Şapka Ve Boyunluk Modelleri - kadinvsaglik.com

Şapka Ve Boyunluk Modelleri

Boyunluk Ve Şapka Modelleri

Boyunluk kullanmak atkıya nazaran daha kolay ve kullanışlı olması sebebiyetiyle çok daha tercih edilmektedir. Bunun yanında değişik modellerde örebileceğiniz boyunluklarla çok daha şık olmanız mümkün. Boyunluk aslında kış aylarında bir aksesuar olarak tercih edilmekte olup kullanışlı ve boynunuzu soğuktan da koruduğu için çok daha avantajlıdır. Kadınların boyunluk konusunda tercihleri modelli ve renkli olanlardır. Kıyafetlere uygun renklerde tercih edilen boyunluk ve şapka modelleri kış aylarında kadınlar için çok kullanışlı bir aksesuar niteliğindedir. Kış modasını boyunluk ve şapkalarınız da yakalamanız için sizler için örneklendirdiğimiz bir kaç modeli sizlere sunmak isteriz. Bu modellere bakarak sizler istediğiniz örneği koyarak boyunluk ve şapka örebilirsiniz. Çok kısa sürede örüldüğü için sizi yormayacak ve çabucak bitecektir. Her renk ve modelde örebileceğiniz şapka ve boyunluklarınızı bu yılın moda örneklerinden ve modellerinden derledik.


Örgü Şapka Ve Boyunluk Modelleri


Badem Boyunluk Ve Şapka Modeli
Badem Boyunluk Ve Şapka Modeli
Şapkamız ve boyunluğumuzda aynı örnek kullanılmış. İstediğiniz örneği kullanabileceğiniz bu model çok şık ve gösterişli yapılmış. Şapka kısmı gayet geniş ve aşağı doğru sarkacak kadar uzun kullanılmış. Çok şık ve kullanışlı bu model tüm kıyafetlerinizle çok hoş duracaktır. Örnek boyun kısmında daraltılarak yapıldığı için boyun kısmında daha hoş ve boyun kısmında daha güzel durmuş.

Düğmeli Şapka Ve Boyunluk Modelleri
Düğmeli Şapka Ve Boyunluk Modelleri
Boyunluk kısmı yandan başlayarak uzunlamasına örülmüş. Başlarken ve kenarlarında haraşo örgü kullanılan boyunluk kısmı bitiminde birleştirilerek düğme dikilmiştir. Çok şık olan bu model düğmeli şekilde çok hoş durmuş.

Rengarenk Şapka Ve Boyunluk Modelleri
Rengarenk Şapka Ve Boyunluk Modelleri
Renkli iplerden yapılan bu şapka ve boyunluk modeli çok şık durmaktadır. Uzunlamasına başlayan şapka modelinde alt kısım 2 sırada bir örüldüğü için alt kısım daha dar olmakta ve renkler şapkanın alın kısmına gelen yerde daha geniş durmaktadır. Her renkten 4 parmak kalınlığında örmek yeterli olacaktır. Aralara diğer renklerden bir sıra kadar örerek renk geçişleri çok daha güzel verilmiştir. Boyunluk kısmı ise iki kat kullanıldığı için uzunlamasına o genişlikte başlanmıştır. Renkler 2 parmak kalınlığında konularak kullanılmış ve renk geçişleri için ara renkler birer sıra gidilmiştir. Şapka kısmını isterseniz katlayarak kullanacağınız modelde isterseniz öreceğiniz çiçek modelleri ile şapkanıza daha da şıklık katabilirsiniz.

Geçişli Boyunluk Ve Şapka Modeli
Geçişli Boyunluk Ve Şapka Modeli
Birbiri içerisinden geçişler yapılarak örülmüş olan boyunluk modeli çok şık durmaktadır. Boyunluğunuza uygun bir şapka modeli de örebileceğiniz boyunluğunuz çok gösterişli duracaktır. Boyunluk kısmı düz renklerde başlanmış üçe ayrılarak her bir parça ayrı olarak bir karış kadar örülmüştür. Tekrar altındaki renkle düz olarak iki parmak kadar isterseniz daha da kalın örüp tekrar 3 parçaya ayırarak ayrı modellerde ve birbirinden bağımsız şekilde öreceğiniz boyunluğun her parçasını isterseniz birbirinin içerisinden geçirerek düz örgü ile birleştirebilirsiniz.

