adet döneminde göğüs ağrısı çok sık karşılaşılan bir problemdir. Bu ağrı bazı kadınlarda normal bir şiddette olurken bazı kadınlarda çok yoğun hissedilmektedir. Özellikle adet gecikmelerinde göğüs ağrıları çok yaşanmaktadır. Adet bitimi ile bu ağrılar azalır ve geçer. Bu kadınlarda hormonlarla ilgili bir durumdur ve adet gören her kadının yaşayabileceği bir sorundur. Kadınların göğüsleri erkeklere göre daha hassastır. Hamilelikte göğüs ağrısı çekmek de bunlardan bir tanesidir. Bu ağrılar tamamen süt kanalları ile ve hormonlar ile alakalı ağrılardır. Göğüs ağrıları adet dönemleri haricinde de yaşanıyor ise mutlaka doktora gidilmeli ve mamografi çektirilmelidir.
  • Göğüste kist olabilir
  • Göğüs kanseri belirtisi olabilir
Göğüs ağrıları ihmale gelmeyecek ciddi ağrılardır ve kadınlarda göğüs ağrısı eğer devamlılık gösteriyor ise mutlaka baktırılmalıdır. Erken dönemde teşhis edilen bir kanser kadın için hayati önem taşımaktadır.

 

Süt Veren Annelerdeki Göğüs Ağrıları

Süt veren annelerde yaşanan göğüs ağrıları son derece normal ağrılardır. Bu dönemlerde anne süt kanallar süt ile dolduğundan bebeğe süt vermek bu ağrıları geçirir. Çok sütü olan anneler genelde bu problemi fazla yaşarlar. Anne bu dönemde bol bol süt vermeli eğer sütü fazla ise bunu sağarak göğüsten almalıdır. Göğüste şişme ve ağrı olduğu zamanlar sıcak su altında göğse masaj yaparlarsa ağrının geçmesinde ve fazla sütü akıtmakta çok faydalı olur. Arkollü mendil ile göğse masaj yapmakta bir diğer yoldur. Göğse yapılan masaj alkolün etkisi  ile kan ve süt damarları açar, bu yol ile ağrı geçer.

 

Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer

 

Göğüs Ağrısına Masaj

Göğüs ağrısı nasıl geçerden önce ağrı sebeplerini çok iyi anlamamız gerekmektedir. Göğüs eğer hassasiyetten ve kas ağrılarından dolayı ağrıyor ise masaj yapmak çok iyi bir ağrı geçirme yoludur. Sıcak su altında göğse dışarıdan içeri doğru masaj yapmak göğüs ağrılarını geçirmenin en iyi yoludur. Sıcak su göğüs üzerindeki gerilimi alır ve kan akışını hızlandırır. Artan kan akışı göğüs ağrılarını geçirmekte çok önem taşımaktadır.

 

Göğüs Ağrısına Ebegümeci Çayı

Ebegümeci çayı içmek kan dolaşımını hızlandırmanın bir diğer yoludur. Bitkisel bir yöntem olan ebegümeci çayı içmek göğüs ağrılarını içerisindeki antioksidan içeriği ile azaltmaktadır. Ebegümeci çayı içerisindeki C vitamini ve proteinler ile çok zengindir fakat en önemlisi bakterilere karşı etkili prooksidan yapıya sahip çok güçlü bir ilaçtır. Akciğerlerden kaynaklı göğüs ağrıları için ise çok önemli bir tedavi edicidir. Akciğerler eğer balgam toplamışlar ise bunu öksürük ile atmaya çalışır ve bu öksürme akciğerlerin şişmesine ve göğüs üzerine baskı yapmasına yol açar. Ebegümeci akciğerleri temizlemenin ve göğüs ağrılarını gidermenin en etkili yollarındandır.

 

Göğüs Ağrısına Soğuk Tedavi

Göğüs ağrının kas zedelenmesinden kaynaklı ise kaslara uygulanacak soğuk tedavi kaslardaki ağrının geçmesinde çok önemlidir. Göğüs üzerine uygulanacak olan soğuk tedavi ile deri altındaki damarlardaki kan daha hızlı akacak ve bu iyileşme sürecinin hızlanmasına sebep olacaktır. Soğuk tedavi yöntemini 12 dakika soğuk tedavi, 2 dakika ara ile gerçekleştirebilirsiniz. Çok tutmakta ağrıyan bölge için sağlıklı değildir aksi halde bu bölge donma gösterebilir. Bu da ağrının azalmasına değil daha kötü olmasına sebep olabilir.

 

Göğüs Ağrısına Nar Suyu

Göğüs ağrılarınız eğer kalp kaynaklı ise nar suyu içmek çok etkili bir yoldur. Günde 2 bardak nar suyu kalk damarlarını temizler ve göğüs ağrılarını kesmenin en etkili yollarından biridir. Günde 2 bardak nar suyu içmek göğüs ağrısını kesmekle kalmayıp vücudunuzdaki bir çok hastalığa da şifa olacaktır.

 

Göğüs Ağrısına Sarımsak

Sarımsak bilindiği üzere doğal antibiyotiktir ve mutlaka her gün iki adet yutulmalıdır. Sarımsağı çiğnemeye gerek yoktur. Çiğneyerek ağzınızı boşuna kokutmanız hiç gerekli bir yol değildir. Sarımsağı sabah aç karna 2 diş yutmak sadece göğüs ağrılarınızı kesmekle kalmaz tüm vücudunuzdaki hastalıkları temizlemeye de yarar.

Hiç yorum yok