Zerdeçal Yağı - kadinvsaglik.com

Zerdeçal Yağı



Zerdeçal Yağı

Zerdeçal Yağı

Zerdeçal yağı, zerdeçal bitkisinden üretilerek yapılan dünya üzerindeki en şifalı yağlardan biridir. Alternatif tıbbın gelişmesi ile adını daha çok duyduğumuz bir çok bitkiden biri de zerdeçaldır. Zerdeçal bitkisinin yağı ise faydalarını ve şifalarını saymakla bitiremeyeceğimiz ender yağlardan biridir. Zerdeçal yağı anti- kanser özelliği ile son zamanlarda dikkati üzerine toplayan çok nadide ve değerli bir yağdır. İçeriğinde antibiyotik özelliğine sahip 20 tane molekül bulunmaktadır. Bu yağ o yüzden de çok kıymetlidir. Bunun yanında bu 20 molekülden 14 tanesi kanser önleyici etkiye sahiptir. Bu moleküllülerden 12 tanesi tümör oluşumunu önlemektedir. 12 tanesi anti-enflamatuar, 10 tanesi antioksidan niteliklerine sahip dünyanın en şifalı yağlarından biridir. Özellikle kanser önleyici niteliği ile çok faydalıdır. İçerisinde vitaminler, fenolller, alkaloidler ve mineraller açısından da çok zengindir. Bu yağ zerdeçal tozunda olan tüm şifalara fazlasıyla sahip ender yağlardandır. Anti-alerjik, anti bakteriyel, anti miktobiyel, antimantar, anti parazit ve antivital etkileri olan bu güçlü yağın şifaları binlercedir.

 