Omuzları Örten Boyunluk Ve Şapka Modeli
Omuzları Örten Boyunluk Ve Şapka Modeli
Boyunluk kısmı göğüs hizasından başlamış ve ilerledikçe ve örnek yerleştirildikten sonra daraltılarak örülmüştür. Örgü boyuna geldiğinde boyunluk kısmı düz olarak örülerek bitirilmiştir. Şapka kısmı da aynı şekilde alından başlamış lastik örülmüş ve örnek kurulduktan sonra daraltılarak şapka bitiminde kesilmiştir. Burada konulan örnek basit geçişleri olan sade ve gösterişli bir modeldir. Siz isterseniz istediğiniz desenleri koyabilirsiniz. İsterseniz düz renkle de yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinizdir.

Geniş Şapka Ve Boyunluk Modeli
Geniş Şapka Ve Boyunluk Modeli
Şapkamızın örneğini alın kısmından  5 parmak kadar örüyoruz. Ortadaki modeli eninden başlayarak ayrı bir şekilde örüyoruz ve ördüğümüz alın kısmına dikiyoruz. Diğer kısmından tekrar ilmek takarak şapkamızın alt kısmını örüyoruz. Bir karış daha ördüğümüz şapkamız gayet geniş ve dökümlü olmaktadır. Bitiminde kesmeden ipimize iğneyi takıp tek tek ilmeklerin içerisinden geçirerek büzdürerek dikiyoruz. İsterseniz boyunluğunu içerisine koyduğunuz örnekten düz yada şapkadaki gibi geçişle örebilirsiniz.

Geçişli Boyunluk Ve Şapka Modeli
Geçişli Boyunluk Ve Şapka Modeli
Boyunluğunuzun örneği saç örgüsü gibi geçişlerle olmaktadır. Her parçası ayrı örülüp birbirinin içerisinden geçerek örülmüştür. İki ayrı saç örgüsü yapacağınız boyunlukta 6 parça düz örgüyü ayrı ayrı örün ve iki adet saç örgüsü yaparak aralarda açılma olmaması için iğne ile dikebilirsiniz. Bu boyunluğumuza düz bir şapka ile takım yapabilirsiniz.

Boyunluk Ve Şapka Birlikte Örülen Model
Boyunluk Ve Şapka Birlikte Örülen Model
Şapkamızı omuzlardan başlıyoruz ve 4 parmak kadar lastik örüyoruz. Tam ortasına geldiğimizde arkadan ilmek alarak şapkamızın başlangıç noktasını tam ortadan yapıyoruz. Lastik kısmını sonradan dikiyorsunuz. Başlama noktasını orta kısımdan yaptığımız boyunluğumuza istediğiniz örneği koyarak düz şekilde örüyoruz. İstediğiniz uzunluğa geldi mi keselim ve tam ortasından kapüşon olacak şekilde dikelim. Bu model hem çok kullanışlı hemde şapka çıkarma derdi olmadan başınızdan indirmeniz yeterli olacak çok kullanışlı bir modeldir. Bu sene bu boyunluk ve şapkanın birleşimi olan modeller çok moda olacak gibi görülmektedir. Ördükten sonra ne kadar kullanışlı bir model olduğunu anlayacak ve vazgeçemeyeceksiniz.

Saç Örgülü Şapka Ve Boyunluk Modeli
Saç Örgülü Şapka Ve Boyunluk Modeli
Boyunluk kısmını eninden örerek bol bir şekilde uzunlamasına örüyoruz. Çok şık olan bu model de saç örgüsü kullanıyoruz. Saç örgü örneği boyunluk ve şapka yapımında çok kullanılan çok da şık ve gösterişli duran modellerdendir. Şapka kısmını da aynı şekilde uygulayacağınız değişik yada aynı saç örgüsü modeli ile çok şık bir takım elde edersiniz. Modelimizin şapkasına ister ipten yapacağınız bir ponpon isterseniz modeldeki gibi satın alabileceğiniz, her tuhafiyede olan  hazır ponpon dikebilirsiniz. Çok şık olan model ve örnekleri boyunluk ve şapkalarınıza uygulayıp değişik şapka ve boyunluklar elde edebilirsiniz. Örmesi çok kısa sürede olduğu için sizi yormadan bitecektir. Çocuklarımıza ve kendinize öreceğiniz modellerle kışı en şık şekilde geçirmeniz mümkündür.

Hiç yorum yok