Saç Örgü Modelleri Ve Yapılışları Resimli - kadinvsaglik.com

Saç Örgü Modelleri Ve Yapılışları Resimli

Saç Örgü Modelleri Resimli Anlatımlı, Saç Örgü Modelleri, Resimli Anlatımlı, Saç Örgüsü Modelleri, Saç Örgüleri Ve Yapılışları, Arkadan Bağlamalı, Kullanılan Saç Örme Teknikleri, kadin, Balık Kılçığı, Şelale Saç,

Saç Örgüsü Modelleri

Saç örgüsü, dünyanın kuruluşundan bu yana kadınların saçlarına uyguladıkları ilk model olarak bilinir. Tarihi bu kadar eski olan saç örgü modelleri hala hem gündelik hayatımızda, hemde abiye saç modellerinde kullanılmaktadır. Saç örgüsü bir kadının hemen yapıp sokağa çıkabileceği çok basit saç toplama tekniklerindendir. Örgü saç modelleri her kadının severek kullandığı, yapımı kolay, saçı derli toplu tutan gün içinde çok rahat ettiği saç modellerindendir. Sizler için derlediğimiz basit saç örgü modellerinin tek tek yapımlarını sizlerle paylaşmak istedik.

Saç Örgüleri Ve Yapılışları

Saç örgüsü ve modelleri ayrıntılı anlattığımız yazımızda her modelin nasıl yapıldığını sizlerle paylaştık. Çok rahatlıkla evde sizler de yapabilirsiniz. Başlarda yaparken olmaya bilir, çok beğenmeye bilirsiniz. Bu teknikler el becerisi ve el alışkanlığı isteyen tekniklerdir. Yaptıkça eliniz alışır ve çok daha muntazam örmeye başlarsınız. Kendi saçınızı ve çevrenizdeki kişilerin saçlarını mümkün olduğunca örmeye gayret edin. Ördükçe yeni modeller keşfedecek ve çok daha muntazam örgüler öreceksiniz. Bizler sizlere basit modellerden derlediğimiz bir kaç saç örgü modeli verdik, ileriki aşamada farklı modellerde göstererek farklı teknikleri sizlere tanıtmak isteriz.

 

Resimli Anlatımlarla Saç Örgü Modelleri

Arkadan Bağlamalı Saç Örgüsü

Arkadan Bağlamalı Saç Örgüsü 

Bu modelde yanlardan başlayan saç örgüleri yapılıyor. İki taraftan  ördüğümüz saç örgüsünü diğer yana tel toka ile birleştiriyoruz. Diğer yandaki saç örgümüzü ise onun üzerinden getirip içinden geçirip altından tel tokayla birleştiriyoruz. Saç örgümüzü kulak yanından başlayarak  gevşek olarak örüyoruz. İsterseniz bu örgü modelini saçın baş kısmına taç şeklinde de yapabilirsiniz.

Arkadan Birleştirmeli Saç Örgüsü Modeli, Saç Örgü Modelleri, Resimli Anlatımlı, Saç Örgüsü Modelleri, Saç Örgüleri Ve Yapılışları, Arkadan Bağlamalı, Kullanılan Saç Örme Teknikleri, kadin, Balık Kılçığı, Şelale Saç,

Arkadan Birleştirmeli Saç Örgü Modeli

Saç ortadan ayrılır ve iki yandan gevşek bir biçimde burgu olarak örülür.  Burgu yaparken üsten gelen saçları da bu burgu içine alarak örüyoruz. Tam ortaya geldiğinizde  ördüğünüz bir kenara diğerini de alarak birleştiriyorsunuz. Bu saç modeli dağınık bırakılarak uygulanır. İsterseniz birleşim yerinde bırakın, isterseniz örmeye devam ederek aldığınız saçların tamamı bitene kadar örebilirsiniz.