Zerdeçal Yağının Faydaları

Kanser Önleyici Özelliği
Aktarlardan kolaylıkla edinebileceğiniz zerdeçal yağı içeriğindeki bu etken maddeler sayesinde özellikle kanser hastalığını önlemektedir. Bilimsel araştırmalar sonucu zerdeçal yağının kanser oluşumlarını küçülttüğü de kanıtlanmıştır. 2013 de Jopanya Kyoto Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalar neticesinde hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda kanser tümörünü küçülttüğü ve kanseri yenme konusunda çok başarılı olduğu ispatlanmıştır. Zerdeçal yağının özellikle kadınlarda oluşan göğüs kanserini önlediği ve kanser oluşumunun yayılmadan gerileme göstermesine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Erkeklerde oluşan prostat kanserini önlediği ve ilerlemesini durduğu ise yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Kanserli hücrelerin akciğere yayılmasını ve akciğere sıçramasının önlemektedir. Kanser önleyici özelliği taşıyan zerdeçal yağı kanserle mücadelede en etkili yağlardan biridir. Kolon kanserinden, mide kanserine kadar bir çok kanser türünü engellemekte ve oluşan kanser hücrelerini küçülterek yok ettiği görülmüştür.
Zerdeçal Yağı Soğuk Algınlığı
Zerdeçal yağı antibiyotik değerinde olduğu için hastalıklarda sabah akşam 12 saat ara ile içilirse soğuk algınlığı şikayetlerine iyi gelmektedir. Hastalığı atlatmakta ve tedavi etmekte çok yardımcıdır. Mikrop öldürücü özelliği olan zerdeçal yağı tüm mikrobik hastalıkları tedavi eder.
Zerdeçal Yağı Antialerjik
Zerdeçal yağı tüm alerjik hastalıkları tedavi etmek için kullanılan çok şifalı bir yağdır. Özellikle akciğer rahatsızlıkları olan kişilerde hele ki alerjik astım sahibi olan kişiler için çok büyük bir şifa kaynağıdır.
Zerdeçal Yağı Nörolojik Hastalıkları Önler
Zerdeçal yağının içerisinde turmerone maddesi, sinir sitemi içerisindeki bazı davranış bozuklukları engellemek için kullanılmaktadır. Çeşitli sinir hastalıklarını tedavi etmek için kullanılan yağ aynı zamanda da pankinson gibi bir çok hastalığı da tedavi ettiği gözlenmiştir. Hafıza güçlendiren yağ, zihinsel yorgunluk, unutkanlık şikayetlerine de çok faydalı olmaktadır. Yapılan araştırmalar ise görülmüştür ki epilepsi hastalığının tedavisi için de çok faydalıdır. Bu hastalığın ilerlemesini önlemekte ve atakların aralıklarını kısalmasını sağlamaktadır.
Zerdeçal Yağı Eklem Tedavisi
Eklemlerde oluşan ağrıların tedavisinde çok kullanılan yağ sayesinde eklem ağrıları geçmektedir. Eklemlerde oluşan şişliklerde bu yağ ile ovulduğunda normale dönmektedir. Eklem tedavisi için çok önemli olan yağ sayesinde özellikle yaşlılıkta oluşan eklem ağrıları tedavi edilmektedir.
Romatizma Tedavisi
Romatizma hastalığı kaynaklı ağrıların geçirilmesinde çok etkili olan zerdeçal yağı hem ağrıyı geçirmekte, hemde hastalığı tedavi etmekte kullanılmaktadır. Ağrılı bölgelere sürülen yağ ağrı tedavisinde çok faydalıdır. Sabah ve akşam içilen zerdeçal yağı ile romatizmal hastalıklar tedavi edilerek giderilmektedir.
Zerdeçal Yağı Karaciğer
Karaciğer hastalıkları maalesef tüm bedeni etkileyen hastalıklardır. Çok önemli organımız olan karaciğer hastalandığında çok kötü etkiler göstermektedir. Zerdeçal tozu ve zerdeçal yağı karaciğeri temizlemektedir. Toksinleri dışarı atan içerisinde antioksidan olan bu yağ karaciğer için çok önemlidir. Yapılan araştırmalarda karaciğeri tedavi eden en faydalı bitkiler arasında olan zerdeçal çok büyük bir şifa kaynağıdır.
Zerdeçal Yağı Lösemi Tedavisi
Zerdeçal yağı lösemi hastaları için çok önemli yağlardandır. İçerisinde bulunan turmerone maddesi sayesinde Molt 4 ve HL-60 denen lösemiye sebep olan bu hücrelerin ölümünü hızlandırdığı gözlenmiştir. Çok güçlü bir kanser önleme etkisi olan yağ neredeyse bütün kanser tedavileri için kullanılmaktadır.
Depresyona İyi Gelir
Zerdeçal yağı aynı zamanda sakinleştirici etkiye sahip yağlar arasındadır. Düzenli kullanılan yağ sayesinde depresyon tedavi edilmektedir. Çok güçlü bir sakinleştirici etkisi olan yağ sayesinde beyin içerisindeki olumsuz düşünceye neden olan kimyasallar tedavi edilmektedir.
İdrar Yolu Enfeksiyonları Tedavisinde
Mikrop öldürücü etkisi olan zerdeçal yağı çok iyi bir enfeksiyon tedavi edicidir.
Kadınların özellikle idrar yolu enfeksiyonları için çok faydalıdır.
Kadınlarda Kist Tedavisinde
Zerdeçal yağı özellikle kadınlarda kullanılması gereken yağlar arasındadır. Kadınlarda oluşan kistler tedavi edilmez ise büyüyebilmektedirler. Kadınlar kistlerinin olduğunu öğrendiklerinde mutlaka zerdeçal yağı içmelidirler. Zerdeçal yağı kadınlarda kistleri yok eder ve kist oluşumunu önlemekte çok etkilidir
Kadınlarda Rahim Yaraları Tedavisinde
Kadınlarda rahim içi yaraları tedavisi için çok önemli olan yağ sayesinde yara tedavi edilir. Sabah akşam içeceğiniz bir kaşık yağ ile rahim yaradan ve her türlü oluşumdan temizlenmiş olur. Özellikle kadınlarda görülen yumurtalık kanseri, rahim kanseri gibi kanser çeşitlerinin tedavisi için çok önemli bir yağdır. Zararlı hücreleri küçülterek yok eder, aynı zamanda tüm enfeksiyonları kurutur, yara var ise tedavi ederek rahim ve yumurtalıklar başta olmak üzere temizliğini yapar. Kadınlar için çok önemli olan bu yağ mutlaka kullanılmalıdır.
Zerdeçal Yağı Gaz Şikayetini Giderir
Zerdeçal yağı sayesinde gaz sancıları giderilmektedir. Gaz sancıları için içilebilecek yağ gaz sancılarını tedavi eder ve gaz oluşumunu önler. Ayak altına da sürülerek de gaz ağrı tedavisinde kullanılmaktadır. Karın ağrıları için ise karna sürülerek de uygulanabilmektedir. Karın ağrıları ve gaz sancılarını gidermekte çok etkilidir.
Mide Ülserine Çok Faydalıdır
Mide şikayetlerinde içilerek tedavi amaçlı kullanılan yağ sayesinde mide ülseri tedavi edilmektedir. Sadece mide değil bağırsaklar ve böbrekler de bu yağ ile tedavi edilirler. Ülser tedavisi için çok önemli ilaçların başında gelmektedir.
Yara Tedavisinde Kullanılır
Mikrop öldürücü özelliği ile tüm yaralanmalarda mikrop öldürücü olarak kullanılır. İyileştirici etkisi ile yaraları çabuk iyileştirir ve tedavi eder. Çok büyük şifaya sahip olan yağ her türlü yaralanmada ve yanıkta kullanılmaktadır. Mikrop öldürücü etkisi ile tüm vücut enfeksiyonlarında rahatlıkla kullanılmaktadır.
Zerdeçal Yağı Yanık Tedavisi
Zerdeçal yağı yanık kremi olarak çok faydalıdır. Yanık tedavisinde oldukça etkili olan bu yağ sayesinde yanık acısı hafifler ve yanıklar iyileşirler. Mutlaka evinizde olması gereken yağ sayesinde ani bir yanıkla karşılaşılır ise hemen yürebilirsiniz.
Zerdeçal Yağı Cilt Tedavisi  
Cilt tedavisi için kullanılan yağ ter türlü cilt yaralarını ve yüzdeki sivilce oluşumlarını tedavi eder. Zerdeçal yağı çok iyi bir cilt temizliği yapmaktadır. Cilt güzelliği için çok önemli olan yağ aynı zamanda da kırışık önleyici yağlar arasındadır. Özellikle hindistan cevizi yağı ve zerdeçal yağı karıştırılarak yüz bakımı ve saç bakımı yapılmaktadır.
Zerdeçal Yağı Mantar Önleyicidir 
Zerdeçal yağı ile mantarlı bölge silinerek tedavi edilir. Her gün düzenli silinen mantarlı bölge çok kısa sürede tedavi elilmektedir. Ayak mantarları için ise bir leğene sıcak su konur ve içerisine zerdeçal yağı damlatılır ve ayaklar o suda bekletilir ise bu ayak mantarının geçmesinde çok faydalı olur.
Zerdeçal Yağı Bağırsak Kurdu Döker
Zerdeçal yağı bağırsakalarda oluşan kurtları dökmek için çok etkili bir ilaçtır. Bilindiği üzere vücudun her yerinde kurt oluşumu olmaktadır. İnternette görmüşsünüzdür, göz içerisinde bile kurt oluşumları olmaktadır. O yüzdende bu oluşumların öldürülmesi için düzenli olarak içilen zerdeçal yağı çok etkili bir ilaçtır.


