Avangart Mobilya Nedir - kadinvsaglik.com

Avangart Mobilya Nedir

Avangart Mobilya Nedir

Avangart Nedir

Avangart kelimesinin Türkçe sözlük anlamı, öncü, zamanın ilerisinde, var olanı aşarak zamanın ilerisinde olan anlamını taşımaktadır. Bu deyim genel olarak sanat anlayışı için yada sanat grupları için kullanılan bir deyimdir. Fransızca kökenli bu deyim (Avant-Garde) aslında öncü birlik anlamını taşımaktadır. Fransa'da kullanılan ve diğer dillere de yerleşmiş bu deyim kültür, sanat ve politika ile bağlantılı olarak, yenilikçi veya deneysel işler veya kişiler için kullanılan bir deyimdir. Avangart kelimesi sanat, kültür, gerçeklik tanımları içindeki kabul edilmiş normları sarsıp sınırlarını değiştirmeyi amaç edinen ve kendine özgü ilericilik anlayışı ile sosyal reformdan estetik deyimlerin değişimine kadar çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.
Avangart Nedir

Avangart Mobilya Nedir

Avant-Garde yani öncü birlik, yenilikçi akım, anlamlarına gelen ve normal normları değiştiren ileri normlar taşıyan anlamına gelen bu sözcük mobilya dekorasyonunda da kullanılmaktadır. Dekorasyon alanında mobilya alırken çokça duyduğumuz ve tam olarak anlamını anlayamadığımız kelime anlamı budur. Mobilya alırken duyduğumuz bu kelimeyi aslında klasik mobilyalarda daha çok duymaktayız. Klasik mobilya nasıl avangart olur derseniz? Avangart mobilya için kullanılış amacı Klasik Mobilyada Yenilikçi Akım yaratan mobilya demektir. Şimdilerde avangart mobilya dendiğinde beyaz renk daha ağırlıklı kullanılmakta olan mobilyalar, parlaklığı arttırılmış, oyma kısmı azaltılmış hatta minimuma getirilmiş, normal klasik mobilyaya göre biraz daha sade ve modern çizgileri olan mobilyalar akla gelmektedir. Bu mobilyaları diğer klasik mobilyalara nazaran üretmek daha kolaydır. Malzeme olarak diğer klasik mobilyalara nazaran daha hafiflerdir. Kullanılan kumaşlar kadife kumaşla sınırlı olmayıp her türlü kumaşla kaplanabilmektedir. Desenleri modern desenlerden tutunda osmanlı motiflerine kadar kullanılmaktadır. Bu yüzden de döşemesi çok geniş yelpazede renk ve desen çeşidine sahiptir.

avangart mobilya Özellikleri

Avangart Mobilya Özellikleri

Son yıllarda avangart mobilyanın en belirgin özelliği olarak  altın renginin çok zarif bir işçilikle, tasarımın tamamına etki eder bir biçimde kullanılmasıdır. Aşırı oyma ve desenden kaçınılarak yapılan bu mobilyalarda genellikle osmanlı motifleri kullanılmıştır. Bu motiflerde de altın renginin ön planda kullanıldığı zarif işçilikler süslemiştir.
Son zamanlarda ise beyaz lake mobilya daha göz önünde kullanılmaktadır. Avangart mobilyanın artık yeni yüzü beyaz lake mobilyalar olmuştur dersek yanlış bir şey dememiş oluruz. Beyaz lake mobilyalar avangart mobilya olarak o kadar kullanılmaktadır ki neredeyse tüm mobilyalar beyaza boyanarak satılacak ve hepsine avangart mobilya denecektir. Bu akım o kadar çok beğenildi ki, çok uzun yıllar da herkesi peşinden götürecek gibi gözükmektedir. Kendi başına bir tasarım öğesi oldu dersek tam yerinde olacaktır.
Avangart Mobilya sadece salonlar için değil tüm ev dekorasyonunda kullanılmaktadır. Salonlarda koltuklarda ve mobilyalarda, sandalye ve masada çok tercih edilmektedir. Yatak odaları artık gelinler gibi süslenmekte dolaplarda kullanılan bu tarzın yanında, avangart yatak başlıkları tercih edilmektedir. Bu yatak başlıkları odaları öyle görkemli göstermektedir ki gelin tacı denebilmektedir.
Çocuk karyolasından tutunda mutfak dolaplarına kadar bu akım kendini göstermektedir. Evlerinde görkem ve ihtişamı arayan kişilerin daha çok tercih ettiği bu mobilya akımı aynı zamanda modern tarzda da olduğu için çok fazla kişinin tercihi olmaktadır.