Yandan Almalı Saç Örgüsü Modeli

Yandan Almalı Saç Örgüsü Modeli

Bu saçlar bir kenardan örülür ve tek taraftan alınır. Saçı örmeye diğer yandan yada ortadan başlıyorsunuz. Saç örgümüzü ördüğünüz taraftan hiç saç almadan sadece diğer taraftan getirdiğiniz saçları örgüye tek taraflı birleştirerek örüyorsunuz. Diğer taraftan aldığımız tutamların kalınlığı hep aynı olsun ki gelen tutamlar zayıflı kalınlı değil hep aynı kalınlıkta dursunlar. Bu tekniğe tek taraftan alma tekniği diyoruz.

Yandan Toplamalı Saç Örgüsü Modeli, Saç Örgü Modelleri, Resimli Anlatımlı, Saç Örgüsü Modelleri, Saç Örgüleri Ve Yapılışları, Arkadan Bağlamalı, Kullanılan Saç Örme Teknikleri, kadin, Balık Kılçığı, Şelale Saç,

Yandan Toplamalı Saç Örgüsü Modeli

Burada 3 tip saç örgüsünü nasıl yapabileceğiniz gösterilmiştir. Bu model için istediğiniz tarafa doğru  saçlar yana alınır ve basit bir biçimde tek tarafa örülür. İsterseniz saçın tam ortasından yana doğru  basit saç örgüsü gelerek örebilirsiniz. Saçımızda bu modeli yaparken ister basit şekilde isterseniz saça aldığınız saç tutamlarını saç örgünüzün üstünden değilde altından alarak da yapabilirsiniz. Tek taraftan alınan saç örgü tekniği ile saç içe doğru örülür. Üçlü saç örgüsünde saçlar hep üsten verilir ve o şekilde örülür. İçe almalı teknikte saç tutamları alttan verilir ve örgü üste kalır.

Arkadan Birleştirmeli Basit Saç Örgüsü

Arkadan Birleştirmeli Basit Saç Örgüsü 

Bu modeli yapmadan saçlarınızın daha gür görünmesi için kabartmamız gerekmektedir. Saçımızı sarıp jöle yardımı ile iyice  kabarık bir görünüm verebilirsiniz. Saçımızı  yanlardan sıkmadan gevşek bir şekilde  burgu yaparak getirip saçlarınızı arkadan çok gevşek bir şekilde birleştiriyoruz. Gevşek bir şekilde örelim ve ördüğümüz saçımızı bir tarağın arka tarafı ile aralardan geçirerek iyice aralarını açalım.

Kolay Saç Örgü Modeli, Saç Örgü Modelleri, Resimli Anlatımlı, Saç Örgüsü Modelleri, Saç Örgüleri Ve Yapılışları, Arkadan Bağlamalı, Kullanılan Saç Örme Teknikleri, kadin, Balık Kılçığı, Şelale Saç,

Kolay Saç Örgü Modeli
Saçınızı ister örerken hepsini alıp saç örgünüzün içinden geçirin ve bırakarak aşağıya sarın. Bu model uzun saçları olan bayanların hemen toplayarak dışarı çıkmasını sağlayan son derece kullanışlı bir modeldir. Örgünün arasından geçirmek istemezseniz saçınızı çok gevşek bir biçimde bir lastik toka ile toplayın ve elinizle ikiye ayırın. Ayırdığınız yerden saçınızı ters çevirin ve geçirin. Çok şık bir model olacaktır. Diğer modelimizde ise  başınızı öne eğin ve örmeye ense kökünden başlayarak baş ortanıza kadar gelin ve kalan saçları  bir lastik yardımı ile toplayın. Topladığımız saçlarımızı burarak topuz yaparak birleştirin. Bu modeli  gündelik hayatınızda çok rahatlıkla kullandığınız gibi isterseniz bir düğüne bile giderken kullanabilirsiniz. Bu modeli yapmak, sizin beş dakikanızı almayacaktır.
Kısa Saçlar İçin Saç Örgü Modelleri