Zerdeçal Yağı Nasıl Yapılır

Taze zerdeçaldan soğuk presleme yöntemi ile elde edilir. Taze zerdeçallardan  bu yöntem ile en güvenilir şekilde yağ elde edilmektedir. Evde de yapabileceğiniz zerdeçal yağımız için öncelikle taze zerdeçal bulabilmeniz gerekmektedir. Taze zerdeçal zencefilden renk olarak daha sarı renktedir.

 

Evde Zerdeçal Yağı Nasıl Yapılır

  • 6 adet zerdeçal
  • Üzerini örtecek kadar hakiki zeytin yağı
Zerdeçallarımızın kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir cam kavanoza koyarak üzerini örtecek kadar hakiki zeytin yağı ilave edelim. Zerdeçallarınızın büyüklüğünü bilmediğimiz için gr ölcüleri veremiyoruz. Üzerini örtmesi yeterli olacaktır. Karanlık ve serin bir dolap içerisinde 2 ay kadar beklemesi bu yağın oluşması için yeterlidir. 2 ay sonrada kullanılabilmekte olan yağ istenilirse bir tülbent ile sıkılarak da süzülebilir. Çok şifalı olan yağı bu şekilde evde de elde edebilirsiniz.
Bu yağı toz zerdeçal ile de yapılabilmektedir.
  • 6 kaşık toz zerdeçal
  • Üzerini örtecek kadar hakiki zeytinyağı koyulur.
2 ay kadar serin ve kuru yerde bekletilen yağ tülbentten süzülerek kullanılır. Bu yağ serin ve kuru bir yerde muhafaza edilir.

 

Zerdeçal Yağı Nasıl Kullanılır

  • Zerdeçal yağını her gün bir tatlı kaşığı içerek tüketebilirsiniz. İsterseniz sıcak su içerisine bir tatlı kaşığı zerdeçal yağı koyup, içerisine de limon sıkarak bir çay yapıp içebilirsiniz.
  • Zerdeçal yağını masaj yaparak ağrıyan yerlerinize sürerek tedavi edebilirsiniz.
  • Cilt güzelliği için ise yatmadan önce zerdeçal yağımızı yüzümüze sürerek yatarsak kırışıklıklar ve cilt sorunlarından kurtulmuş olursunuz.

Hiç yorum yok