Patlıcan Reçeli Tarifi - kadinvsaglik.com

Patlıcan Reçeli Tarifi

Patlıcan Reçeli Tarifi

Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır?

Patlıcandan reçel mi olur diyorsanız bu reçelin mutlaka tadına bakmalısınız. Çok lezzetli  olan patlıcan reçeli son derecede hafif bir reçeldir. Eğer biri size bu patlıcan reçeli demez ise yediğinizin patlıcan olduğunu anlamazsınız bile. Haşlanıp suyu döküldüğü için rengi altın sarısı rengindedir. Rengi ve tadı ile harika bir reçeldir. Mutlaka denemeli ve ikram sofralarınız da bu reçeli bulundurmalısınız.

Patlıcan Reçeli Tarifi

Patlıcan Reçeli Malzemeleri

  • 1 kg çekirdeksiz küçük boy patlıcan
  • 1 kg şeker
  • 2 bardak su 
  • 1 limon suyu

Patlıcan Reçeli Yapımı

Patlıcan reçeli yapılacak olan patlıcanlar içleri beyaz ve çekirdeksiz patlıcanlardan seçilmelidir. Küçük olanları daha makbul olan bu reçelde patlıcanın mümkün olduğu kadar ince olması gereklidir. Patlıcan reçeli yapımına patlıcanlarımızı iyice soyarak başlayalım.  Patlıcanlar kabuklarından hiç siyahlık kalmadan soyulmalıdır. Bembeyaz olan patlıcanlar su içerisinde konur ve bir saat kadar su da bekletilir. Bir tencereye bol su koyalım ve patlıcanlarımızı kalın dilimler halinde keserek içerisine atalım. Patlıcanlar su içerisinde haşlandıktan sonra su içerisinden alınır ve soğuk suya tutularak şoklama yapılır. Haşlama işlemi sadece patlıcanın acı tadı var ise onu almak içindir çok haşlanmamalı bir kaç dakika su içerisinde kalması yeterli olacaktır. Sürdürmek üzere süzgece koyalım ve süzülmesini bekleyelim. Tenceremize şekelimizi ve suyumuzu koyalım ve kaynatmaya başlayalım. İçerisine patlıcanlarımızı koyalım ve reçelimiz koyulaşana kadar kısık ateşte iyice kaynatalım. Patlıcan reçelinin kıvamı olduğunda içerisine limonumuzu da sıkalım ve 10 dakika kadar daha kaynatalım ve ocaktan alalım. Hemen yiyecekseniz soğumasını bekleyin ama sonra yemek isterseniz kavanozumuza koyalım ve sıcakken ağzını kapayalım.

Patlıcan Reçeli Kireç

Patlıcan Reçeli Kireç

Kireç suyunda bekletilen patlıcanlar çok daha kıyır kıyır olur. Bu yüzdende size kireç suyunda bekletilen patlıcan reçelimizin tarifini vermek istiyorum.

Kireç suyu Tarifi

  • 1 kase sönmemiş kireç
  • 4 litre su
Kireç suyunu elde edebilmek için yapmamız gereken şey sönmemiş kireç almaktır. Bir kase sönmemiş kireci su içerisine koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Bir gece suda beklettiğimiz kireç suyun altına çöker. Ertesi gün hiç kireci oynatmadan üstten yukarıdaki kireçli suyun üzerinde kef olmuşsa onu üstten alıp duru su kalmasını sağlıyoruz. Üstteki duru suyu alarak bir tencereye koyalım. Bu su içerisinde hiç kireç olmamalı su duru bir su olmalıdır.

Kireç Suyunda Patlıcan Reçeli 

Kireç Suyunda Patlıcan Reçelimizin Malzemeleri 

  • 1 kg patlıcan
  • 1 kg şeker
  • 1 limon
  • 2 bardak su

Kireç Suyunda Patlıcan Reçeli Yapımı

Suyumuzun içerisine kabukları soyulmuş ve enine dilimlenmiş patlıcanlarımızı bu suda bir gece bekletelim. Ertesi gün patlıcanlarımızı bu sudan çıkaralım ve iyice yıkayalım. Bir tencereye şekerimizi suyumuzu ve patlıcanlarımızı koyalım ve kısık ateşte reçelimizin suyu koyulaşana kadar kaynatalım. İyice koyulaşan reçelimizin içerisine limonumuzun suyunu da sıkalım ve 10 dakika kadar daha kaynatıp sıcağı sıcağına kavanozlara koyup ağzını kapayalım.

Hiç yorum yok