Kısa Saçlar İçin Saç Örgü Modelleri

Saçlarım kısa öremem demeyin, yandan örüp saçlarınızın arasına bir firkete ile saçınızı toplayarak yaptığınız bu model çok basit, bir o kadar da kullanışlıdır. İsterseniz örerek isterseniz burgu yaparak saçınızı toplayabilirsiniz. Yaptığınız burgunun içine yanlardan saç alarak ilerleyin ve saçınızı bir saç tokası yardımı ile yan saçların içine tutturun. Diğer modelde iki yandan örerek  ilerlediğiniz saçları arka kısma geldiğinizde bir toka yardımı ile tutturuyoruz. Tamamını açık bırakacağınız saçlarla çok şık ve göz alıcı olmanız mümkün.
Kısa Saçlarda Arkadan Toplamalı Saç Örgüsü Modelleri
Kısa Saçlarda Arkadan Toplamalı Saç Örgüsü   Basit Topuz Modeli
Kısa saçlar arkadan topuz yapılarak çok şık durabilir. Bu model de saç örgüsü ile yapılan çok şık bir topuz modelidir. İster gündelik yaşamınızda isterseniz bir yemekte son derece güzel kullanabileceğiniz bir modeldir. İki yandan örülen saçlar arkadan saçın uzunluğuna göre birleştiriliyor.  Modelimizde saç alttan alma tekniği ile örülmüştür. Saç örülürken üsten değilde alttan alınıyor ve örgü üstte kalıyor. Çok gösterişli bir örgü tekniği olan bu teknikle örülen saçlar tam arkaya geldiğinde birbirine ekleyerek birleştiriliyor. Siyah tel tokaları bu modelde çok kullanmaktayız. Tel tokalar saçınızı birleştirdiği gibi sabitler ve çabuk bozulmasını da önler. Saçınızın boyu ne olursa olsun önemli olan iki yandan gelen saçın birleşmesidir. Kalan saç zaten topuz olacağından bu modelde saç uzunluğu çok önemli değildir. Kısa saçlı bayanların çok tercih ettikleri bir toplama şeklidir.
Basit Saç Örgüsü Topuz Modeli, Saç Örgü Modelleri, Resimli Anlatımlı, Saç Örgüsü Modelleri, Saç Örgüleri Ve Yapılışları, Arkadan Bağlamalı, Kullanılan Saç Örme Teknikleri, kadin, Balık Kılçığı, Şelale Saç,
Basit Saç Örgüsü Topuz Modeli
Size çok kolay kendinizin kimseden yardım almadan yapabileceğiniz bir topuz saç örgüsü modeli vermek istiyorum. Yan saçınızı ayırın ve kalan saçlarınızı arkadan toplayın. Topladığınız saçlarla yandan aldığınız saçları örerek yan tarafta bitirin. Yandan gelen saçlar bittikten sonra sadece arkadan gelen saçları tek taraflı örerek gelin ve çok şık bir saç modeli oluşturun. Saç örgünüzü saçınız bitene kadar örün. Bitimde saçları topuzun içine sokun ve iyice çekerek içine yerleştirin. Tel toka yardımı ile içeride saçınızı iyice gizleyin. Harika bir model olacaktır, ben yapamam demeyin. Ördükçe eliniz alışır, çok daha seri ve düzgün örmeye başlarsınız.
At Kuyruğu  Örgü  Saç Modelleri

At Kuyruğu  Örgü  Saç Modelleri

Bu örgü sitilinde öncelikle saçımızı sıkı bir şekilde bağlıyoruz. At kuyruğu yaptığımız saçımızın en üstünden iki parça saç alıyoruz. Bu saçları burgu yapıyoruz ve yanlardan tutam alarak burgumuza katıyoruz. Aldığımız her tutamı da burgu yaparak saçımıza ekliyoruz. Diğer saç modelinde ise üç tane saç örgüsü aynı anda örülerek yapılıyor. Bu iş için başka birinden yardım almanız gerekiyor. Bu modeli kendiniz öremezsiniz. İki yan kenardan örülen saçlardan alınan tutamlarla ortadaki saç örgüsünü oluşturuluyor. Aynı anda örülen üç saç örgüsü bir arada gidiyor. Bu modelde hem normal saç örgü modeli gösterilmiş, hemde alttan alma tekniği ile örülen saç örgüsü yapılmıştır. Son derece gösterişli olan bir modeldir.