 

Avangart Mobilya Modelleri

Avangart Mobilya Genç Odası

Avangart Mobilya Genç Odası

Avangart genç odaları zarif ve şık tasarımları ile gençlerin çok tercih ettiği mobilyalardır. Genel olarak kız çocuklarının odalarını saraya döndürdükleri ve içlerinde kendilerini bir prenses gibi hissettikleri şık tasarımlardır. Beyaz en çok tercih edilen renktir ve onun yanında uçuk pembe ve uçuk mavilerde yan renk olarak kullanılmıştır. Çok büyük gar dolapları olan bu mobilyalar gençlerin tüm eşyasını topladığı ve çok dayanıklı oldukları için çok daha fazla tercih edilmektedir.

 

Avangart Mobilya Bebek Odası

Avangart Mobilya Bebek Odası

Bebekleriniz için rüya gibi bir oda tasarlıyorsanız bu mobilyalar bu iş için çok uygundur. Beşikler son derece şık ve gösterişli yapılmaktadır. Gene bu modellerde beyaz ön planda kullanılmıştır. Çok dayanıklı ve çok kullanışlı modellere sahip olan bu mobilyalar her oda için ayrı bir moda akımı yaratmaktadır. Bebek odası moda akımını bu mobilyalar için söylemek doğrudur.

 

Avangart Mobilya Yatak Odası

Avangart Mobilya Yatak Odası

 Avangart yatak odası dendiğinde çok görkemli odalar akla gelmektedir. Çok büyük ve gösterişli dolaplar, işçiliği göze çarpan mobilyalar ve kullanılan malzeme o kadar kalitelidir ki gerçek ağaç olduğu için çok dayanıklı ve kullanışlıdır. Sıradan mobilyaların tek düze görüntülerine karşılık bu mobilyalarda çok öncü bir akım ile büyük bir gösteriş içindedir. Mobilyalar ben buradayım demektedir. Hele yatak başlıkları dediğimiz gibi tam bir gelin tacı niteliğinde süslenmiştir. Çoğu mobilyada yatak başlıkları çok ince bir işçilik ile oymalar yapılmış ve çok dekoratif bir şekilde sunulmuştur. Oda tam bir saray odasıdır.

 

Avangart Mobilya Salon Takımları

Avangart Mobilya Salon Takımları 
Salonlar en ihtişamlı mobilya işçiliği ile süslenmiştir ve bu mobilyalar ile döşenmiş salonlar ben buradayım demektedir. Koltuklarda çok az oyma kullanılan mobilyalar çok dayanıklı tahtadan iskeletlere sahiptir. İskeletleri özel olarak ham ahşaptan yapılmakta ve senelerce bir şey olmadan kullanabileceğiniz niteliktedir. Oymacılığın çok detaylı yapıldığı belli olan bu mobilyalarda gümüşlükler ayrı bir özenle hazırlanmıştır. Beyazın son yıllarda moda olduğu avangart mobilya renklerinde salonlarda diğer ahşap renkleri de kullanılmaktadır. Masalar tam bir kraliyet masası gibi yapılmış ve sandalyelerde birer koltuk havasındadır. Çok ince işçilik ile yapılan mobilyalarda eviniz ve salonunuz çok görkemli bir saray havasındadır. Koltuklar ve salon takımınız tam bir uyum içerisindedir. Genellikle altın rengininde, çok ince desenler koltuk ayaklarında kullanılmıştır. Koltuk döşemesinde genel olarak kadife tercih edilmektedir. İstenilen her rengin ve desenin uygulandığı bu mobilyaları istediğiniz renkte ve desende kumaşla kullanabilirsiniz.

avangart salon takımı
Avangart bir mobilya tercihinde bulunuyorsanız evinizin dekorasyonunu da ona göre yapmak zorundasınız. Parkeleri, oda boyası ve duvarlarını bu mobilyaya yakışır şekilde yapmaz iseniz mobilya eviniz de eğreti durur. Işıklandırması ve avizeleri avangart tarzda ve o şıklıkta olmalıdır. Kartonpiyerler gösterişli ve belirgin olmalıdır. Odanıza serdiğiniz halı sade fakat ipek yada yün olmalıdır. Oda aksesuarlarında eğer mobilyalarda altın kullanılmış ise mutlaka varak kullanmalısınız. Varak ayna yada varak tarzı aksesuarlar olmalıdır. Camın şıklığını ve kristalin göz alıcılığı bu odalarda daha da kendini belli eder şekilde olmalıdır. Oda perdelerinde basit modeller tercih etmeden bol dökümlü, ihtişamlı, göz alıcı fakat düz ve sade renklerde modeller kullanmalısınız. Kısacası eğer avangart bir mobilya tercih ediyor iseniz eviniz onun ihtişamına uygun olmalıdır.

Hiç yorum yok