Çift Taraflı Örülen Saç Örgü Modeli, Saç Örgü Modelleri, Resimli Anlatımlı, Saç Örgüsü Modelleri, Saç Örgüleri Ve Yapılışları, Arkadan Bağlamalı, Kullanılan Saç Örme Teknikleri, kadin, Balık Kılçığı, Şelale Saç,

Çift Taraflı Örülen Saç Örgü Modeli

Bu saç modelimizde önce yüzün yan tarafından alın bölgesine yakın şekilde tek taraflı alma tekniği ile bir taraftan alın bölgesi örülüp saç arkaya doğru örülüyor ve tam arka kısma gelindiğinde diğer taraftan gelen saçlarla gene tek taraflı alım tekniği ile saç örülerek aşağıya inmektedir. Örülen saç tutamının ince olmasına dikkat etmek gerekiyor. Çok ince bir saç örgüsü yapılmaktadır.

Şelale Saç Örgü Modeli

Şelale Saç Örgü Modeli

Bu model de saçlara şelale den akan su modeli verilmektedir. Yan taraftan alınan yan saçlar enine giderek burgu yapılmakta ve her burgunun içinden bir saç tutamı geçirilmektedir. Burgular içinden geçen saçlar sonradan örülerek saçımızın modeli oluşturulmaktadır. Çok şık olan bu modelde iki şekilde de kullanılabilir. İsterseniz burgudan geçen saçları örmeden de çok şık kullanabilirsiniz.
İki Saç Örgüsü Sıralı Modeli

İki Saç Örgüsü Sıralı Modeli

Bu modelde yandan aldığımız saç tutamlarımızı örerek arka taraftan diğer tarafa kadar örüyoruz. Ördüğümüz her saçın içinden üsten aldığımız saç tutamlarını aynı aralıklarla geçiriyoruz. Aşağıya doğru bırakıyoruz. Aşağıya doğru bıraktığımız saçlarımızı yandan tekrar örerek geldiğimiz  örgümüzün içine tek taraftan alma tekniği ile saçları ilave ederek diğer saç örgümüzün bitim yerine kadar aynı aralıkta kalmayı başararak geliyoruz.
Balık Kılçığı Saç Örgü Modeli

Balık Kılçığı Saç Örgü Modeli

Çoğu kişinin zorlandığı fakat alışınca çok basit gelen bir modeldir. Örgümüze saçımızı ikiye ayırarak başlıyoruz. İkiye ayrılan saçların sağ  dış tarafından aldığımız bir tutamı diğer tarafın yani sol iç tarafın  içine doğru bırakıyoruz. Bu sefer sol dış taraftan aldığımız diğer tutamı örgümüzün sağ iç tarafına doğru bırakıyoruz.  Tekrar sağ dış taraftan alınan tutam sol iç tarafa bırakılıyor. Bu şekilde devam eden örgüye balık kılçığı denmektedir. Bu modeli isterseniz ilk baştaki modelde ki gibi tüm saçı örerek de yapabilirsiniz. İsterseniz ikinci modelimizdeki gibi yanlardan alınan saçlarla örerek de yapabilirsiniz. Arkadaki saçların üzerine ördüğünüz saçı bırakabilirsiniz.
Saç Örgü Modelleri Ve Yapılışları Resimli
 Bu  saç modeli için iki yandan saçlarımızı ayırarak başlıyoruz. Arka saçlarımızı sabitliyoruz ki modelimizin içine karışmasın. İki yandan gelen saçalardan birer tutam alarak örgümüzü yan saçlar bitene kadar devam ediyoruz. Alacak saçımız kalmayınca üçlü saç örgümüzü tek başına aşağıya kadar örüyoruz. Ortada kalan saçımızı arkaya doğru muntazam bir şekilde tarıyoruz ve saç örgümüzü bozmadan üzerinde bırakıyoruz. Çok şık ve gösterişli bir model olan bu örgü çokta asil durmaktadır.

 

Kullanılan Saç Örme Teknikleri
  • Üçlü saç örgüsü
  • Burgu tekniği
  • Tek taraftan alınarak örgü tekniği
  • Üçlü saç örgüsünde alttan alma tekniği
  • Balık kılçığı saç örgüsü tekniği

Hiç yorum yok